22 találat a(z) pályakezdő cimkére

Automatikusan jár a munkaerőpiacra lépők utáni adókedvezmény Cikk

Mostantól az adóhivatal értesíti a nyilvántartásában szereplő adatok alapján a vállalkozásokat arról, hogy mely munkavállalóik után vehetik igénybe a munkaerőpiacra lépők utáni adókedvezményt.

Pályakezdő szochokedvezménye Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállaló munkaviszonyát 2017 novemberében kezdi, a vállalatnál. December 5-ei dátummal hoz NAV-os igazolást, mely szerint pályakezdő. A munkáltató igénybe veheti a kedvezményt már novemberre is, hiszen az igazolás szerint pályakezdő volt már akkor is, vagy csak az igazolás kézhezvételétől jár? Köszönöm a választ

25 év alatti pályakezdő Kérdés

25 év alatti munkavállalónk késve – a cégünknél töltött napokkal lépte túl a 180 napot – kérte ki az adókedvezmény igénybevételéhez szükséges igazolást, így az adóhatóság megtagadta az igazolás kiadását. Az elutasító határozatban viszont jelezte a korábbi foglalkoztatónál töltött napok számát. Ezek alapján jogosult cégünk az adókedvezmény igénybevételére?

Pályakezdő táncművészek pályázhatnak támogatásra Cikk

November 16-áig pályázhatnak támogatásra pályakezdő táncművészek, előadóművészek az Imre Zoltán Program Ideiglenes Kollégiumánál összesen 115 milliós keretösszegre.

Szociálishozzájárulásiadó-kedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi esetekre szeretnék választ kapni. 1. 25 éven alatti pályakezdő, illetve tartósan álláskereső kedvezménye továbbvihető-e egy másik munkáltatóhoz, természetesen már csak a fennmaradó időszakra (az időszak az igazolás kiállításától számolva). 2. Ugyanazon felek között egy adott hónapban leszámolt és újra felvett 25 év alatti, pályakezdő igazolással rendelkező dolgozó után járó kedvezményt az új munkaviszonyában továbbra is figyelembe vehetem-e? Ha igen, akkor az adott hónapban mind a két esetben (gondolok itt a már lezárult és a jelenleg fennálló munkaviszonyára), vagy az adott hónapban csak a már lezárt munkaviszonyában, az élő munkaviszonyában pedig csak az adott hónapot követően érvényesíthetem a kedvezményt? 3. Tartósan munkanélküli igazolással rendelkező dolgozónk kedvezménye 2015.06.01-2018.05.31-ig tart. 2017. januártól gyed igénybevétele miatt fizetés nélküli szabadságon van, de 2017. szeptember 02-től a gyed igénybevétele mellett ismét munkába áll (csak az összegyűlt szabadsága idejére, mert ismét állapotos, és utána táppénzen lesz). A kérdésem az lenne, hogy folytathatom-e a kedvezmény igénybevételét, természetesen a kedvezmény 3. évére vonatkozó feltételekkel? Előre is köszönöm válaszát.

NGM-stratégia a pénzügyi tudatosság erősítésére: véleményezze Ön is! Cikk

Hétéves, átfogó nemzeti stratégiát készített a lakosság pénzügyi kultúrájának erősítésére a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Szociális adó hozzájárulási kedvezmény folytatása 180 nap munkaviszony után Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nem találok a 2011. évi CLVI. törvény szociális hozzájárulási adóról szóló sorai közt segítséget kérdésemre, így Önhöz fordulok. Adva vagyon egy 22 éves fiatalember, akit a cég 2 éve foglalkoztat mint pályakezdőt, 180 nap munka viszonnyal nem rendelkező munkavállalót. Letelt a 2 év kedvezményes időszak, de a fiatalember még mindig nincs 25 éves, bár már több mint 180 nap munkaviszonnyal rendelkezik. A kérdésem a következő lenne, hogy foglalkoztatható-e továbbra is kedvezményes szociális hozzájárulási adóval a 25 éve betöltéséig vagy a kedvezményt csak eddig vehette igénybe a foglalkoztatója? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel, Sárköziné Annamária

Szochokedvezmény pályakezdő foglalkoztatása alapján Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy 25 év alatti munkavállaló foglalkoztatása kapcsán a szochokedvezmény az életkorából adódóan automatikusan jár. Amennyiben hoz igazolást arról, hogy pályakezdőnek minősül, akkor a magasabb összegű kedvezmény önellenőrzéssel érvényesíthető-e visszamenőlegesen is, vagy csak az igazolás kézhezvételét követő időponttól lehet beállítani? Válaszát köszönöm

Pályakezdők utáni szochokedvezmény – hiányosak az előírások Cikk

A szocho szabályozása 2017. január 1-jei kezdettel több vonatkozásban is változott, azonban most sem került sor olyan módosításokra, amelyek orvosolnának bizonyos régi hiányosságokat. Ebbe a körbe tartozik a pályakezdők után érvényesíthető szociális hozzájárulási adókedvezmény. Az alábbi cikkben a pályakezdők kedvezményét és az erre vonatkozó szabályozás hiányosságát ismertetem.

Munkavállalóként jogász mint pályakezdő Kérdés

Tisztelt Szakértő. Van egy pénzügyi vezető munkavállalóm 2013 óta okleveles közgazdász végzettséggel és júniusban szerezte meg a jogi diplomáját, amelyhez kizárólag a kötelező szakmai gyakorlata van. Most megkért arra, hogy januártól legyen inkább jogászként bejelentve, hogy szaporodjanak a gyakorlati évei. Ez lehetséges-e? Nem kellene előbb a bojtári éveit letölteni mielőtt főállásban jogászként vagy megbízási szerződéssel jogászként foglalkoztatnám? Nem szeretnék valami butaságba belemenni, mert ő most kitalálta, hogy jogász végzettséggel jogászként legyen bejelentve az egyesületbe. Minimális jogászi szaktudásra van szükségünk, e feladat elvégzése mellett természetesen az eddigi pénzügyi feladatokat is neki kell továbbra ellátnia. Lehetséges, hogy őt így jelentsék be januártól? Köszönöm. Üdvözlettel: egy egyesületi vezető

Amikor a legjobb a 40-es korosztályba tartozni Cikk

Magyarországon a 40 év körüli munkavállalók keresik a legtöbbet, míg az 55 év felettiek és a pályakezdők a legkevesebbet – írja a napi.hu a Workania állásportál által működtetett Fizetesek.hu kutatására hivatkozva.

Diplomaszerzés utáni foglalkoztatás Kérdés

Szeretnénk friss diplomást foglalkoztatni. Úgy tudom, hogy 1 évig van kedvezményes foglalkoztatás. Milyen lehetőségünk van? Köszönettel várom válaszát.

Máris sokat spórolhat a szochóban, ha figyel az új előírásokra! Cikk

Rengeteg helyen változtatott a Magyar Közlönyben 2016. június 15-én megjelent az egyes adótörvények módosításáról szóló törvény a szociális hozzájárulási adót is szabályozó törvényen. Érdemes elmélyedni a részletekben.

Változnak a szochokedvezmények, s bővül is a kör az adócsomagban Cikk

A szociális hozzájárulási adóból (szocho) igénybe vehető kedvezményekre vonatkozó szabályok is változnak a parlament elé terjesztett adótörvény-módosítási csomag szerint. A javaslat szerint bővül az adókedvezmények köre.

Pályakezdő második munkáltatónál Kérdés

Tisztelt Szakértő! Pályakezdő munkavállaló 180 napos igazolással volt foglalkoztatva 2015. 11. 15.-2016. 02. 12. között. Ezután 2016. 02. 13-2016. 03. 06 között alkalmi munkásként volt bejelentve. 2016. 03. 07-től ismét munkaviszonyban lenne foglalkoztatva ugyanannál a munkáltatónál. Kérdésem az, hogy ismételten ki kell kérni az adóhatósági igazolást, vagy a kedvezményezett időszakot az első munkába lépés időpontjától kell számolni a második munkaviszonynál is? Válaszát előre is köszönöm. Bora Balázs

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close