124 találat a(z) személyi jövedelemadó cimkére

Szja-bevallás: sokan az utolsó pillanatra hagyták Cikk

Sokan az idén is az utolsó napokra hagyták az szja bevallások benyújtásá és az adó megfizetését, a határidő ugyanis péntek éjfélkor lejár. Az adóhatóság még 1,4 millió adóbevallást vár, igaz ezek egy része már úton lehet.

Kiktől félünk a legjobban? Top3-ban az adóhatóság Cikk

Tudományosan alátámasztott tény, hogy a magyar tart az adóhatóságtól - írta pénteki számában a Népszabadság az ELTE Társadalomtudományi Karának reprezentatív kutatására hivatkozva annak apropóján, hogy péntek a határideje a 2010-es évi személyijövedelemadó-bevallások benyújtásának.

Május 20.: ezekre a címekre kell elküldeni a bevallásokat Cikk

A Nemzeti Adó és Vámhivatal - tekintettel a személyi jövedelemadó-bevallás május 20-i benyújtási határidejáre - közzétette, hogy az állandó lakcímek alapján milyen címekre kell küldeni a válaszborítékokat.

Szja-bevallás: az adózók fele rendelkezik csak az egyszázalékról Cikk

A január elsejétől érvényes új adórendszer miatt a civilszervezetek becslése szerint 30 százalékkal is csökkenhet az egyszázalékos felajánlások összege - írja csütörtöki számában a Világgazdaság.

Szja-bevallás: hibás a nyomtatványkitöltő? A NAV cáfol Cikk

A szuperbruttót 2010-re vezették be és - mint az Alkotmánybíróság is kifejtette - ez csak egy korrekciós tényező alkalmazását jelentette az összevont jövedelmekből az adóalap meghatározása során. Évközben ugyan semmi nem utalt arra, hogy ebből jogértelmezési probléma alakul majd ki, azonban most, az év végi szja-bevallás előtt alig két héttel problémák merültek fel az 1053-as nyomtatvány kitöltésénél. Angyal József szerint a NAV egy szükségtelen oszlop beillesztésével ellenőrizhetetlenné tette az szja-bevallást, a NAV azonban cáfolja ezt. Van megoldás?

Szja: a fél ország még nem küldte el bevallását Cikk

Az idén várható személyi jövedelemadó (szja) bevallásoknak még a felét sem nyújtották be eddig a bevallásra kötelezett magánszemélyek - mondta Honyek Péter, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adószakmai szóvivője.

1 százalék: a magyarok fele továbbra sem nyilatkozik Cikk

Beteg gyerekek és állatmenhelyek: továbbra is nekik ajánlják fel legszívesebben személyi jövedelemadójuk egy százalékát a magyar adózók, a lakosság körülbelül fele azonban egyáltalán nem rendelkezik erről - olvasható a hétfői Népszabadságban.

NAV-tippek: mit tegyünk, hogy megkapjuk az adóvisszatérítést? Cikk

Már egy hónap sincs hátra a személyi jövedelemadó bevallásig. Ahhoz, hogy május 20-án ne ismételjük meg az elmúlt évek hibáit, az adóhivatal segítségével összeszedtük a leggyakoribb bakikat.

Változások az szja-bevallások kitöltésénél Cikk

Nem lehet parlagfű-mentesítésre felajánlani a személyi jövedelemadó 1 százalékát, noha az adóbevallás nyomtatott kitöltési útmutatójából ez nem derül ki - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szombati közleményében.

Kedvezményes adókulcsra játszott az üzletszerű ingatlanértékesítésekkel Cikk

A kedvezményes adózási szabályokat akarta kihasználni, ezzel az államháztartást csaknem 150 millió forinttal megkárosította az a budapesti adózó, aki sorozatos és üzletszerűen folytatott ingatlanértékesítésekből származó jövedelmét – magánszemély szokásos mértékű, hétköznapi jogügyleteinek álcázva – külön adózó jövedelemként tüntette fel - tudatta sajtóközleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Szja 2011: összefoglaló a változásokról Cikk

A személyi jövedelemadó változásai kapcsán leginkább az egyetlen adókulcs, a családi kedvezmény és az adónyilatkozat fogalma ismerős. Mit kell még tudni a 2011-es adózásról?

HVG Adó 2011: letölthető frissített törvények itt! Cikk

A HVG Adó 2011 különszámában megjelent jogszabályok módosított változatát közöljük.

Hatályos adóváltozások: kinek jut, kinek marad 2011-ben? Cikk

A 16 százalékos személyi jövedelemadó mellett új gyerekkedvezmény lépett életbe, csökkent az adójóváírás és a magánszemélynek is szuperbruttósított jövedelemként kell leadóznia az ingatlan bérbeadását. Mi változott még 2011-ben?

Szja 1 százalék: novemberig kell értesíteni az APEH-et Cikk

Az szja 1 százalékáról szóló felajánlások legnagyobb részét civil szervezetek kapták. Nekik november 2-áig kell erről értesíteniük az adóhatóságot.

Már két hetünk sincs az szja-bevallásig Cikk

A magánszemélyeknek május 20-áig kell benyújtaniuk 2009. évi személyijövedelemadó-bevallásukat, a szükséges egységcsomagokat az adóhatóság már kiküldte – tájékoztatott az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatósága.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szabadság nyilvántartása

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Megszűntnek nyilvánított cég

dr. Magyar Attila

ügyvéd

Magyar-Hajós-Dobos Ügyvédi Iroda

Külföldi kiküldetés – alkoholos ital elszámolása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3