22 találat a(z) sportbelépő cimkére

Adómentes juttatások szja-törvény 1. számú melléklet Kérdés

Így lehet jobban kihasználni az adómentes juttatási lehetőségeket Cikk

Az elmúlt időszakban a béren kívüli juttatások, illetve az egyes meghatározott juttatások adóterhelése folyamatosan csökkent, sőt, a veszélyhelyzetre tekintettel hozott intézkedések további, időszakos kedvezményeket is biztosítanak. Léteznek azonban a fent említetteken kívül még kedvezőbb juttatási lehetőségek is.

Adómentes határ felett fizetett focibérlet Kérdés

Cafetéria szabályzat nélkül Kérdés

Tisztelt Szakértő! A SZÉP-kártya juttatást, továbbá a sport- és kulturális rendezvényre a belépőt csak cafeteria elemként adhatjuk a munkavállalóknak? Cafetéria rendszer, szabályzat nélkül adható-e, és ha igen, akkor a kedvezményes béren kívüli juttatásokra vonatkozó adózással adható az értékhatárig a SZÉP-kártya, és minden munkavállalónak csak egyforma nagyságrendben? Sport-é s kulturális rendezvényre a belépő is csak úgy adható adómentesen cafeterián kívül, ha minden munkavállalónk egyformán kap? Köszönettel.

Belépőjegy elszámolása Kérdés

A https://adozona.hu/2019_es_valtozasok/Szurkolas_es_kultura_adomentesen_2019ben_is_8I1JE8 cikkből sajnos nem derült ki, konkrétan mi a teendő. – Ha "a juttatás belépőjegy formájában tárgyiasulhat", akkor a jegyet – ami nem pénzügyi bizonylat és nem is névre szóló – fogja befogadni és kifizetni a könyvelés a munkavállalóktól? – Hogyan fogja eldönteni a könyvelő, hogy az adott eseményt "sporttevékenység végzése érdekében tartják, és sportszervezet vagy sportszövetség a szervező" vagy "muzeális intézmény és művészeti létesítmény (kiállítóhely) kiállítása, a színház-, tánc-, cirkusz- vagy zeneművészeti előadás stb.-re szól". Vajon egy rockkoncert zeneművészeti előadás? – Hogyan derül ki egy jegyből, hogy az nem visszaváltható? Ez csak az interneten vett lemásolható jegyeken van feltüntetve.

Szja 2019: ez lett a vége! Cikk

Az egyes adótörvények uniós kötelezettségekhez kapcsolódó, valamint egyes törvények adóigazgatási tárgyú módosításáról szóló T/2931. számú törvényjavaslat elfogadásával véglegeződtek a személyi jövedelemadó törvény (szja tv.) jövő évi szabályai. Összefoglaltuk a legfontosabbakat.

Cafeteria: szépségtapasz a gazdasági bizottság javaslata Cikk

Kiegészítéseket javasol az Országgyűlés gazdasági bizottsága a személyi jövedelemadóról (szja) szóló törvény egyes rendelkezéseinek módosítására korábban benyújtott indítványokhoz. Ha a parlamenti többség elfogadja a bizottság javaslatait, akkor néhány ponton némi enyhítéssel, további korrekciókkal fokozzák és egyértelműsítik a béren felüli juttatásokra 2019-től kirótt szja-előírások szigorát.

Kulturális és sportbelépők adómentesen Kérdés

Kérdésem: ha nem utalványt kap a dolgozó, hanem konkrétan az adott belépőt a cég vásárolja meg cégnévre és azt adja át a dolgozónak, akkor is áll az adómentesség feltétele? A munkáltató milyen közteher fizetésére kötelezett az 50 000 Ft/fő korlát alatt?

