• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Bankkártyával fizetett számla

Tisztelt Szakértő! Több pénztárgépkezeléssel kapcsolatos válaszukban azt az információt adták, hogy… „Amikor személyesen fizet egy vendég bankkártyával és számlát kér, akkor e szerint kell eljárni, de az Áfa tv. értelmében nem kell kettős bizonylatot, tehát nyugtát is kiállítani. Ugyanakkor külön számviteli bizonylatot indokolt készíteni az ilyen esetekről ahhoz, hogy a pénztárgép bankkártyás fizetéseitől való napi eltérést alá tudják támasztani. (A bankkártyaterminál és a pénztárgép bankkártyás fizetésének különbsége lesz az előbbi tételek összege, amit a külön nyilvántartás alátámaszt.)” Tehát, a vevőnek számlát állítok ki, ennek ellenértékét a terminálon keresztül megszerzem. 1.) Miért kell még egy külön nyilvántartás, amikor a pénzmozgásnak van nyoma a bankban, a terminálon a napi értékesítések között visszakereshető a konkrét összeg, továbbá ott a kiállított számla is, ami a napi eltérést alá tudja támasztani, mivel szerepel rajta, hogy bankkártyás a fizetési mód? 2.) Mi írja elő külön nyilvántartás vezetését? 3.) Konkrétan mit kell tartalmaznia a külön nyilvántartásnak/számviteli bizonylatnak? Kérem, ne a pénztárgépes könyvelés menetét írja le! Válaszát előre is köszönöm.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close