28 találat a(z) szlovák cég cimkére

Szlovák cég magyarországi ingatlanértékesítés Kérdés

Személygépjármű értékesítése EU-n belül Kérdés

Szja-benyújtás külföldi cég munkavállalójaként Kérdés

Szlovák cég belföldi ingatlanon végez építési munkát Kérdés

Szlovák cég magyarországi cégnek adna bérbe Kérdés

Kft. tulajdonosa szlovák cég, részére fizetett osztalék Kérdés

EU-n belüli beszerzés Kérdés

Alanyi mentes egyéni vállalkozó szolgáltatásnyújtása szlovák cégnek Kérdés

Szlovák cég magyarországi ingatlant értékesít Kérdés

Fióktelep, mint munkaerő-kölcsönző Kérdés

Teljesítés helye földmérő szolgáltatásnál Kérdés

Szlovák cégben magyar tulajdonos Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem, fejtse ki válaszát a következő kérdésre: amennyiben egy magyar egyszemélyes kft. résztulajdonossá válik egy szlovák cégben, milyen bejelentési kötelezettsége van, milyen határidővel? Mire kell különösen odafigyelni? Amennyiben kicsúszik a határidőből, milyen büntetésre/bírságra számíthat? Segítségét köszönöm!

Gazdasági célú letelepedés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy szlovák székhelyű társaság, amelynek kizárólag magyar illetékességű magánszemély tulajdonosai vannak. A cégnek Magyarországon nincs telephelye és semmilyen egyéb infrastruktúrája (például iroda...stb). A tevékenység úgy néz ki, hogy Kínából hoznak nagy értékű szerszámgépeket, amelyet Szlovákiában vámolnak, majd onnan EU-s országokban továbbértékesítenek. A probléma az, hogy az eddigi megrendelők kizárólag magyar cégek, tehát az összes értékesítés Magyarországra irányult. A kérdésem, hogy ebben az esetben lehet-e áfamentesen számlázni az értékesítéseket, vagy mivel az összes eladás tartósan és üzletszerűen ide jön, ezért ez már gazdasági célú letelepedést feltételez, így magyar áfaregisztrációra köteles a cég, és magyar áfával kell számlázni az értékesítéseket?

Külföldi társaság magyar áfavisszaigénylése Kérdés

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Adott egy szlovák cég, amelyik szlovák áfaalany. Magyarországon bérelne egy ingatlant, amit a tevékenységéhez hasznosítana. A bérbeadó magyar társaság, az ingatlan bérbeadását adókötelessé tette Az adókötelezettségi bejelentés dátuma a NAV adatbázisban az "Adókötelessé tétel [Áfa tv. 86. § (1) bek. l) pontja]" rovatban olvasható. A szlovák reménybeli bérlő nem kíván magyar fióktelepet létrehozni, és nem kíván magyar adószámot sem kiváltani. Kérdés: van-e és ha igen, milyen lehetősége van a szlovák társaságnak mint bérlőnek a magyarországi ingatlan áfás bérbevétele esetén az áfa visszaigénylésére? Tisztelettel: Boronkay László

Vadásztársaság bérvadásztatásának számlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy vadásztársaság a vadászati területén szlovák vadászatszervező által hozott szlovák állampolgár részére bérvadásztatást szervezett. A szlovák cég részére, amely közösségi adószámmal rendelkezik, kiállítaná a számlát. A vadászati díjat és a trófeát is szeretné kiszámlázni. A vadásztársaság általános szabályok szerinti áfaalany, közösségi adószámmal. Milyen adókulcsot alkalmazhat a vadásztársaság a vad lelövésének díja tekintetében? Milyen adókulcsot alkalmazhat a vadásztársaság a trófea eladásának tekintetében?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Lízing

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 január
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs