3 találat a(z) portál cimkére

Áfabevállas jóváíró számla esetén Kérdés

Egy internetes kiskeresedelemmel fogalkozó vállalkozás jutalékot fizet a portálnak, amely a termékeit értékesíti. A vevők által át nem vett, vagy visszaküldött, vagyis a meghiúsult ügyletekről jóváíró számlát állítanak ki a részünkre. A jóváíró számlákat a bevallás 66. sorában kell szepeltetni mint csökkentő tételt, vagy a 31. sorban a fizetendő áfát növelő tételként. Számomra nem egyértelműek a 153/C paragrafusban leírtak. Köszönöm a válaszukat!

Uniós cégnek világhálóportál-szolgáltatás számlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő, Alanyi adómentes katás bt., uniós cégnek világhálóportál-szolgáltatást számláz ki. A bt.-nek van közösségi adószáma. Ha közösségi adószámmal rendelkező cégnek számlázza ki a szolgáltatást – áfa nélkül –, akkor az A60-as bevallást beadjuk. Ha a megrendelő cégnek nincs uniós adószáma, mit kell tenni? A60-as bevallást nem tudunk beadni. A számlára minden esetben rá kell írni „áfa területi hatályán kívüli” ügylet. Köszönöm

Internetes értékesítők: kihez jön a revizor? Cikk

Rendszeres adóhatósági ellenőrzésre számíthatnak az internetes aukciós portálokon értékesítők. Kik azok, akik leginkább a revizorok látókörébe kerülnek?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Őstermelő földvásárlása (szántó)

Lepsényi Mária

adószakértő

Kapcsolt vállalkozás

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close