3 találat a(z) szakvélemény cimkére

Transzferárszabályok az iparűzési adóban Cikk

Az őszi adócsomag egy régóta fennálló problémát orvosolna a helyi iparűzési adóban: 2021-től ugyanis a helyi adókról szóló törvénybe is beemelnék a transzferárszabályok alkalmazását. Az új szabály miatt várhatóan megnő a transzferár-ellenőrzések szerepe az önkormányzati adóellenőrzések során, olvasható a Deloitte közleményében.

Egészségügyi alkalmatlanság miatti felmondás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdéssel fordulok Önhöz. Egy munkavállaló vonatkozásában az üzemorvos által végzett munkaköri alkalmassági vizsgálat kapcsán kiderült, hogy a munkavállaló nem alkalmas a munkaköre ellátására. Mivel a munkavállaló az üzemorvos véleményével nem értett egyet, másodfokú munkaköri alkalmassági vizsgálat elvégzését kérelmezte. A másodfokú vélemény értelmében a munkavállaló meghatározott korlátozások mellett alkalmas a munkaköre ellátására. A munkáltató álláspontja szerint azonban a korlátozás "kiüríti" a munkakört, a munkakört a meghatározott korlátozások mellett nem lehet ellátni, azaz az előírt feltételek nem teljesíthetők. Jól gondoljuk, hogy ebben az esetben a munkáltató jogszerűen megszüntetheti a munkavállaló munkaviszonyát egészségügyi alkalmatlanságra hivatkozással? Válaszukat előre is köszönjük. Tisztelettel.

622 hamis szakvéleménnyel 800 milliót csaltak Cikk

Vádemelést javasol a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dél-dunántúli bűnügyi igazgatósága az ügyészségnek tizenkét ember, köztük orvosok ellen, mert a gyanú szerint közreműködtek munkavállalók után járó, több mint 800 millió forint állami támogatás jogosulatlan felvételében - tájékoztatta a bűnügyi igazgatóság sajtóreferense az MTI-t szerdán.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Szoftvervásárlás Ausztriában

Kelemen László

adószakértő, jogász

Előlegszámla lejelentése a NAV felé

Kelemen László

adószakértő, jogász

Személy- vagy tehergépkocsi

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close