27 találat a(z) stornó cimkére

Gépvásárlás EU-n belül Kérdés

Áfa stornózott számlánál Kérdés

Volt katás, számla stornózása Kérdés

Áfamentes előleg Kérdés

Katás egyéni vállalkozó 8. havi számla killítása Kérdés

További kérdés a "Storno számla lejelentése" című kérdéshez Kérdés

Stornó pénztárgépbe Kérdés

Elveszett kézi számla vs. hiteles másolat Kérdés

Jóváíró számla teljesítési ideje Kérdés

Stornószámla szerepeltetése áfa-bevallásban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk különböző okok miatt stornózott 2 korábbi áfa-bevallási időszakokban kiállított vevőszámlát. Az egyik esetben hosszas vita után dőlt el, hogy a vevő nem fogadja el a teljesítést, ezért a kiállított számlát stornóztuk, a másik esetben rossz áfakulccsal lett kiállítva a számla, ezért stornóztuk és új számlát állítottunk ki. A kérdésem az, hogy jól értelmezzük-e az áfatörvény 153/B § (1) a) pontját, ha stornózott számlát a stornószámla kiállítási dátuma szerinti időszakra állítjuk be az áfa-bevallásba (merthogy "mint jogosult, akkor állt a rendelkezésünkre"), nem pedig az eredeti számla teljesítési dátuma szerinti időszakot önrevíziózzuk meg?

Stornó számla az áfabevallásban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy társaság ugyanazon gazdasági eseményről kétszer állított ki számlát, amit a saját áfabevallásában is kétszer szerepeltett. (A partner csak egyszer, helyesen.) Most a hiba feltárásnak időpontjában stornózni fogja azon számlát, amely helytelenül lett kiállítva. Az eredeti számla 2018. július előtt lett kiállítva, arról nem ment be a NAV felé adatszolgáltatás. Kérdések: 1. Kell-e adatot szolgáltatni a most kiállított stornó számláról? 2. A stornó számla legkorábban a kiállítás kelte szerinti áfabevallásba kerülhet be, de ez azt is jelenti, hogy elévülési időn belül később bármikor bekerülhet az áfabevallásba? Ha a stornó számla kelte például 2019. 05. 28., akkor bekerülhet a 2019. 10. havi áfába is? 3. Az áfabevallás mely sorába kell kimutatni a stornó számla értékét? Véleményünk szerint a 07-esbe ( 27% áfa), és ha abban az adott időszakban nem volt kimenő számlája, akkor negatív értékkel kell kimutatni itt. Jól gondoljuk? Megtisztelő válaszát előre is köszönjük!

Áfa fiktívnek minősített számla korrekciójánál – így döntött a Kúria Cikk

Miután az adóhatóság, majd a bíróság után a Kúria is fiktívnek minősítette a számlát, az adózó a számla stornírozással csökkentette árbevételét és fizetendő áfáját. A stornó számla ügye is eljutott a Kúriáig.

Téves közösségi adószám a számlán Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk szolgáltatást nyújt közösségi partnere részére, akinek több uniós országban is van cége. Partnerünk közölte, hogy a szolgáltatás igénybevevőjeként tévesen adta meg egyik leányvállalatát és egy másik azonos nevű leányvállalata volt az igénybevevő. Partnerünk szerint nem szükséges a kiállított számlák stornózása és újbóli kiállítása, elegendő, ha írunk egy közös nyilatkozatot arról, milyen vevői adószámnak kellett volna szerepelnie a számlákon. Szerintünk szükséges a rossz vevői adószánra kiállított számlák stornózása és újbóli kiállítása a helyes adószámra. Kérjük szíves véleményüket, mi a helyes eljárás a kimenő számlán tévesen feltüntetett vevői közösségi adószám javítására. Válaszukat köszönjük.

Számlázás Kérdés

Egy vállalkozás átlépte a 8 millió forintos értékhatárt októberben. Az egyik ügyfél az értékhatár átlépése után reklamált, kéri vissza a kifizetett szolgáltatásért a pénzt. A vállalkozás stornó számlát állított ki. De ezzel az értékesítés árbevétele 8 millió forint alá ment. Ilyen esetben mi a teendő?

Online adatszolgáltatás Kérdés

Egy stornó számla adatszolgáltatásával kapcsolatban kérdeznénk. Egy májusban kiállított számla júliusban került stornózásra, a vevő nem fogadta el a teljesítést. A stornó számla adatszolgáltatása automatikusan megtörtént, de hibás jelzéssel. „Mennyiség, mennyiségi egység vagy egységár hiányzik (1. sor).” Mi a teendő ebben az esetben? Ezt kaptuk válaszként: Sajnos nem tudok segíteni, ahhoz látni kellene az előzményszámlát és a stornószámát, hogy kiderüljön mi volt a hiba. A hibát jeleztük kérdésünkben: Mennyiség, mennyiségi egység vagy egységár hiányzik (1. sor).” Tehát tartalmi hibás számlát engedett lezárni a program. A kérdés, hogy ilyenkor mi a teendő? Mi a teendő, ha be ment egy adatszolgáltatás, de hibásan?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Cégnév változása

dr. Magyar Attila

ügyvéd

Magyar-Hajós-Dobos Ügyvédi Iroda

Nem közhasznú egyesület támogatásának igazolása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31