5 találat a(z) pecsenyesütő cimkére

Kifőzde Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozásunk pecsenyesütőként és kifőzdeként (túlnyomórészt) működik. A vendégek a meleg ételt falnál körbefutó asztalokon tudják székeken elfogyasztani. Igaz, hogy csak 4 szék van. Az asztalon szalvéta található. Mosdó nem biztosított. A vendégeknek a kiszolgáló pultnál kiadják az ételt, természetesen tálcán, evőeszközökkel együtt. Rendszeresen takarítás kíséri az étkeztetés befejezését. Az asztalt minden egyes étkeztetés után letakarítják. A bevétel 85 százaléka helyben készült ételekből tevődik össze. A bevétel maradék része elvitelre készült értékesítésből áll 27 százalékos áfát alkalmazva. TEÁOR-számunk megfelel a 55.30 1-es TEÁOR kódnak. Alkalmazhatjuk-e a 5 százalékos kedvezményes adómértéket? TEÁOR számaink: 561002 Pecsenyesütő és más húsalapú készítmény 561005 Falatozó (büfé), melegkonyhás büfé 561007 Sörözői vendéglátás (melegkonyhás) 561003 Palacsinta-, lángos-, pizzasütés 561006 Falatoző (büfé) hidegkonyhás büfészolgáltatás Köszönettel: Reinhardt Éva

Pecsenyesütő besorolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! A NAV honlapján olvastam, hogy az éttermi vendéglátásban használt 5%-os kedvezményes adómérték alkalmazásának egyik feltétele, hogy 55 30 1 éttermi szolgáltatás alá kerüljön a tevékenység. Mi jelenleg egyéni vállalkozóként működtetjük a vállalkozásunkat, de nekünk a besorolási számunk OVJT 56 10 02. Pecsenye és más húsalapú készítmény sütése. Ezek szerint az egyéni vállalkozóként használt kód megfelel a 55.30.1. éttermi szolgáltatásnak? Mindenhol csak a 55.30.-1-ről lehet olvasni. Legyen szíves erősítsen meg, hogy a 56 10 02 pecsenyesütő tevékenység megfelel a 55.30.1 éttermei szolgáltatásnak és az ételek helyen történt értékesítése a kedvezményes (5%-os) adókulcs alá tartozik! Pecsenyesütőnkben összesen egy pult 4 bárszékkel van körbevéve. Előre is köszönöm. Üdvözlettel: Reinhardt Éva

Pecsenyesütés – turizmusfejlesztési hozzájárulás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft. húsboltot üzemeltet, a kiskereskedelmi tevékenység mellett helyben pecsenyesütéssel foglalkozik. A vásárlók helyben fogyasztásának biztosítására mindössze pult áll rendelkezésre, ülőalkalmatosság nem. A terméket nem szolgálják fel, a pultban vásárolható meg. Kérdésem, hogy ebben az esetben a pecsenyesütés árbevételét terheli-e turizmusfejlesztési hozzájárulás?

Pecsenyesütő bevételének áfamértéke Kérdés

Kedves Szakértő! Vendéglátó egységként pecsenyesütőt üzemeltetünk, ahol a kiszolgálás ablaknál történik. A vendégek vagy kint a pultnál állva fogyasztják a sülteket, vagy pedig elvitelre kérik. Tehát nincs zárt benti helyiség. Mivel január 1-jétől az éttermi szolgáltatás bevételének áfája 5 százalék lett, kérdésünk, hogy ez ránk is vonatkozik-e, a bevételünket számlázhatjuk-e 5 százalékos áfával? Köszönettel várjuk a válaszukat.

Pecsenyesütő nyitva tartása Kérdés

Kedves Szakértő! Egyéni vállalkozás keretében egy kis, 19 négyzetméteres pecsenyesütőt üzemeltetünk. A vállalkozás indulásakor az engedélyeztetéssel egyidejűleg a nyitva tartásunkat reggel fél 4-től délután 4 óráig kértük. Mivel a vevői kör így indokolja, hétfőtől péntekig reggel fél 4-től nyitunk és üzemelünk. Hétvégén nem dolgozunk, a pecsenyesütő szombat-vasárnap zárva tart. Mostanában több helyről, valamint a vevőktől is azt hallottuk, hogy csak reggel 6 órától lehetnénk nyitva. Kérnénk sürgős segítségüket erre vonatkozóan, hogy valóban ez-e a törvényi szabályozás. Nekünk a vendégek megelégedettsége a legfontosabb, hozzájuk alkalmazkodunk és ők igénylik a korai nyitva tartást. De nem szeretnénk, ha ebből valamilyen kárunk, hátrányunk származna. Köszönettel várjuk megnyugtató válaszukat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadó, költséghányad

Lepsényi Mária

adószakértő

15 Ft/km vagy 30 Ft/km?

Lepsényi Mária

adószakértő

De minimis támogatás szja-bevallásban

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs