19 találat a(z) sikerdíj cimkére

Pályázatírás és sikerdíj tárgyi eszközöknél Kérdés

Tanulószerződés sikerdíja Kérdés

Sikerdíj elszámolása Kérdés

Sikerdíj elszámolása Kérdés

Svájci pályázat Kérdés

Pályázati sikerdíj aktiválás után Kérdés

Cégeladás költségeinek elszámolása Kérdés

Befektetési alapkezelő sikerdíjának könyvelése Kérdés

Korrupció miatt vádat emeltek egy igazságügyi szakértő ellen Cikk

Korrupció miatt vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség egy igazságügyi szakértő ellen, aki „sikerdíjért” cserébe hamis szakvéleményt állított ki egy vállalkozónak, és ő ennek alapján a megállapított kártérítés mintegy hatvanszorosát kérte a bíróságon.

Alkuszi megbízás Kérdés

Sikerdíj vagy jutalom Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft.-ben a taggyűlés úgy dönt, hogy az éves üzemi eredményének bizonyos százalékát kifizeti sikerdíjként az egyik tagnak. Az lenne a kérdésem, hogy ez bérszámfejtés szempontjából ugyanúgy adózik mint egy jutalom, vagyis jövedelemként? Válaszát előre is köszönöm!

Sikerdíjáfa visszaigénylése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném álláspontját kérni abban a kérdésben, hogy cégünk emberi erőforrás ellátására közvetítő cég szolgáltatását veszi igénybe, amely a sikerdíjat áfásan számlázza. Az áfa ebben az esetben visszaigényelhető-e? Válaszát köszönöm!

Hitel- és egyéb banki termék közvetítés alkuszként Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy cég, aki MNB-engedély birtokában (Hpt.) 3. § (1) bekezdés i) pontjában meghatározott pénzügyi szolgáltatás közvetítése tevékenység alkuszként végzi a tevékenységét. Cégekkel köt megbízási szerződést finanszírozás témakörben. Ezek között olyan is szerepel, hogy az adott cég számára összeszedi a legkedvezőbb finanszírozási, hitel lehetőségeket, majd a banktól erre ajánlatot kér a cég számára. A cég kiválasztja a számára megfelelőt és szerződik a bankkal. Nem vállal kötelezettséget az ügyfél nevében, hanem csak a finanszírozási (hitel/pénzügyi termékek) ajánlatokat közvetíti az ügyfél felé. Sikerdíjban állapodnak meg, amit a cég fizet számára számla ellenében, ami a hitel bizonyos százaléka. Kérdésem az lenne, hogy 1. Ez a tevékenység belefér-e az áfatörvény 86. §-a adó alól mentes tevékenységbe? 2. Ha igen, akkor tekinthető-e ez főszolgáltatásnak, és a esetleges közvetlenül a hitel igényléshez kapcsolódóan elvégzett szolgáltatások például. cash flow terv készítés, osztja-e a főszolgáltatás áfamértékét, azaz adómentes-e? 3. Milyen általános ismérveknek kell megfelelnie a pénzügyi szolgáltatói alkuszi tevékenységnek, hogy áfamentes legyen? Köszönettel

Követelés értékesítése Kérdés

Tisztelt Szerkesztőség! Szeretném a következő kérdésben segítségüket kérni: “A” társaság megbízási szerződést köt “B” társasággal, melyben tanácsadási szolgáltatást végez. A szerződésben a díjazás két részből áll, egyrészt egy megbízási díjból, másrészt az általuk javasolt megoldások következtében elért jövőbeli eredmény meghatározott százalékában megállapított sikerdíjból. Ez utóbbit a megállapodás értelmében a következő 3 évben a beszámoló elkészítése után, az eredmény ismeretében, annak a szerződésben meghatározott százalékában megállapított összegben fizeti meg a megbízó “B” társaság. Közben, még a beszámoló elkészítése előtt, “A” társaság ezt a “jövőbeli” követelést egy engedményezési szerződésben eladja “C” társaságnak. Kérdések: 1.) a sikerdíjat kell-e számlázni, és ha igen, ebben az esetben ki számlázza, kinek (“A” társaság eladta a követelését, tehát neki már nincs jogalapja a számlázásra, “C” társaság viszont nem szolgáltatott “B” társaságnak, tehát mi után számít fel sikerdíjat)? 2) milyen áfamértékkel kell a sikerdíjat számlázni? (az alapügylet 27 százalékos áfa alá tartozott), 3.) a számlának, ha ezt számlázni kell, mi a helyes teljesítési időpontja?

Számlakibocsátás szállító helyett Kérdés

Tisztelt Adózóna! Társaságunk értékesítését úgynevezett brókerek is segítik, melyre olyan belső, az ügyviteli rendszer által automatikusan kalkulált, számviteli megoldás került szerződés szerint megállapításra, mely számviteli bizonylatot állít ki a bróker sikerdíjáról a feltételek teljesülésével. Tekinthetjük-e ezen bizonylatot a mi oldalunkon a számvitel, tao szerint alapdokumentumnak, mint igénybe vett szolgáltatás, s ezt használhatjuk-e ellenőrzés esetén, vagy muszáj a bróker által kiállított szállítói számlát alapbizonylatként, utólag ezen tételekhez hozzárendelni? Magát az eljárást nem kifogásolta könyvvizsgálat, mint a költség azonnali könyvelésének tényét, s az arról való kifizetéseket, mint szállítói kötelezettség csökkentését. Ugyanakkor kérdés, hogy ez így csak elhatárolásnak minősül-e, s szükséges lenne-e a bróker által kiállított számlát könyvelni, de legalábbis az "elhatároláshoz" egy számmal hozzárendelni? Köszönjük.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Nem pénzbeli juttatás, jogviszonyváltozás esetén

Kiss Péter

adószakértő

TruTax Kft.

Kétéves szabály az innovációs járuléknál

Pölöskei Pálné

adószakértő

Kiva-kedvezmény munkaerőpiacra lépő után

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs