29 találat a(z) szerviz cimkére

Online pénztárgép Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy költöztetéssel, közúti áruszállítással foglalkozó kft. 2016. évben a kft. tevékenységi körébe felvette az egyéb közlekedési eszköz javítása tevékenységet, valamint gépjármű- és motorkarbantartót is alkalmazott azért, hogy a saját, 3,5 tonna alatti kis teherautóikat javítsák. Jelenleg ebből a tevékenységből bevételük nem keletkezik, és egy ideig csak a saját autóikat javítják. Kérdésem: 2017. évtől szükség van-e az online pénztárgép beszerzésére ebben az esetben? Köszönöm a válaszát.

Sokat nyerhetnek a fuvarozók, ha így fizetik a gázolajat, útdíjat Cikk

Évente akár 1 milliárd forintot tudnának megtakarítani a magyar közúti árufuvarozók, amelyek flottaüzemeltető vállalkozásokkal rendelkeznek, ha a nemzetközi fuvarjaiknál készpénz helyett úgynevezett üzemanyagkártyával rendeznék a felmerülő üzemanyag-, autópálya- és szervizköltségeket – állítja az UTA Magyarország Kft. üzemanyagkártya szolgáltató cég.

Gépjármű-forgalmazók illetékmentessége Kérdés

Tisztelt Válaszadó! A következőkben kérném szakmai állásfoglalását: Egy több éve működő gépjárműszerviz tevékenységi köre bővül, ez év szeptember 1-jétől új személygépkocsi forgalmazásával is foglalkozik. A 2016. évre megkérte a visszterhes vagyonátruházási illetékmenteséget (GJFORGNYIL), indoklásképp jelezte, hogy kezdő vállalkozásként a nettó árbevételének legalább 50 százaléka gépjármű-forgalmazásból fog származni. Ugyanakkor szankció, ha ez a vállalása nem teljesül, akkor visszamenőleg 50 százalékkal növelten kell megfizetni az illetéket. Számszaki példával szemléltetve: várható éves nettó árbevétel (gépkocsi-értékesítést is tartalmazza) 380 000 eFt ebből gépkocsieladás árbevétele (de ez csak 2016. 09. 01-től ) 120 000 eFt nettó árbevétel 50 %-a 190 000 eFt Az derül ki, hogy nem teljesül az 50 százalékos szabály, de kérdésem az, hogy a gépkocsieladás árbevétele és a nettó árbevétel évesítve figyelembe vehető-e? Éves nettó árbevétel (380-120=260+360) 620 000 eFt Éves gépkocsieladás árbevétele (120 millió Ft *3) 360 000 eFt Nettó árbevétel 50%-a 310 000 eFt Ha arányosítunk/évesítünk, megfelelünk a feltételeknek. És ha megfelelünk idén ily módon az illetékmentesség feltételének, akkor 2017 januárjában is, ugyanis akkor az előző évet kell alapul venni. Kérdésem az, hogyan kell értelmezni az illetéktörvény ide vonatkozó rendelkezéseit (Itv. 26. § 1). 10).)? Az adótörvények év közben tevékenységet kezdőknél lehetőséget adnak az arányosításra, éves szintre való átszámításra. Várva válaszát, köszönettel.

Online pénztárgép használata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk fő tevékenységként targoncák bérbeadásával foglalkozik. A bérbeadás folytán a bérbeadási szerződés keretében a normál üzemeltetés során keletkező meghibásodásokat megjavítjuk, természetesen biztosítjuk az alkatrészeket is hozzá. Azokban az esetekben, amikor a bérbevevő hibájából keletkezik meghibásodás a gépeinken, számlázzuk a javításhoz szükséges alkatrészeket. A társasági szerződésünkben fő tevékenységi körként a 3312 Ipari gép, berendezés javítása szerepel. Néhány esetben áfaalany partnerünk teherautóit, személyautóit is javítjuk, amiről számlát állítunk ki feléjük. Szükséges-e nekünk online pénztárgépet használnunk szeptember 30-ától? Megköszönve válaszát.

Személygépkocsi-alkatrész áfa-visszaigénylése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésként merült fel, hogy a céges személygépkocsi cserélendő alkatrészeiről kiállított számla összege 50 százalékos részének az áfatartalma visszaigényelhető-e abban az esetben, ha otthoni javítás történik, és nem viszik szervizbe az autót, viszont az alkatrészeket a vállalkozó külön megvásárolta autóalkatrész-kereskedőtől? Köszönettel.

Személygépkocsi-szerviz áfája Kérdés

Gazdasági társaság tulajdonában lévő, az szja szempontjából személygépkocsinak minősülő gépkocsi szervizköltségének áfájából mekkora összeg érvényesíthető, mint levonható áfa?

Személygépkocsi-javítás áfája Kérdés

Ügyfelem céges személygépkocsijában motort cseréltek szervizben. Áfás számlát kapott, és az áfának az 50 %-át vontam le, amit az ügyfelem kifogásol. Ő a 100 %-ot szeretné, ha levonnám. Továbbá a motorcserét minek könyveljem: javítás vagy felújítás, és aktiváljam rá az autóra? Az autót használtan vette három éve, a cégautóadót pedig fizetjük.

Személygépkocsi értékesítése piaci érték alatt Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy társaság személygépjárművének könyv szerinti értéke 2,5 millió forint. A gépjármű elromlott (káresemény nem történt), és a szerviztől kapott ajánlat alapján 1,5 millió forint a szerelési költség. A társaság ezt a költséget nem tudja vállalni, ezért eladni kényszerül a személygépkocsit 500 ezer forintért. Fenti esetben a szerviztől kapott ajánlat alapján elszámolható-e terven felüli értékcsökkenés, és a gépjárművet át kell-e sorolni a forgó eszközök közé (a szerviz ajánlata és az értékesítés között eltelt két hónap tárgyév közben)? Továbbá fenti esemény hogyan érinti a társaságiadó-alapot? Segítségét előre is köszönöm!

Gépkocsi káresemény utáni javítási költségeinek áfalevonása Kérdés

A cég tulajdonában lévő személygépkocsi káresemény következtében jelentős kárt szenvedett, az autó értékének a 60 százalékát meghaladó összegű a szerviz számlája. A kérdésem két részből áll, az első: a számlán alkatrészköltség és szerelési díj is szerepel, az áfatartalom milyen részben vonható le, ha levonható? A második kérdésem inkább számviteli: a kapott számlát, a káreseményt, valamint a biztosító kártérítését hogyan kell könyvelni, hogy minden a helyére kerüljön? Az autó a nyilvántartásban maradványértéken szerepel, a káresemény utáni értéket nem meghaladó nyilvántartási összeggel. Válaszát előre is köszönöm.

Svájcban bejegyzett cég – áfa Kérdés

Tisztelt Adószakértő! Egy Svájcban bejegyzett cég tulajdonában lévő gépkocsit Magyarországon szervizeltetnek. Nekem, mint szerviznek áfás vagy áfamentes számlát kell kiállítanom? Ha nem áfás számlát allítok ki, akkor az ügyféltől milyen okiratokat kell beszereznem? Illetve, ha ezen, Svájcban bejegyzett cég gépkocsit vásárol, akkor az áthárított forgalomba állításhoz kapcsolódó ügyintézés, vámügyintézés áfaköteles vagy sem? A kérdezett tételeket az áfabevallás mely soraiba kell beraknom? Válaszukat előre is köszönöm!

Van autója? Ilyen szabálytalanságokra figyeljen a szervizekben, autósboltokban Cikk

Összehangolt országos ellenőrző akciót szervezett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság és a Nemzeti Közlekedési Hatóság, az ellenőrzött autókereskedések, autószervizek, és autósboltok közül minden második helyen volt valamilyen jogsértés, a vizsgált alkatrészek közül pedig minden tizenkettedikkel volt valamilyen probléma – közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság kedden az MTI-vel.

Számla dokumentációja Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben szeretném a segítségüket kérni: gépjármű-szervizeléssel foglalkozó cég kiállítja az elvégzett munkáról a számlát számlatömbből, és a számla aljára kézzel ráírja, hogy ügyfél által fizetendő X forint. A különbözetet a biztosító utalja a cégnek. Jó így a számla, vagy az ügyfél által fizetendő összegről egy részletesebb dokumentációt is a számla mögé kell tűzni? Válaszukat előre is köszönöm.

Szervizszámla anyagköltség-könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szervizszámla esetén a számla tételesen tartalmazza a beszerelt anyagokat értékükkel együtt, s a számla utolsó sora a munkadíj, ami általában töredéke az anyagköltségnek. Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e az anyagtartalmat az anyagköltségre könyvelni, vagy a teljes számlát az igénybevett szolgáltatások közé kell könyvelni?

Pénztárgép és számla javítási tevékenységnél Kérdés

Adott egy egyéni vállalkozó, aki háztartási gépek javításával foglalkozik Teáor: 95.1-95.2. A szerviz boltjában is történik alkatrészek eladása és javítása is. Ezekről a bolti tételekről online pénztárgépet használva nyugtát állít ki, illetve céges megrendelések esetén számlát állít ki, és azokat a tételeket a pénztárgépben nem rögzíti. A bevételeinek több mint 70 százalékát háznál történő helyszíni javítás (mosógép, hűtőgép) teszi ki. Ez utóbbiakról számlát vagy nyugtát állít ki, de ezeket sem rögzíti a pénztárgépben. Helyes-e az eljárása, illetve kell-e adatot szolgáltatnia a számlával kísért eladásairól? Válaszukat előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Végelszámoló személye

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Egyéni vállalkozó általi egyszemélyes kft. alapítása 2.

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Végelszámolás

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close