Hozzászólások 0

Jóváíró számla teljesítési ideje

Cégünk alkatrészek értékesítésével foglalkozik. Partnereinkkel kötött szerződésünk alapján még 60 napig is visszaszállíthatjuk a nem megfelelő alkatrészeket. A mi vevőink nekünk szintén megtehetik ugyanezt. Beszerzésnél,ha visszaszállítunk alkatrészt: Jóváíró számla készül. Partnereink jóváíró számlájukon hivatkoznak az eredeti számla számra. Viszont a számla teljesítésénél a kiállítás dátumát írják, nem pedig az eredeti számla teljesítési dátumát. Cégünk a jóváíró számlában lévő áfát a számla kézhezvételekor fizeti meg. Kérdésünk: helyes így elfogadnunk a számlákat? Mivel úgy tudjuk,hogy nem tartalmi eleme a teljesítés dátuma, helyes lenne, ha nem lenne rajta? De ha rajta van, az eredeti teljesítés időpontjának kell szerepelni rajta? Ha áthúzódik a jóváírás az eredeti teljesítés követő hónap időpontjára, például egy február havi eredeti teljesítésű számla egy része jóváírásra kerül például március hónapban. A jóváíró számlán szereplő teljesítés március a számlájukon. Akkor ez felülírja a visszaszállított termék tekintetében az áfa igénylés határidejét, és nem lehetne februári áfában visszaigényelni? Önellenőrizni kellene a februárt, mivel ez csak márciusban derük ki? Vagy elfogadható a márciusi áfában beállítani fizetendőként, mivel a jóváíró számla akkor áll a rendelkezésünkre? Az online számlarendszerben látjuk. hogy cégünknek kiállítottak számlát, és lestorzózták valamiért. Kell kérnünk ezeket a számlákat a szállítónktól vagy nem? Köszönöm előre is válaszukat.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 június
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close