849 találat a(z) pénztárgép cimkére

Kereskedő pénztárgépet használ Kérdés

Sokmillió kisösszegű számla zúdul a NAV-ra július 1-jétől Cikk

Minden belföldi adózók közötti ügyletről kiállított számlát jelenteni kell az adóhatóságnak július 1-jétől. Az egyik online számlázó tapasztalatai szerint a legtöbben kivárták a lehető legkésőbbi dátumot, ezért az új rendszer indulásakor nagyon sok, kis összegű számla fog az adóhivatal informatikai rendszerére zúdulni – hívja fel a figyelmet a GKI Gazdaságkutató Zrt.

Pénztárgép illetve számlakiállítás Kérdés

Pénztárgép Kérdés

Július 1-jétől NAV felé számla beküldése Kérdés

Pénztárgép gyakorló üzemmódban történő használata Kérdés

Regisztráció számla-adatszolgáltatáshoz Kérdés

Készpénzfizetési számla, pénztárgépes nyugta: együtt vagy külön? Cikk

Nehéz elszakadni a jól megszokott gyakorlattól: a számlamásolat és a pénztárgépes nyugta összetűzése. Szabályszerű ez így? Olvasónk kérdésére Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértő válaszolt.

Készpénzes számla beütése pénztárgépbe Kérdés

Lakásétterem Kérdés

Készpénzes számlával kísért értékesítés és pénztárgép Kérdés

Online számlázás Kérdés

Borravaló bankkártyás fizetés esetén Kérdés

Pénztárgéphasználat Kérdés

Üzemanyagtöltő-állomás bizonylatai Kérdés

A 48/2013. NGM rendelet GA) pontja határozza meg az üzemanyagkút-kezelő pénztárgép-követelményét. A törvény 2. pontja előírja: 2. Az üzemanyag kiadását követően a kútoszlop számlálójának nullázását, és újabb üzemanyag kiadásának engedélyezését a nyugta, egyszerűsített számla teljes körű kinyomtatásával egy időben kizárólag a pénztárgép végezheti el. Amikor jövedéki ellenőrzés van, a NAV első kérdése, hogy kérnek egy nyilatkozatot a pénztárgép-forgalmazótól, hogy az oszlop és a pénztárgép szabályosan van-e összekötve. Ezt mi úgy értelmezzük, hogy bármilyen üzemanyag-értékesítés után a pénztárgépnek gondoskodnia kell egy bizonylat kinyomtatásáról. Felmerült az igény, hogy mobil applikációval lehessen tankolni éjszaka és ekkor csak számla készüljön. Lehet-e pénztárgép nélkül bizonylatot kiadni töltőállomáson? A töltőállomás nappal pénztárgépet használ, akár bankkártyás, akár készpénzes fizetéssel, akár szerződött partner részére végez értékesítést. Többféle álláspont létezik .Van, aki azt mondja, hogy ha számlát ad, nem kell nyugtát adni. Van, aki azt mondja, hogy ez kezelő személyzet nélküli üzemmód, erre az Áfa tv. 163. § (2) b) pontja irányadó. A 48/2013. NGM rendelet GC pontja külön szabályozza az önkiszolgáló üzemanyagkút-rendszer bizonylatolását. Mivel lehet számlát kiállítani üzemanyagkúton? Kötelező-e a pénztárgép használata?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Könyvelőirodák kiterjesztett gyártói felelősség díja

Gombás Otilia

szakértő

J&J Center Kft.

Osztalékfizetés tagok részére

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 június
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs