8 találat a(z) passzív táppénz cimkére

Passzív táppénz szerepeltetése 08-as bevallásban Kérdés

Passzív baleseti táppénz Kérdés

Üzemi baleset után elbocsátott dolgozó táppénze Cikk

Üzemi balesetet követően felmondott munkavállalójának a munkáltató, mi lesz a dolgozó baleseti táppénzével? Olvasói kérdésre Széles Imre tb-szakértő válaszolt.

Passzív táppénz Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó alkalmazottja április 29-én betegsége miatt hosszú hónapokra keresőképtelenné válik. Betegszabadságon, táppénzen 2014-ben még nem volt. Munkáltatója aznap elhunyt, az alkalmazott munkaviszonya automatikusan megszűnt. Az OEP az igényelt táppénzt arra hivatkozva utasította el, hogy a munkavállaló nem áll munkaviszonyban, passzív táppénzre pedig nem jogosult. Kérem válaszát, helyes-e a OEP eljárása? Köszönettel

Július 1-től megszűnik a passzív táppénz Cikk

Július 1-től lépnek életbe az egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításai. Ennek értelmében megszűnik a passzív táppénz, míg a táppénzen lévők soron kívüli ellátásban részesülhetnek. A módosítás rendezi az egészségügyi dolgozók ügyeleti díjait és pihenőidejüket, továbbá kimondja: a szakmai kamarákba való belépés illetékmentes.

Befellegzett a passzív a táppénznek Cikk

Elfogadta a parlament az egyes egészségügyi tárgyú törvények módosítását hétfőn este. Ennek értelmében megszűnik a passzív táppénz, míg a táppénzen lévők soron kívüli ellátásban részesülhetnek. Az indítvány rendezi az egészségügyi dolgozók ügyeleti díjait és pihenőidejüket, továbbá kimondja: a szakmai kamarákba való belépés illetékmentes.

Táppénz: kinek nem jár és kinek kell visszafizetnie? - új törvénymódosítás Cikk

Megszűnik a passzív táppénz néven ismert ellátás - jelentette be a kormányszóvivő szerdai sajtótájékoztatóján, miután a kabinet a Széll Kálmán Tervvel összefüggésben több döntést is hozott a táppénzrendszer változtatásáról. Nagy Anna közölte azt is, hogy még májusban a kabinet elé kerülhet a rokkantnyugdíjakat érintő új szabályozás végleges változata.

Mit tehet csődeljárás, passzív táppénz és csökkentett alapbér esetén? Cikk

Ha a dolgozókat a Bérgarancia Alapból fizetik ki, az mekkora összeg lehet egy ember esetén illetve van-e limitálva? Egy csődeljárás meddig tarthat egy munkáltatóval szemben? A passzív táppénz pontosan mit jelent, meddig tarthat, és milyen juttatások illetnek meg alatta? Az olvasók kérdéseire az Adózóna munkajogásza, Horváth Linda válaszol.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Vezető tisztségviselő bejelentése, adatszolgáltatása

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink