110 találat a(z) személyi jövedelemadó cimkére

Már két hetünk sincs az szja-bevallásig Cikk

A magánszemélyeknek május 20-áig kell benyújtaniuk 2009. évi személyijövedelemadó-bevallásukat, a szükséges egységcsomagokat az adóhatóság már kiküldte – tájékoztatott az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatósága.

Szuperbruttósítás, adókulcs-csökkkentés: igazi kész átverés show? Cikk

A választási kampány hevében olyan alapvető fogalmak, mint a csökkenés és a növekedés teljesen összekeveredtek. Itt az ideje tisztázni mi a célja a 2010-es adóváltozásoknak, mivel jár majd a szuperbruttósítás és mi van a következő állítások mögött: "az szja sávhatár 1,9 millióról 5 millióra növekedett, az alsó kulcs 18-ról 17 százalékra, a felső kulcs 36-ról 32 százalékra csökkent, és végül mi az alapja annak, hogy az adókulcsok csökkenésének köszönhetően mindenki jól jár?

Évközi szja-változás: kinek nem jár vissza adóelőleg? Cikk

Július 1-jétől visszamenőleg módosítják az szja-sávhatárt, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy akiknek az éves jövedelme eddig 36 százalékos kulccsal adózott, egy hónap múlva márcsak 18 százalékkal fog. Ráadásul a jogszabály értelmében visszamenőleg is jár a különbözet, csak nem mindenkinek. Kik nem élvezhetik az évközi adóváltozás előnyeit?

Ingatlanadó: ki jár a legjobban? Cikk

Az ingatlanadó alapja – a legtöbb európai országhoz igazodóan – az ingatlan értéke lesz, de értékét és az adó alapját Magyarországon egyre többen vitatják. A jövő héten a Parlament elé kerülő törvényjavaslat – egyebek között – nyitva hagyja azt a kérdést, hogy az ingatlanok értékét lakottan állapítják-e meg, vagy pedig függetlenül attól, hogy hányan élnek benne s vannak oda bejelentve. A VGD Európai Részvénytársaság az Adózóna kérésére 11 országban hasonlította össze az adó mértékét, alapját és alanyait. Az alábbi összefoglalásból az is kiderül, hogy hány országban lehet csökkenteni ingatlanadóval a társasági adót és az hol vonható le a személyi jövedelemadóból.

Adóbevallás elküldése elektronikusan - videóval Cikk

Amennyiben sikerült kitöltenie adóbevallását, még ön előtt áll a feladat, hogy elektornikusan elküldje az adóhivatalnak. Videónk segítségével Honyek Pétertől, az APEH adószakreferensétől megtudhatja, ez hogy a legegyszerűbb.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Magánszemély adómentes bevétele

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Tagdíj átvállalása

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Üzemanyag hatósági/piaci ár könyvelése

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 november
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs