28 találat a(z) stornó cimkére

ÁFA 153/C? Kérdés

Gépvásárlás EU-n belül Kérdés

Áfa stornózott számlánál Kérdés

Volt katás, számla stornózása Kérdés

Áfamentes előleg Kérdés

Katás egyéni vállalkozó 8. havi számla killítása Kérdés

További kérdés a "Storno számla lejelentése" című kérdéshez Kérdés

Stornó pénztárgépbe Kérdés

Elveszett kézi számla vs. hiteles másolat Kérdés

Jóváíró számla teljesítési ideje Kérdés

Stornószámla szerepeltetése áfa-bevallásban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk különböző okok miatt stornózott 2 korábbi áfa-bevallási időszakokban kiállított vevőszámlát. Az egyik esetben hosszas vita után dőlt el, hogy a vevő nem fogadja el a teljesítést, ezért a kiállított számlát stornóztuk, a másik esetben rossz áfakulccsal lett kiállítva a számla, ezért stornóztuk és új számlát állítottunk ki. A kérdésem az, hogy jól értelmezzük-e az áfatörvény 153/B § (1) a) pontját, ha stornózott számlát a stornószámla kiállítási dátuma szerinti időszakra állítjuk be az áfa-bevallásba (merthogy "mint jogosult, akkor állt a rendelkezésünkre"), nem pedig az eredeti számla teljesítési dátuma szerinti időszakot önrevíziózzuk meg?

Stornó számla az áfabevallásban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy társaság ugyanazon gazdasági eseményről kétszer állított ki számlát, amit a saját áfabevallásában is kétszer szerepeltett. (A partner csak egyszer, helyesen.) Most a hiba feltárásnak időpontjában stornózni fogja azon számlát, amely helytelenül lett kiállítva. Az eredeti számla 2018. július előtt lett kiállítva, arról nem ment be a NAV felé adatszolgáltatás. Kérdések: 1. Kell-e adatot szolgáltatni a most kiállított stornó számláról? 2. A stornó számla legkorábban a kiállítás kelte szerinti áfabevallásba kerülhet be, de ez azt is jelenti, hogy elévülési időn belül később bármikor bekerülhet az áfabevallásba? Ha a stornó számla kelte például 2019. 05. 28., akkor bekerülhet a 2019. 10. havi áfába is? 3. Az áfabevallás mely sorába kell kimutatni a stornó számla értékét? Véleményünk szerint a 07-esbe ( 27% áfa), és ha abban az adott időszakban nem volt kimenő számlája, akkor negatív értékkel kell kimutatni itt. Jól gondoljuk? Megtisztelő válaszát előre is köszönjük!

Áfa fiktívnek minősített számla korrekciójánál – így döntött a Kúria Cikk

Miután az adóhatóság, majd a bíróság után a Kúria is fiktívnek minősítette a számlát, az adózó a számla stornírozással csökkentette árbevételét és fizetendő áfáját. A stornó számla ügye is eljutott a Kúriáig.

Téves közösségi adószám a számlán Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk szolgáltatást nyújt közösségi partnere részére, akinek több uniós országban is van cége. Partnerünk közölte, hogy a szolgáltatás igénybevevőjeként tévesen adta meg egyik leányvállalatát és egy másik azonos nevű leányvállalata volt az igénybevevő. Partnerünk szerint nem szükséges a kiállított számlák stornózása és újbóli kiállítása, elegendő, ha írunk egy közös nyilatkozatot arról, milyen vevői adószámnak kellett volna szerepelnie a számlákon. Szerintünk szükséges a rossz vevői adószánra kiállított számlák stornózása és újbóli kiállítása a helyes adószámra. Kérjük szíves véleményüket, mi a helyes eljárás a kimenő számlán tévesen feltüntetett vevői közösségi adószám javítására. Válaszukat köszönjük.

Számlázás Kérdés

Egy vállalkozás átlépte a 8 millió forintos értékhatárt októberben. Az egyik ügyfél az értékhatár átlépése után reklamált, kéri vissza a kifizetett szolgáltatásért a pénzt. A vállalkozás stornó számlát állított ki. De ezzel az értékesítés árbevétele 8 millió forint alá ment. Ilyen esetben mi a teendő?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Fejlesztési tartalék

Pölöskei Pálné

adószakértő

Tagi kölcsön

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink