7 találat a(z) pénzmozgás cimkére

Tárgyi eszköz Kérdés

Bankkártyával fizetett számla Kérdés

Magánköltség céges számlán Kérdés

Tisztelt Adózóna! Szabályos-e az alábbi számlát elszámolni a cégben: Cégnévre szól, a számlán szereplő tételek egy része céges költség, egy másik része magánköltség. Ezek elszámolására a gyakorlatban az alábbi megoldásokkal találkoztam: 1. teljes számla elszámolása és a magánkiadások összegét pénztárba megtéríti a tulajdonos, számla nem képződik róla, csak pénzmozgás. 2. a számlából csak azon tételek kerülnek bekönyvelésre, amelyek céges kiadások. az áthúzott, magánköltségként kezelendő tételek nem kerülnek könyvelésre. A számla végösszege és a felkönyvelt tétel nem egyezik meg. Ezek valamelyike szabályos? Ha igen, akkor ezt az elszámolási módot rendszeresen is gyakorolhatja a cég, vagy inkább kerülendő a rendszeresség? Köszönettel

Online pénztárgépben készpénzmozgás kezelése Kérdés

Tisztelt Adózóna! Nemrégiben megjelent a NAV-nak egy tájékoztatása az online pénztárgépek kezelésével kapcsolatosan (http://www.nav.gov.hu/nav/tudjon_rola/5_1_legfontosabb_teen20170918.html). Este bolt- és pénztárzáráskor a készpénzt kiveszik a kasszából és berakják a boltban lévő széfbe. Szeretném megkérdezni, hogy ezt a mozgást kell-e, s ha kell, akkor hogyan kell rögzíteni a pénztárgépben? Másnap nyitáskor a "nyitó készpénz"-hez milyen összeget kell rögzíteni? Csak a váltópénz összegét, ami a pénztárgép alatti kasszában található, vagy hozzá kell adni azt is, amit előző este a széfbe helyeztek? Ha csak a váltópénzt kell rögzíteni nyitó összegnek, akkor kell-e a pénztárgépben valahogy jelölni, hogy a hét végén az adott heti készpénzes bevételt befizetik a bankszámlára? Ha csak a váltópénzt kell nyitó összegnek rögzíteni, akkor hogyan kell rögzíteni az olyan tételt, amikor egy szállítói számlát fizetek ki, de a számla összege magasabb, mint az adott napi készpénzes bevétel, és ezért az előző napi bevételből is fizetek ki? Hogyan kell (ha kell) javítani azt az eseményt, ha a nyugtát készpénzesre ütik a kasszában, de a vevő mégis bankkártyával fizet? S hogyan kell kezelni ennek a fordítottját (bankkártyás tételnek ütik, de mégis készpénzben fizetik ki)? Hogyan kell szerepeltetni a pénztárgépben, ha a vevő vásárlási utalvánnyal fizet? Köszönöm! Üdvözlettel: Oszlánszky Gábor

Lecsapnak a gyanús pénzmozgásokra Cikk

Az Európai Parlament megszavazta a pénzmosással, az adóbűncselekményekkel és a terrorizmus finanszírozásával szembeni hatékonyabb fellépést szorgalmazó legújabb irányelvet. Erről írt az RSM DTM blogjában Fajcsák Gábor adómenedzser.

Pénztárbizonylat Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha a cég semmilyen szabályzata nem írja elő a pénztárbizonylat használatát, akkor kötelező-e annak használata? A pénztármozgások bizonylatai számlák, amelyek alapján a gazdasági esemény megtörtént, illetve tagi kölcsönök, lekötött tartalékba történő pénzmozgások esetén jegyzőkönyvek, szerződések támasztják alá a pénzmozgás megtörténtét, a bankból történő készpénz ki- és befizetésről feljegyzés készül. Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Devizaváltás Kérdés

üKft. euró devizaszámlával rendelkezik, szabályosan jár-e el, hogyha nagyobb árfolyamnyereség realizálása érdekében felveszi az euró devizaszámlájáról az eurót bankfiókjában és valutaváltó helyen forintra váltja, utána befizeti a kapott forintösszeget a forint bankszámlájára? Köszönettel a választ.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Osztalék kivétele kiva hatálya alatt

Szipszer Tamás

adószakértő

Üzemanyagkártya-juttatás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 július
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close