15 találat a(z) szakmunkástanuló cimkére

Kilépett dolgozó, és szakmunkástanuló bére Kérdés

Hogy kell kezelni a kilépett dolgozók számfejtését? A járulékkedvezmény 03 .01-jével lép hatályba. Sok kilépő volt 03.16-áig, akiknek a számfejtésekor ezt még nem tudtuk. A kilépő papíroknál ugyan a bruttó bér nem változik, de a járulékigazolás igen. Újra kell számfejteni ezeket a béreket? Ha igen, mi a teendő az új igazolásokkal? Mi a teendő a nettó bérnövekménnyel, ha a dolgozó nem érhető utol. Hogy kell a szakmunkástanulókat kezelni? Kell a részükre számfejteni? Nagy valószínűséggel szeptemberig nem fognak megjelenni a gyakorlati helyeken, így igazságtalan lenne, ha nekik továbbra is utalni kellene a havi 25-30 ezer forintokat., de sehol nem találok rá iránymutatást, hogy kell ezt kezelni. 40 tanulónál ez már jelentős összeg. Előre is köszönöm!

Szakmunkástanuló étkezési hozzájárulása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban kérném szíves válaszukat: Társaságunk szakmunkástanulót foglalkoztat tanulószerződés alapján. 2019. évben a tanulók kedvezményes étkezését pénzbeli hozzájárulás alapján oldjuk meg. Ezen jövedelem után társaságunk a személyi jövedelemadót, egyéni járulékot levonja és a szociális hozzájárulási adót megfizeti. Az lenne a kérdésem, hogy ezen juttatásból (pénzben kifizetett étkezési hozzájárulás) kell-e 1,5 százalék munkaerőpiaci járulékot levonni és kell-e szakképzési hozzájárulást fizetni? Köszönettel várom válaszukat.

Munkavállaló részére adható étkeztetési lehetőség Kérdés

Kérdésem arra irányul, hogy a megszűnt Erzsébet utalvány helyett a szakmunkástanulóknak milyen formában lehetne biztosítani az étkeztetést, és ennek milyen vonzata van, a szakmunkástanuló, illetve a munkáltató részére. Szíves válaszukat tisztelettel köszönöm! Bényi Józsefné

Szakmunkástanuló szakmai gyakorlata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozó fodrász szakmunkás tanulót vállalna gyakorlati képzésre. Milyen kötelezettségekkel jár a vállalkozó részéről a szakmai képzés? Milyen díjazás illeti meg a tanulót? Kell-e bejelenteni, bevallani a NAV felé? Kell-e az elméleti képzést végző intézménnyel szerződést kötni? Köszönöm a válaszát. Kozár Judit

Szakmunkástanuló betegszabadságának díjazása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban kérném szíves válaszukat: Társaságunk tanulószerződéssel foglalkoztat szakmunkástanulókat, akik havonta kapnak pénzbeli hozzájárulást, ami adómentes bevétel a tanulóknak. Az Mt. szerint évente 10 nap betegszabadság jár nekik. Az a kérdésem, hogy a betegszabadság napjaira kifizetett juttatás is adható adómentesen (járulékot vonnánk tőlük ugyanúgy, mint a pénzbeli juttatásból), vagy ez adóköteles bevétel a tanulóknak? Úgy tudom, hogy a táppénz összege már adóköteles bevétel. Köszönettel várom válaszukat.

Családi kedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Érettségizők általi tájékoztatással kapcsolatosan felmerült a kérdés, hogy nyilván, aki szakmunkástanuló, ott is ugyanez a helyzet áll fent. Viszont mi a teendő abban az esetben, ha a tanuló nem tett sikeres szakmunkásvizsgát, és a pótvizsga csak októberben lesz? Válaszát előre is köszönöm.

Szakmunkástanuló táppénze Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk szakmunkástanulót foglalkoztat. Az Mt. szerint 10 nap betegszabadságra jogosult a 2017-es évben. Az lenne a kérdésem: ha lejár a 10 nap betegszabadság és még mindig beteg, akkor jogosult lesz táppénzre vagy sem. Szíves válaszát várva, köszönettel.

Szakmunkástanuló szabadsága Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban kérném szíves válaszukat: Társaságunk szakmunkástanulót alkalmaz tanulószerződéssel 2017. 01. 20. napjától. Az Mt. alapján éves szinten 35 nap szabadság jár neki. Tanulóidejét az alábbiak szerint tölti cégünknél: minden második hét 4 napján dolgozik, napi 7 órát, tehát havonta 56 órát (8 x 7 óra). A többi napon iskolában van, tehát cégünknél ezek a napok szabadnapok. Az lenne a kérdésem, hogy ha szabadságon van, akkor azt hogyan kell kiadni neki? Tehát ha hiányzik adott hét 4 napján – amikor dolgoznia kellene –, akkor hány napot (órát) kell kiírni a 35 napból? Illetve, ha csak egy napot hiányzik, amikor dolgoznia kellene, akkor hogyan írjuk ki? Szíves válaszukat várva, köszönettel.

Rehabilitációs hozzájárulás szakmunkás tanulók foglalkoztatása esetén Kérdés

Egy cégünk tanulószerződéssel foglalkoztat szakmunkás tanulókat. A havi létszámuk 23 fő. Ebből 1 fő megváltozott munkaképességű dolgozó. Ezen felül 2 fő társas vállalkozó van, illetve alkalmaznak 10 szakmunkás tanulót. Kérdésem a statisztikai létszámba beletartozik-e a szakmunkástanuló és ezt mely időszakra kell figyelembe venni? A tanulók tanulószerződéssel vannak foglalkoztatva. Válaszát előre is köszönjük.

