• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Pecsenyesütő besorolása

Tisztelt Szakértő! A NAV honlapján olvastam, hogy az éttermi vendéglátásban használt 5%-os kedvezményes adómérték alkalmazásának egyik feltétele, hogy 55 30 1 éttermi szolgáltatás alá kerüljön a tevékenység. Mi jelenleg egyéni vállalkozóként működtetjük a vállalkozásunkat, de nekünk a besorolási számunk OVJT 56 10 02. Pecsenye és más húsalapú készítmény sütése. Ezek szerint az egyéni vállalkozóként használt kód megfelel a 55.30.1. éttermi szolgáltatásnak? Mindenhol csak a 55.30.-1-ről lehet olvasni. Legyen szíves erősítsen meg, hogy a 56 10 02 pecsenyesütő tevékenység megfelel a 55.30.1 éttermei szolgáltatásnak és az ételek helyen történt értékesítése a kedvezményes (5%-os) adókulcs alá tartozik! Pecsenyesütőnkben összesen egy pult 4 bárszékkel van körbevéve. Előre is köszönöm. Üdvözlettel: Reinhardt Éva


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close