7 találat a(z) szlovén cimkére

EU-s igénybe vett szolgáltatás utáni áfa Kérdés

Külföldi cég Magyarországon szerel Kérdés

Magyarországi helyiségben egy magyarországi cégnek számlázva egy szlovén cég polcok összeszerelését végzi. A számlát a szlovén cég EUR-ban, áfa nélkül küldi. Eddig az volt a gyakorlat, hogy "normál" EU áfaként jelentettük, azaz a befizetendő és a levonható oldalra is beraktuk az áfa összegét. Kérdésem, hogy ez így helyes-e? A munka kb. egy évig tart.

Munkahelyi zaklatás miatt távozott tisztségéből a szlovén kulturális miniszter Cikk

Marjan Sarec szlovén kormányfő hétfőn elfogadta Dejan Presicek kulturális miniszter lemondását, aki munkahelyi zaklatás és hivatali visszaélés miatt távozott a tárca éléről – közölte a helyi sajtó.

Szlovéniai magyar vállalkozók kaptak magyar kereskedőháztól támogatást Cikk

Két pályázati körben összesen csaknem egymilliárd forint gazdaságfejlesztési támogatást nyertek a szlovéniai Muravidék magyar vállalkozói – ismertette a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) vezérigazgatója csütörtökön Dobronakon (Dobrovnik).

Élőállat értékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik ügyfelem lovat értékesített Magyarországról Szlovéniába magánszemélynek (vagyis nincs a partnernek közösségi adószáma). Az a kérdésem, hogy ebben az esetben – lévén szó élőállat értékesítésről – milyen áfatartalmú számlát kell kiállítani a szlovén magánszemély felé. Köszönettel: Kriszti

Új nevek az offshore-listán Cikk

Felesége révén érintett az offshore-ügyben egy MSZP-s politikus – írja a 444.hu. Közben Szlovéniában is ismert személyeket gyanúsítanak.

Hol érdemes adózni? Kedvezmények a környező országokban Cikk

Növekvő családi kedvezmények Csehországban és Lengyelországban. Egyszerűsített és rugalmasabb adófizetés Horvátországban és Romániában. Külföldi munkavállalókat érintő módosítások Szerbiában és Szlovéniában. A Deloitte Zrt. adóosztályának igazgatója összefoglalja és kommentálja a közép-kelet-európai térség legfontosabb adóváltozásait.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Telefon elvétele munkahelyen

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Tevékenység bővítése

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs