28 találat a(z) parkolás cimkére

Hamarosan vége lehet a veszélyállapotnak, július 1-jéig lesz ingyenes a parkolás Cikk

Két héten belül megszavazhatja az Országgyűlés a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet és különleges jogrendi állapot megszüntetésére vonatkozó törvényjavaslatokat – jelentette be Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára mai sajtótájékoztatóján. Az egészségbiztosítási és családtámogatási ellátások meghosszabbítása, illetve az ingyenes közterületi parkolás július 1-jéig tart.

Koronavírus: holnaptól ingyen parkolhatunk a közterületeken Cikk

Hétfőtől díjmentes lesz a közterületi parkolás Magyarországon – közölte az MTI-vel Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap.

Tárolás vagy parkolás? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Földmunkagép (minikotró, lánctalpas, nem közlekedik közúton, nincs rendszáma) tárolóhelyének bérlése parkolásnak minősül-e? Csak tárolás céljára, gazdasági tevékenység nem társulna hozzá a bérlendő helyen. Az áfatörvény 86. § (2) bekezdése vonatkozik-e rá? Vagyis áfás a bérleti díj, vagy sem? A kérdést utánfutóra (rendszámos) vonatkoztatva is feltenném. Egyforma megítélés alá esik-e, vagy különbség van a kettő között? A bérleti jogviszony társas vállalkozás és magánszemély között jönne létre, gazdasági épület a bérlendő épület. A magánszemélynek kell-e számlát kiállítani, vagy elég a bérleti szerződés? Válaszukat előre is köszönöm. Üdvözlettel!

Ma fizetni kell a parkolásért Cikk

Szombaton hétköznapi rend van a közlekedésben, és a parkolásért ennek megfelelően fizetni kell – közölte Gresz Mihály, a Budapesti Közlekedési Központ fődiszpécsere szombaton az MTI-vel.

Új parkolási rendszert tesztelnek Budapesten Cikk

Új fejlesztést vezettek be tesztüzemmódban a belvárosi parkolás megkönnyítésére Budapesten. Az V. kerületi parkolókba telepített szenzorokkal működő alkalmazás folyamatosan mutatja a szabad kerületi parkolóhelyeket – jelentette be mai sajtótájékoztatóján Szentgyörgyvölgyi Péter Belváros-Lipótváros polgármestere.

Parkolás, gépkocsi védelme Kérdés

Tisztelt Szakértő! 1./ Egyik ügyfelünk parkolás megoldása céljából megállapodást kötne a cégével, hogy a céges autójuknak saját ingatlanán ingyenes parkolást biztosítana, hogy a XIII. kerületben fizetendő magas parkolási díjat kiváltsák. 2./ Az autó védelme érdekében egy tetővel fedett beállót építhet-e (nem engedélyköteles) a cég költségére? Tisztelettel: Géczi Sándorné

Céges motor és parkolás Kérdés

Tisztelt Szakértő! 1./ Egyik ügyfelünk azzal a kérdéssel keresett meg, hogy vehetnek-e szolgálati, céges motort, mert a mostani közlekedési helyzet indokolná, hogy a dugókat kikerülve könnyebben jutnának el a partner cégekhez, valamint az oktatás helyszíneire. Vehet-e a cég ilyen megfontolásból cégmotort? Ha igen, milyen nyilvántartást kell vezetni? 2./ Ha az ügyvezető lakása telephelyként van bejelentve, parkolhat-e a céges motor ott? Lehet-e nem engedélyköteles beállót építeni a cég részére, parkolási díj ellenében használhatják-e? Tisztelettel: Géczi Sándorné

Letiltás munkabérből: amikor az új felülírja a régit Cikk

A munkavállaló béréből parkolásidíj-tartozás miatt le kell tiltani bizonyos összeget a munkáltatónak Ugyanezen munkavállaló szabálysértés is elkövetett, nem fizette meg a bírságot, így ezt az összeget is a munkabéréből kell visszatartani. A kettő összege viszont már meghaladja a nettó bére 50 százalékát, mi a teendő ilyen esetben? – kérdezte olvasónk. Dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogi ügyvéd válaszolt.

Cégautó-használat munkába járásra Kérdés

Cégautót adott használatba a cég a munkavállalónak munkába járáshoz. Budapest-Tata -Budapest útvonalra + budapesti parkolási díjra adott juttatásnak milyen adóvonzata van? A cég megfizeti a cégautóadót, a cég nevére szólnak az üzemanyag számlák, valamint a parkolási díj is. Válaszukat köszönöm.

Parkolási bérlet Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szállodát üzemeltető cég vagyunk, az önkormányzat a következő hónaptól parkolási övezetté minősítette a szálloda környékét. A szállóvendégek részére vásárolunk 30 darab éves parkolási bérletet, és az eltöltött napok után továbbszámlázzuk vendégeink részére a napi parkolási díjat. Ilyen esetben a részünkre kiállított éves bérlet számlájának áfatartalma levonásba helyezhető? Ha dolgozóink részére is adunk parkolási bérletet térítésmentesen, úgy annak a számlának az áfája is levonható-e, valamint milyen közterhet kell befizetnünk ez után? Köszönöm válaszát!

Új elektronikus parkolási fizetési rendszer Debrecenben Cikk

Új elektronikus parkolási fizetési rendszert vezettek be az országban elsőként Debrecenben – jelentette be a helyszínen tartott szerdai sajtótájékoztatón a város alpolgármestere.

Új parkolási övezetekről döntött a Fővárosi Közgyűlés Cikk

A Fővárosi Közgyűlés szerdán elfogadott rendeletmódosításával új parkolási fizetőövezeteket alakítanak ki Újbudán és Zuglóban, az V. kerület nagy részén óránként 525 forintra emelkedik a várakozási díj, míg az állatkertnél csökkennek a parkolási díjak.

Új parkolási övezetek és díjváltoztatások lehetnek a fővárosban Cikk

Új parkolási övezetek lehetnek Újbudán és Zuglóban, az V. kerület nagy részén pedig óránként 525 forintra emelkedhet a várakozási díj, míg az állatkertnél csökkenhetnek a parkolási díjak – derült ki a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésére benyújtott javaslatból.

Nehezebb lesz a parkolás a hétvégén Cikk

Időlegesen leáll a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer, így nem lehet majd mobilfizetéssel parkolást indítani, autópálya-matricát vásárolni és használatarányos útdíjat fizetni sem – írja a Világgazdaság.

Áfás vagy sem? Kérdés

Kérdésem a következő: adott egy magyar cég, amely egy szlovák cégnek parkolást biztosít magyarországi telephelyen. Véleményem szerint ez áfás szolgáltatás, mivel magyarországon van a teljesítés helye. A cégvezető szerint nem. Szeretnék tisztán látni ezügyben. Várom az önök szakértői válaszát. Köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Reklámajándék 2.

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Eltulajdonított eszköz

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Meghiúsult tárgyieszköz-értékesítés

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close