13 találat a(z) spórol cimkére

A koronavírus miatt többen takarékoskodnak, mások a jelennek élnek Cikk

Minden harmadik ember (31 százalék) kifejezetten a járványhelyzet miatt kezdett takarékoskodni, miközben 44 százalék már korábban is spórolt, és ezt a szokását továbbra is fenntartja, a takarékoskodók így a magyar népesség háromnegyedét teszik ki – közölte az MTI-vel a takarékossági világnap alkalmából közzétett kutatásának eredményét a CIB Bank.

Tízezreket spórolhat, ha jól választ bankszámlát! Cikk

A kényelem mellett évi hatvan-hetvenezer forintot is megtakaríthatnak az ügyfelek, ha körültekintően és a számlahasználati szokásaikhoz igazodva választanak bankszámlát – derült ki a jegybank Bankszámlaválasztó alkalmazásának adataiból.

Ezzel tényleg rengeteget spórolhat cégének Cikk

A legnagyobb megtakarítást biztosító adózási forma kiválasztásában segít a cégeknek a Nemzetgazdasági Minisztérium által most elkészített kiva-kalkulátor. Minden cégnek megéri a próbaszámításokat elvégezni, hiszen a kisvállalati adó (kiva) választásával az áttérésre jogosult, foglalkoztatottal rendelkező cégeknek több mint 80 százaléka jobban jár.

Több mint 10 ezer forintot spórolhatnak anyugdíjasok havi szinten Cikk

Éves szinten csaknem 12 ezer forintot spórolhat az a nyugdíjas, aki jól választ bankszámlát - írja a vg.hu a bankmonitor.hu elemzésére hivatkozva.

Reálhozamok kifizetése: ki az, aki a legnagyobb hasznot húzza ebből? Cikk

Érzékelhető elmozdulás figyelhető meg a magyarok öngondoskodási attitűdjében – állapítja meg friss körképében az Union Biztosító. A személyijövedelemadó-változásnak, valamint a magán-nyugdíjpénztári rendszer átalakulásának köszönhetően a lakosság körében ismét „divatba jöttek” a hosszú távú megtakarítások. További impulzust adhat a folyamatnak a magánnyugdíj-pénztári reálhozam következő hónapokban várható kifizetése. A tendencia egyik fő haszonélvezője a megtakarítási célú életbiztosítás lehet.

Egészségpénztárral olcsóbb a gyógyfürdő Cikk

Gyógyfürdő szolgáltatások igénybe vétele esetén megéri az önrészt egészségpénztári keretből finanszírozni. Így többféle gyógyszeres kezelés kevesebbe kerül és spórolunk az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak is.

Mire elég a 84 ezer forintos nyugdíj? Cikk

Míg az 50 évnél idősebbek 47 százaléka aggódik azért, hogy tovább kell dolgoznia a nyugdíjba vonulása előtt mint tervezte, ez az arány 30 év alattiaknál csak 24 százalék. Pedig, számítások szerint, ha valaki 35 évesek elkezd félretenni, akkor akár a háromszorosát összegyűjtheti annak, mint 15 ével később.

Több tízezret spórolhatunk a májusi adóbevallással Cikk

Azzal, hogy megismertük az adójóváírásra vonatkozó legfontosabb szabályt az adóelőlegnél, mindjárt havi 15 100 forinttal több lehetett a nettó fizetésünk. További 10 ezreket jelenthet pluszban a pénztárcánknak a májusi adóbevalláskor.

Üdülési csekken, étkezési jegyen is spórolnak a cégek Cikk

Bár számos juttatást csökkentettek az utóbbi hónapokban lesz további drasztikus megvonás - derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás keretében végzett GfK felmérésből.

Hogyan fizessünk kevesebb adót? - új eszközök Cikk

Közvélemény-kutatási eljárások, e-banking fejlesztések vagy különféle biztosítási modellek kialakítása is elég ahhoz, hogy kevesebb adót fizessen egy cég. Kevesen ismerik, még kevesebben használják ki a kutatás-fejlesztésben rejlő adókedvezményeket, pedig érdemes.

Cafeteria: tippek szabályzatíráshoz és tipikus hibák Cikk

A Cafeteria típusú juttatási rendszer folyamatos "karbantartást" igényel, hiszen a juttatástípusonként eltérő adó- és köztehervonzatok folyamatosan változnak. Ezért lényeges és fontos, hogy a szabályzatot az adózás szempontjából minden évben felülvizsgálnia a munkáltatónak. Hogyan lássunk neki és milyen hibákat ne kövessünk el?

Egyszerűsített nyilvántartás: mennyit spórolhatnak a cégek? Cikk

Egyszerűsített nyilvántartások készítésével nem csak időt, de gyakran a magas tanácsadói díjakat és adatbázis-vásárlási költségeket is megtakaríthatják a vállalkozások.

Négy befektetési tipp, amivel adót spórolhat! Cikk

Sok embernek a naptárra tekintve, csak decemberben jut eszébe, hogy az év közben felhalmozódott megtakarításait hova fektethetné be. Mindenki elsősorban olyan lehetőséget keres, ami adószempontból is kedvező. Négy olyan befektetési lehetőséget ajánlunk, amelyek nem esnek sem nyereség-, sem kamatadó hatálya alá, és 20-30 százalékos adókedvezménnyel járnak.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyéni vállalkozó csed mellett

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Apai gyed

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Egyszerűsített foglalkoztatás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close