36 találat a(z) ombudsman cimkére

Felülvizsgálná a Pénzügyminisztérium az APEH-ellenőrzés szabályait Cikk

Sérti a tisztességes eljáráshoz való jogot, és a hátrányos megkülönböztetés veszélyét hordozza magában, ha az APEH elnöke korlátlanul és eljárási garanciák nélkül jelöheti ki valamely szervezeti egységét az illetékességi területen kívüli ellenőrzésre – állapította meg Szabó Máté ombudsman.

Az ombudsman és az APEH: nem lesz zaklatás, csak közös fellépés Cikk

Közös fellépésről egyezett meg és tisztázta a félreértéseket Szabó Máté ombudsman és Szikora János, az APEH elnöke hétfői megbeszélésén - tudatta a négyszemközti találkozóról kiadott közös közleményében a két állami szerv vezetője.

Apehes retorziótól tartanak az ombudsmani hivatalban Cikk

Retorzióktól félnek az ombudsmani hivatal munkatársai; egyesek bizonyos hatóságokat nem akarnak vizsgálni, mert attól tartanak, hogy az eljárást indít ellenük. Erről Szabó Máté, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa nyilatkozott hétfőn az MTI-nek. Az APEH elnöke, Szikora János levélben kért találkozót az ombudsmantól az eset tisztázása érdekében.

Jogsértően bírságol az APEH? Cikk

Az adóhatóság megsérti a tisztességes eljáráshoz való jogot, ha késedelmi pótlékot vet ki, és annak behajtására végrehajtási eljárást indít, miközben az adózó azért nem tud fizetni, mert nem fér hozzá a büntetőeljárásban zárolt vagyonához - állapította meg Szabó Máté ombudsman; aki egyben felkérte az APEH elnökét, vizsgálja meg, hogy az utóbbi tíz évben történtek-e hasonló esetek. Az ombudsman Tocsik Márta esetét vizsgálva jutott a megállapításra. A Népszabadság szerdán írta meg, hogy a milliárdos sikerdíjáról elhíresült Tocsik Márta az országgyűlési biztos állásfoglalását kérte az ügyében.

Hűségkártya: az APEH konkrét személy esetén kérhet adatot Cikk

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa szerint a törvény nem ad felhatalmazást az adóhatóságnak az egyes kereskedelmi láncok hűségkártyáin található adatok általános gyűjtésére, konkrét adózó ellenőrzése esetében viszont az APEH kérhet ilyen adatokat.

Miért nincs adóügyi ombudsman? Cikk

Az ombudsmanok korát éljük. A római jogból skandináv közvetítéssel a rendszerváltáskor hozzánk is elérkezett intézmény többféle megoldási módszere közül nálunk a „jelző” funkció nyert teret.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ekho szüneteltetése

Lepsényi Mária

adószakértő

Mentesített tevékenység – kata

Lepsényi Mária

adószakértő

Katás egyéni vállalkozó.

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 március
H K Sze Cs P Sz V
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close