Így adhat adómentes színházjegyet, bérletet, sportbelépőt a cég Cikk

Félidőben a nyár, sokan csak augusztusban, szeptember elején veszik ki a szabadságukat. Hogyan támogathatják a cégek adómentesen munkavállalóik, személyesen közreműködő tagjaik vagy akár az ügyfeleik szabadidős szórakozását?

EB-mérkőzés részvételi költségei Kérdés

Tisztelt Szakértők! Egy 10 főt foglalkoztató kft. teljes létszámmal saját (céges) személygépkocsikkal és egy munkavállaló tulajdonában állóval kiutazott és részt vett a Magyarország-Izland futballmeccsen. A kiutazás kapcsán felmerült költségek (üzemanyag, autópályadíj, a mérkőzés belépődíjai, a magán személygépkocsi útiköltség-térítése, szállásdíj, étkezés stb.) hogyan számolható el a társaságnál, és milyen adókötelezettségek terhelik? Tisztelettel: KSI

Időben szólunk: ne hagyja elveszni SZÉP-kártya-pénzeit! Cikk

Sok cég adja különböző juttatásait elektronikus kártyafeltöltés (elektronikus utalvány) formájában. Csalódhat a kártyatulajdonos, ha nem figyel, ugyanis a műanyag kártyák érvényességi ideje többnyire hosszabb, mint az a határidő, amíg a kártyára feltöltött pénzeket fel kell használni. Cikkünk elsősorban a SZÉP-kártya egyenlegének felhasználhatóságára hívja fel a figyelmet.

Labdarúgó-Eb 2016 jegyek Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az ügyfelem vett a labdarúgó Eb-re jegyeket. Számlát kért, de csak magánszemélyre szóló jegyet és számlát adhatott ki az UEFA, cégnévre nem lehetett számlát kérni. Kérdés, hogy a cég ezt a költséget (a számla nem szól a cég nevére) elszámolhatja-e adómentes juttatásként az szja-törvény 1. számú mellékletének 8.28 pontja alapján? A jegyek csak a magyar meccsekre szólnak, és nem tartalmaznak szállást és utazást. Tisztelettel és köszönettel: Viktor

Uszodabérlet Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vállalkozásunk jogi formája kft. Dolgozóink részére maximálisan feltöltött 45 000 forintos SZÉP-kártyát biztosítunk. Az érvényben lévő jogszabályok alapján sportesemények belépődíjai korlátlan mértékben támogathatók. Kérdésem: ez az általunk biztosított cafatéria fölött és az országhatáron kívül is igaz? Továbbá milyen járulékfeltételekkel, vagy nélküle tudnám a dolgozóink uszodabérletét támogatni akkor, ha a városunkban az uszodát üzemeltető önkormányzati kft. nem SZÉP-kártya elfogadóhely? Várom válaszát. Tisztelettel: Horilla János ügyvezető igazgató

Karácsonyi parti, szilveszteri buli: így kell adózni céges ajándékok után Cikk

Az eredményesen gazdálkodó cégeknél és más munkahelyeken különféle rendezvényekkel ünneplik az év végén a jól végzett munkát, amikor a munkatársak, üzleti partnerek és más meghívottak, sőt, gyakran a hozzátartozóik számára is grátisz az eszem-iszom, a műsor, és van ahol távozáskor még ajándékot is kapnak a résztvevők. De „ki fizeti a révészt”, azaz milyen jövedelemadó-kötelezettségekkel járnak az efféle juttatások?

Sportbelépő- és koncertjegy-értékesítés áfája Cikk

A sportbelépő- és koncertjegy-értékesítés turisztikai szolgáltatásnak minősül-e az áfatörvény szempontjából? (Az engedélyeztetési hatóságnál nem tudták megmondani, hogy az egyszeri rendezvény – például focivébédöntő – turisztikai eseménynek számít-e.) Olvasói kérdésre Bartha László adójogi szakjogász válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Őstermelő és egyéni vállalkozó iparűzési adó

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szekrényzár fordított áfával?

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Beépitett telek áfavonzata

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink