7 találat a(z) rövid lejáratú kötelezettség cimkére

Rövid lejáratú kötelezettség Kérdés

Tagi kölcsön engedményezés Kérdés

Osztalék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy a jóváhagyott osztalékot a jóváhagyás évében ki kell-e fizetnem? Vagy akár több évig is vihetem kötelezettségként? Ha tovább vihetem, akkor át kell vezetnem hosszú lejáratú kötelezettségbe vagy maradhat a rövidben? Előre is köszönöm! Pánti Etelka

Nyílt végű pénzügyi lízing Kérdés

Tisztelt Szakértő! Személygépkocsi nyílt végű pénzügy lízingje esetén helyes-e az az elszámolási módszer, ha a fizetési ütemezés szerint év végén az 1 éven belül esedékes tőkerészt átsoroljuk a hosszú lejáratú kötelezettségekből a rövid lejáratúak közé? Ennek megfelelően év közben a könyvelés T452 K454 a tőkerész tekintetében. Köszönöm a válaszát!

Támogatási előleg Kérdés

Tisztelt Szakértő Hölgy/Úr! Ügyfelem 2018. 10. hóban költségek ellentételezésére 100 százalék támogatási előleget kapott utólagos elszámolási kötelezettség mellett. A kapott összeget a rövid lejáratú kötelezettségekben mutatom ki. A támogatás felhasználásnak időszaka: 2018. 07. 01-2019. 06. 30. Ezért a támogatás elszámolásának időpontja később lesz, mint a 2018. évi mérlegkészítés időpontja. Azt szeretném megtudni, hogy a 2018. évben a pályázat terhére költségként elszámolt kiadásokkal megegyező összegben a 2018. évi beszámolóban szerepeltethetem-e az egyéb bevételekben ugyanazt az összeget kiemelve a rövid lejáratú kötelezettségekből? Köszönettel: Kauker Zsoltné

Kaució besorolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Határozatlan idejű bérleti szerződés esetén a kapott kauciót a hosszú vagy rövid lejáratú kötelezettségek közé kell sorolni?

Osztalék kifizetésének határideje Kérdés

Tisztelt Szakértő! Milyen határideje van a jóváhagyott osztalék kifizetésének? Jelenleg a rövid lejáratú kötelezettségek között tartja nyilván ezt a kft., de évekkel ezelőtti a kötelezettség. Át lehet vezetni a hosszú lejáratú vagy a hátrasorolt kötelezettségek közé? Köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

féltestvér ajándékozási illetéke

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Kedvezményezett átalakulás, plusz jegyzett tőke

Pölöskei Pálné

adószakértő

Importáfa

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 június
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close