18 találat a(z) rendszám cimkére

Ezért vontak be taxis rendszámokat az ellenőrök Cikk

Május óta harmincöt taxi rendszámát vonta be a fokozott ellenőrzéseket végző hatóság – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szerdán az MTI-vel.

Eldugta a rendszámot, így szabotálta az útdíjfizetést Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai Debrecen térségében a 4. számú főútnál ellenőriztek egy járművet, amelyen azért helyezték el szabálytalanul a rendszámot, hogy elkerüljék az útdíjfizetési kötelezettséget. Az ügyben költségvetési csalás miatt indult eljárás.

Tévesen lezárt ekáerbejelentés Kérdés

Üzemanyagszámla Kérdés

Nem feltüntetett rendszám esetén áfa-visszaigénylés Kérdés

Ekáer: így terhelheti át a bírságot mulasztó üzletfelére Cikk

Ekáerellenőrzés során büntettek meg egy céget, mert a külföldi partnere nem jelezte, hogy a kamionja rendszáma megváltozott, és az ellenőrzéskor derült ki, hogy az adott ekáerszámhoz nem a megfelelő rendszám volt bejelentve. A NAV mulasztási bírságot szabott ki. Ezt a költséget nem tudja vállalni az önhibáján kívül megbüntetett cég, és szeretné azt átterhelni a külföldi partnerére. Hogyan lehetséges ez: számlával vagy más módon? Ha számlával, akkor hogyan kell eljárni az áfa tekintetében? – kérdezte olvasónk. Tüske Zsuzsanna vámszakértő válaszolt.

Taxisellenőrzések: bírságok, rendszámbevonások Cikk

A nyári turisztikai szezonban folyamatosan zajló taxisellenőrzések során eddig hét jármű rendszámát vonta be a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban működő közlekedési hatóság.

Üzemanyagszámla – rendszám feltüntetése Kérdés

Közösségi használt autó beszerzési ára II. Kérdés

Csempészáruval bélelték ki a hamis rendszámú autót Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Udvar térségében 434 doboz adózatlan cigarettát és két szerb rendszámot foglaltak le egy magyar rendszámú gépjármű rejtekhelyeiről. Az ügyben orgazdaság és egyedi azonosító jellel való visszaélés miatt indult eljárás. A pénzügyőrök 5 millió forint jövedéki bírságot is kiszabtak.

Vannak, akik nyugodtan járhatnak külföldi rendszámú autóval Magyarországon Cikk

A közúti közlekedésről szóló törvény 2011. szeptember 1-jén hatályba lépett módosítása alapján főszabály szerint, ha egy gépkocsi üzembentartója belföldi üzembentartónak minősül, vagy vezetője Magyarországon lakóhellyel rendelkezik, akkor a gépkocsi kizárólag magyar rendszámmal ellátva használható a közúti közlekedésben. De vannak kivételek.

Elengedik a regisztrációs adó felét, de több feltétele van Kérdés

Mit kell tudni a regisztrációs adóval kapcsolatos amnesztiáról? Olvasói kérdésre, a Csurgay Ügyvédi Iroda, az Adózóna partnere válaszol.

Harc a külföldi rendszámú autók ellen Cikk

A vámhatóság nem talált fogást a szlovákiai rendszámú autók tulajdonosain, ezért az uniós határokon túli járgányokra vetette ki a hálóját, amelyen olykor hírességek négykerekűje is fennakad.

Utazik a VPOP a nem uniós rendszámú kocsikra Cikk

A nyári hónapokban is kiemelten ellenőrzi a Vám- és Pénzügyőrség azokat a személygépkocsikat, amelyek Európai Unión kívüli államok rendszámával közlekednek, de magyar állampolgár vezeti őket - közölte Letenyén tartott keddi sajtótájékoztatóján a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) szóvivője.

Rendszámbizisz: ősztől beindul az ellenőrzés Cikk

Még mindig nem értek a végére a magyar rendszámcsalók utáni kutakodásnak a szlovák hatóságok: július végére, augusztus elejére ígérték, hogy tájékoztatják a magyar vámszervezetet, ám mostanra kiderült, nagyobb „falatról” van szó, több időt vesz igénybe a munka - írja a Világgazdaság.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ajándék

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Ingatlaneladás áfája

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

2019 december
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X