7 találat a(z) ruházati termék cimkére

300 millió forintnyi hamis ruha Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai több mint 10 ezer hamis ruhát találtak egy teherautóban az M43-as autópályán, olvasható a NAV honlapján.

Besorolás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Divat- és textiltervező vagyok katás egyéni vállalkozóként. Van úgy, hogy hozott anyagból megtervezek, és elkészítek egy ruhát. Van úgy, hogy én tervezem meg magát az anyagot is. A kérdés, hogy ez a tevékenység besorolható-e a következő tevékenységi körbe: 141906 egyéb ruházati termék összeállítás? Készpénzért értékesítem a terméket, ez a tevékenység ugye nem sorolandó a pénztárgépköteles szolgáltatások körébe? Köszönettel várom válaszukat.

Drágulás ismét: ennyivel nőttek az árak Cikk

Átlagosan 0,6 százalékkal voltak magasabbak a fogyasztói árak szeptemberben, mint egy évvel korábban, az előző hónaphoz viszonyítva pedig 0,2 százalékkal nőttek – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Augusztusban éves összehasonlításban még 0,1, az előző hónaphoz képest 0,4 százalékkal csökkentek az árak.

Hamisított márkákkal buktak le a határon Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Ártándnál több mint 8 millió forint értékű hamis ruházati terméket találtak egy lengyel kamionban. A ruhákat lefoglalták, az ügyben szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indult eljárás.

Ekáer – kockázatos termék-e? Kérdés

Elolvastam a NGM rendelettervezetét, amelyben kockázatos és nem kockázatos termékek szerepelnek, szemben a még élő remdelettel, ahol "egyéb kockázatos" kategória is van. A rendelettervezetnek nincs melléklete, ezért nem tudni, hogy az egyéb kockázatos termékek melyik kategóriába kerültek. Ha a ruházati termékek a nem kockázatosba tartoznak, akkor nincs további kérdésem. Ha viszont a kockázatosba, akkor lesz még kérdésem.

Ekáerszám harmadik országból érkező ruházati termékre Kérdés

Tisztelt Szakértő! Harmadik országból érkező ruházati termék (felső- és alsóruházat, ruházati kiegészítő) Hamburgban lép be az unió területére, ott történik a vámkezelés is. A hajóról az árut a kikötőben átpakolják kamionba, és közúton folytatja tovább az útját Magyarországra. Az áru súly és értékhatár feletti, tehát, ha az unió területéről indulna, akkor természetes, hogy ekáerszámot kap a szállítmány. Kérdésem, hogy a fentiek alapján ekáerköteles-e ez a harmadik országból érkező szállítmány? Köszönöm válaszát!

Védjegyoltalom alatt álló ruházati termékek Kérdés

Védjegyoltalom alatt álló ruházati termékek, táskák kiskereskedelmi forgalmazásához elegendő-e a számla a termékekről, vagy pedig szükséges hozzá a jogtulajdonos külön engedélye is? Például Nike, Puma, Rivaldi... márkák. A termékeket magyarországi cégtől vásárolnánk, tehát nem importról van szó, de nem a helyi márkaképviselettől (például nem az Adidas Hungáriától), hanem outlet termékekkel foglalkozó nagykereskedőtől. Előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás egyéni vállalkozó szülése II.

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Munkaerő-közvetítés áfa

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close