Szakmunkástanuló időszak – szolgálati idő Kérdés

A szolgálati idő számításánál a szakmunkástanuló idő mikor kezdődik? Ugyanis van egy határozat a szolgálati időről 2006-ból, ahol a szolgálati idő szeptember 1-jével kezdődik, és van egy 2015-ből, ahol július 11-étől. Mindkét esetben ez a szakmunkástanulói jogviszony kezdete. Melyik a jó? Ez a több mint másfél hónapos eltérés sokat jelent abból a szempontból, hogy a korhatár betöltésekor az utolsó év teljes év lesz-e. Válaszukat köszönöm.

Szakmunkástanuló táppénzének szja-kérdése II. Kérdés

Kedves Mária! Azonos című kérdésemre adott válaszát köszönöm. Szja vonatkozásában teljesen helyes, azt megértettem. A táppénzt terhelő járulékkal van még egy kis gondom. Az alábbi hivatkozások alapján úgy értelmezem, hogy a táppénz nem képez járulékalapot. Rossz következtetést vontam le? A Tbj. szerint: Járulékalapot nem képező jövedelem 21. § Nem képezi a nyugdíjjárulék és az egészségbiztosítási- és munkaerő-piaci járulék alapját: a) a foglalkoztató által megállapított és folyósított társadalombiztosítási ellátás, valamint a szociális ellátásnak nem a foglalkoztatót terhelő összege, Társadalombiztosítási ellátások 14. § (1) A társadalombiztosítás rendszerében nyújtott ellátások az egészségbiztosítás és a nyugdíjbiztosítás keretében vehetők igénybe. (2) Egészségbiztosítási ellátások: a) egészségügyi szolgáltatás; b) pénzbeli ellátások: ba) csecsemőgondozási díj, bb) gyermekgondozási díj, bc) táppénz; Köszönettel: István

Szakmunkástanuló táppénzének szja-kérdése Kérdés

Tisztelt Cím! Szakmai állásfoglalásukat szeretném kérni az alábbi kérdésben. Tanulószerződéses szakmunkástanulók gyakorlati képzésével foglalkozó tb-kifizetőhely esetében a tanulók keresőképtelenségének idejére folyósított táppénz összegéből kell-e szja-t vonni? Esetleg még más adó vagy járulék fizetendő? Meglátásunk szerint a tanulószerződéses szakmunkástanulók ösztöndíja adómentes. Ugyancsak adómentes a keresőképtelenségük első 10 napjára járó, betegszabadság jogcímen megszerzett juttatásuk. Elképzelhető, hogy az volt a törvényalkotó célja, hogy az egyébként adómentes juttatásokat adókötelessé tegye betegség esetén? Ugyanabban a jogviszonyban, ugyanarra a tevékenységre tekintettel szerzett jövedelemről beszélünk. Ha a kifizetett táppénz összegéből szja-t kell vonni, akkor az egyébként adóbevallás benyújtására nem kötelezett tanulóknak is szja-bevallást kell készíteniük, ami további indokolatlan terhet róna a többnyire kiskorú tanulókra, általában pár száz forint miatt. Köszönettel.

Szakmunkástanulók díjazása Kérdés

Tisztelt Ügyintéző! Állattenyésztéssel foglalkozó cég vagyunk. Felmerült a kérdés, mi lenne, ha szakmunkástanulókat foglalkoztatnánk. Ebből következően további kérdések is merültek fel, mivel eddig ilyen foglalkoztatást nem alkalmaztunk: – Milyen javadalmazás illeti meg a szakmunkástanulókat? Szerintem ösztöndíj, melyet tanulószerződésben kell rögzíteni. Vagy csak juttatást kap, az ösztöndíj teljesen más jellegű juttatás? – Mikor alkalmazunk tanulószerződést, és mikor együttműködési megállapodást? – Melyik javadalmazás után milyen járulékfizetési kötelezettsége keletkezik cégünknek? Válaszát előre is köszönve, tisztelettel: Gubányiné Szalai Katalin

Szakmunkástanulók juttatása Kérdés

Szakmunkásképzéssel foglalkozunk. Minden tanulónk tanulőszerződés alapján biztosított, illetve juttatást kap. A tanulóktól igazolatlan hiányzás miatt levonni kényszerülünk.Kérdésünk: Milyen összeg után kell megfizetni a szociális hozzájárulási adót: a tanulószerződésben meghatározott díj után vagy az igazolatlan mulasztás miatti levonás miatt fennmaradt rész után? További kérdésünk, hogy a hónap közben belépő, illetve kilépő tanulók után a fizetési kötelezettség időarányosan áll-e fenn.Például tanulószerződéses díj: 20 ezer forint, igazolatlan levonás miatt 5000 forint, szocho alap? 15 ezer forint? Válaszukat köszönjük.

Nők kedvezményes nyugdíjba vonulása: mire elég a szakmai gyakorlat? Cikk

Az elmúlt időszakban megjelent Gyermekneveléssel töltött évek: mi számít a nyugdíjnál? című írás kapcsán érkezett levelek többsége a nők kedvezményes nyugdíjba vonulási feltételrendszerében alkalmazott úgynevezett jogosultsági idő számítására vonatkoztak – ezek körében felmerült a szakmunkástanuló nyári munkavégzése/gyakorlata időtartamának figyelembevételi lehetősége is. Az ezzel kapcsolatos tudnivalókat és magyarázatokat gyűjtöttük most össze.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kiskorú bevétele legálisan

Lepsényi Mária

adószakértő

Online számlázás

Nagy Norbert

adószakértő

Anyagkészlet felhasználása

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 május
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close