19 találat a(z) rendszám cimkére

Ukrán forgalmi rendszámú gépkocsi kiküldetési használata Kérdés

Ezért vontak be taxis rendszámokat az ellenőrök Cikk

Május óta harmincöt taxi rendszámát vonta be a fokozott ellenőrzéseket végző hatóság – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szerdán az MTI-vel.

Eldugta a rendszámot, így szabotálta az útdíjfizetést Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai Debrecen térségében a 4. számú főútnál ellenőriztek egy járművet, amelyen azért helyezték el szabálytalanul a rendszámot, hogy elkerüljék az útdíjfizetési kötelezettséget. Az ügyben költségvetési csalás miatt indult eljárás.

Tévesen lezárt ekáerbejelentés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Termékértékesítési céllal szállítottunk árut egyik partnerünknek, ennek megfelelően az ekáerbejelentést meg is tettük. A probléma abból adódott, hogy műszaki meghibásodás miatt vissza kellett fordítanunk a teherautót, az árut nem szállították le aznap, hanem csak másnap, egy másik járművel. Ez esetben csak annyit kellett volna tennünk, hogy rendszámmódosítással az előző ekáerszámmal mehetett volna az áru. A bejelentést végző kolléga viszont – feltehetően a "rutin" miatt – minden előző napi szállítást lezárt, és minden következő napira igényelt ekáerszámot, ebből következően a visszahozott áruhoz tartozó ekáerbejelentés is le lett zárva, mintha célba ért volna az áru, és van egy másik bejelentés ugyanazzal az adattartalommal, csak másik rendszámmal, ami viszont még élő bejelentés. Minden esetben megpróbálunk teljes mértékben jogkövetően eljárni, de ilyen problémával még nem találtam szembe magam, és így az lenne a konkrét kérdés, hogy ha egy későbbi ellenőrzés során előkerül ez a probléma, arra az esetre mi mit tehetünk most?

Üzemanyagszámla Kérdés

Adott egy cég, amely rendelkezik kisteherautókkal és forgalomból kivont teherautó és traktorral, melyeket tűzifa-, oszlopfűrészeléshez használnak. Hogyan hajtsuk végre, illetve milyen következményei vannak, ha a számlákon nem szerepelnek a rendszámok? A cég egyébként áfalevonásra jogosult. Mi a helyzet az áfás őstermelővel ugyanebben a szituációban?

Nem feltüntetett rendszám esetén áfa-visszaigénylés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném a szíves segítségét kérni. Webáruházunk két gáz üzemű kisteherautót tulajdonol az áruk kiszállítására. Az egyik kisteherautó injektor alkatrésze tönkrement. Ez a szokásos karbantartás alkalmával derült ki. Az autószerelő továbbadta egy általa megbízhatónak tartott cégnek, hogy javítsák meg. (Az autószerelő alanyi mentes, a cég, amelynek továbbadta javításra az alkatrészt, áfakörös, 27%-os.) A cég elvégezte a javítást, erről számlát állított ki webáruházunk részére, de a kisteherautónk rendszámát nem tüntette fel benne, mivel nem látta az autót, csak az alkatrészt. Ezáltal nem tudom konkrét autóhoz kapcsolni a költséget, amiről a számlát kiállította. Az végösszeg 350 ezer forint lett. Visszaigényelhetem így a számlából az áfát, ha nem íródott rá a rendszám? Mi ilyenkor a szabályos munkamenet? Válaszát előre is köszönöm szépen!

Ekáer: így terhelheti át a bírságot mulasztó üzletfelére Cikk

Ekáerellenőrzés során büntettek meg egy céget, mert a külföldi partnere nem jelezte, hogy a kamionja rendszáma megváltozott, és az ellenőrzéskor derült ki, hogy az adott ekáerszámhoz nem a megfelelő rendszám volt bejelentve. A NAV mulasztási bírságot szabott ki. Ezt a költséget nem tudja vállalni az önhibáján kívül megbüntetett cég, és szeretné azt átterhelni a külföldi partnerére. Hogyan lehetséges ez: számlával vagy más módon? Ha számlával, akkor hogyan kell eljárni az áfa tekintetében? – kérdezte olvasónk. Tüske Zsuzsanna vámszakértő válaszolt.

Taxisellenőrzések: bírságok, rendszámbevonások Cikk

A nyári turisztikai szezonban folyamatosan zajló taxisellenőrzések során eddig hét jármű rendszámát vonta be a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban működő közlekedési hatóság.

Üzemanyagszámla – rendszám feltüntetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az lenne a kérdésem, hogy az üzemanyagszámlákon kötelező-e feltüntetni a gépkocsi rendszámát? Ha esetleg nincs feltüntetve, akkor tao szerint nem elszámolható költség? Illetve az áfát akkor levonásba sem szabad helyezni? Az üzemanyagszámlák dízel üzemanyagszámlák és tehergépjárművekhez használják. Válaszát előre is köszönöm.

Közösségi használt autó beszerzési ára II. Kérdés

Tisztelt Nagy Norbert adószakértő! Köszönöm válaszát, de arra nem terjedt ki, hogy a regisztrációs díjon kívül fizetendő, az eladási ár részét képező többi hatósági díj (rendszám, forgalomba helyezési díj, törzskönyv stb.) levonható-e a különbözeti áfa alapjából? Tisztelettel: Géczi Sándorné

Csempészáruval bélelték ki a hamis rendszámú autót Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Udvar térségében 434 doboz adózatlan cigarettát és két szerb rendszámot foglaltak le egy magyar rendszámú gépjármű rejtekhelyeiről. Az ügyben orgazdaság és egyedi azonosító jellel való visszaélés miatt indult eljárás. A pénzügyőrök 5 millió forint jövedéki bírságot is kiszabtak.

Vannak, akik nyugodtan járhatnak külföldi rendszámú autóval Magyarországon Cikk

A közúti közlekedésről szóló törvény 2011. szeptember 1-jén hatályba lépett módosítása alapján főszabály szerint, ha egy gépkocsi üzembentartója belföldi üzembentartónak minősül, vagy vezetője Magyarországon lakóhellyel rendelkezik, akkor a gépkocsi kizárólag magyar rendszámmal ellátva használható a közúti közlekedésben. De vannak kivételek.

Elengedik a regisztrációs adó felét, de több feltétele van Kérdés

Mit kell tudni a regisztrációs adóval kapcsolatos amnesztiáról? Olvasói kérdésre, a Csurgay Ügyvédi Iroda, az Adózóna partnere válaszol.

Harc a külföldi rendszámú autók ellen Cikk

A vámhatóság nem talált fogást a szlovákiai rendszámú autók tulajdonosain, ezért az uniós határokon túli járgányokra vetette ki a hálóját, amelyen olykor hírességek négykerekűje is fennakad.

Utazik a VPOP a nem uniós rendszámú kocsikra Cikk

A nyári hónapokban is kiemelten ellenőrzi a Vám- és Pénzügyőrség azokat a személygépkocsikat, amelyek Európai Unión kívüli államok rendszámával közlekednek, de magyar állampolgár vezeti őket - közölte Letenyén tartott keddi sajtótájékoztatóján a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) szóvivője.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Csed – naptári napi alap

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Munkabér módosítása gyes alatt

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Katás beltag

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs