166 találat a(z) nyugdíjkorhatár cimkére

Tovább kell emelni a nyugdíjkorhatárt Cikk

Azoknak a német munkavállalóknak, akik most lépnek a munkaerőpiacra, 69 éves korukig kellene dolgozniuk ahhoz, hogy annyi nyugdíjat kapjanak, mint a mai nyugdíjasok – állítja a Bundesbankra hivatkozva a szakszervezetek.hu.

Rokkantsági ellátásból öregségi nyugdíjba. Mikor jár jobban? Cikk

Sokakat érdekelhet olvasónk kérdése, aki rokkantsági nyugdíjasként és özvegyként ősszel éri el a nyugdíjkorhatárt. Többek között az is kérdezi, hogy kérheti-e a nyugdíj újbóli megállapítását? Olvasónk kérdéseire Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszol.

Nyugdíjkorhatár: nőknek 60, férfiaknak 65 év, támogatja az államfő javaslatát a lengyel kormány Cikk

A lengyel kormány bejelentette kedden, hogy támogatja az államfő javaslatát a nyugdíjkorhatár leszállításáról legkorábban a jövő év októberétől kezdve.

Korhatár előtti ellátás megszüntetése Kérdés

Kérdésem, hogy a korhatár előtti ellátást kapó személy a reá irányadó öregségi nyugdíjkorhatár betöltését megelőzően lemond az ellátásról akkor már nem számít nyugdíjasnak? Tovább dolgozik, esetleg még hónapokat, éveket, majd akkor kérheti az öregségi nyugdíj megállapítását?

A nyugdíjkorhatárt 67 évre emelnék a nőknél és a férfiaknál is Horvátországban Cikk

A nők és férfiak nyugdíjkorhatárát 2023-ig 65 évről 67 évre emelnék, valamint a korhatár előtti öregségi nyugdíjat 62 éves korra állapítanák meg, amit tovább szigorítanának azzal, hogy 0,3 százalékos havi csökkenést is számolnának az idő előtti nyugdíjra – közölte a Hina horvát hírügynökség csütörtökön.

Hiányzó évek pótlása nyugdíjhoz Kérdés

Tisztelt Adózóna! Női munkavállalónak 37,5 éves munkaviszony után megszűnt a munkaviszonya és az öregségi nyugdíjkorhatár eléréséhez még hosszú idő van hátra. 1.) Van-e lehetőség a hiányzó 2,5 éves munkaviszony pénzbeni megváltására, ha igen, hogyan kell bonyolítani? 2) Családtagok háztartásában milyen munkavégzési forma lehetséges, amely nyugdíjbiztosítási jogviszonyt keletkeztet, és milyen körülmények (szerződés, bejelentési kötelezettség, minimális havi jövedelem összege) között létesíthető? Válaszukat előre is megköszönve, üdvözlettel: TG

Özvegyen maradt háztartásbeli II. Kérdés

A kapott válaszhoz kapcsolódó kérdésem: Az 1 év 60 százalék özvegyi nyugdíj ebben az esetben is kérhető? Hiszen, mint írtam, az elhunyt csak júniusban érte volna el a rá vonatkozó nyugdíjkorhatárt?

Ők mehetnek nyugdíjba 2016-ban: itt a lista, kinek, meddig kell várnia Cikk

Sokakat foglalkoztat, mikor lehet elmenni nyugdíjba, mi a teendője, milyen kötelezettségei vannak, ha alkalmazott, és milyenek, ha vállalkozó?

Nyugdíj és nyugdíjkorhatár: pesszimista várakozások Cikk

Egyre negatívabban látják az emberek nyugdíjba vonulásuk feltételeit: az UNION Biztosító által két éve feltett, majd idén megismételt kérdésekre adott válaszok alapján egyre kisebb összegű nyugdíjra számítanak a megkérdezettek.

Így változott a nyugdíjkorhatár Cikk

Olvasónk arra volt kíváncsi, hogyan változott a nyugdíjkorhatár. Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Megváltozott munkaképességűek felülvizsgálata Kérdés

Tisztelt Szakértő! 1955 decemberében született, 2015 júliusáig rehabilitációs ellátásban részesülő nőtől, a 2015 júniusában esedékes felülvizsgálatot követően megvonták az ellátást, mivel 32 százalékos egészségkárosodást állapítottak meg. Véleménye szerint méltányosságból kérhető lenne-e a korára való tekintettel a felülvizsgálatot megelőző állapot szerinti juttatás folyósításának kérése? Augusztus 1-jét követően már nem kell felülvizsgálatra mennie a nyugdíjkorhatár betöltését megelőző 5 éven belül. Tisztelettel: T. Éva

Munkaidő megváltása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdést szeretném Önnek feltenni. Az édesapámnak már megvan a 40 év munkaviszonya, de mivel 1955-ös születésű, így csak 64 éves korában éri el a nyugdíjkorhatárt. Az lenne a kérdés, hogy van-e lehetőség arra, hogy a hátralévő 4 évet pénzben megváltsuk? Sajnos mostanában nem túl jó az egészségi állapota, nehezen bírja a fizikai munkát. Ezért keresünk lehetőségeket. Hogyan szokták számolni a pénzbeni megváltást? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Szombati György

Nyugdíjkorhatár Kérdés

Tisztelt Szakértő! Legyen kedves megmondani, hogy mikor mehet el legkorábban nyugdíjba egy 1952. 12. 26-án született férfi, illetve egy 1953. 10. 24-én született nő? Sziíes válaszát előre is köszönöm.

Így lesz öregségi nyugdíjas a korhatár előtti ellátásban részesülőből Cikk

Mikor válnak automatikusan öregségi nyugdíjassá a korhatár előtti ellátásban részesülők, és kinek lehet plusz teendője? Cikkünkben bemutatjuk, hogyan fest az átmenet a korhatár előtti ellátásból az öregségi nyugdíjba.

Nyugdíjazás: így lehet előtte megszüntetni a munkaviszonyt Cikk

A nyugdíjkorhatárhoz közelítő munkavállalók esetében rendre felmerülő kérdés, hogy a nyugdíjazáskor, illetve azt megelőzően mit tehetnek és mit nem a munkáltatók, hogyan lehet megszüntetni a dolgozók munkaviszonyát. Cikkünkben összefoglaltuk a fontosabb tudnivalókat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Családi pótlék és kedvezményjogosultság válás után

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Egyházból egyesület – ingatlanok

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Alapítvány átad

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs