152 találat a(z) nyugdíjemelés cimkére

A kormány nem változtat a nyugdíjemelés módszerén Cikk

Akik a tárgyévben mennek nyugdíjba, a jövőben is kimaradnak minden évközi emelésből, pluszjuttatásból – írja a 24.hu.

Nyugdíjba vonulás: a 2023. decemberi vagy a 2024. évi megállapítással lehet-e jobban járni? Cikk

"Bizonytalan vagyok, hogy édesapám 2023. decemberi vagy 2024. évi nyugdíjmegállapítással jár-e jobban? A 65. évet betöltötte 2023. szeptemberben, 50 év szolgálati idővel rendelkezik, de még nem ment nyugdíjba. Hol tudják kiszámolni neki hozzávetőlegesen a nyugellátás összegét a két évre vonatkozóan?" – kérdezte olvasónk. Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Nyugdíjemelés 2024. január 1-jétől: mutatjuk a részleteket Cikk

A Magyar Közlöny 172. számában kihirdették a 2024. januári nyugdíjemelést szabályozó kormányrendeletet, melynek rendelkezései szerint 6 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, valamint a nyugdíjszerű ellátások.

Nyugdíjemelés feltételei nők 40 nyugdíj esetén Kérdés

Novemberi nyugdíjemelés Kérdés

Érkeznek az emelt összegű nyugdíjak, januárban újabb nyugdíjemelés várható Cikk

Péntektől érkezik az emelt összegű nyugdíj mintegy 2,5 millió nyugdíjasnak – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook oldalán közzétett videóüzenetében pénteken, közölte az MTI.

Novemberi nyugdíjemelés: megjelent a kormányrendelet, mutatjuk a részleteket Cikk

Megjelent a Magyar Közlöny 2023. évi 143. számában a nyugdíjak november havi kiegészítő emelését szabályozó kormányrendelet. 2023. november 1-jétől 2023. január 1-jéig visszamenőleges hatállyal 3,1 százalékkal kell megemelni azt az öregségi nyugdíjat, özvegyi nyugdíjat, szülői nyugdíjat, árvaellátást, baleseti hozzátartozói nyugellátást, amelyre már a 2023. január 1-jei nyugdíjemelés is vonatkozott.

Hatszázalékos nyugdíjemelést jelentett be a pénzügyminiszter Cikk

Hatszázalékos nyugdíjemelés jön januárban, jelentette be Varga Mihály némileg rendhagyó módon a Facebookon, írja a hvg.hu

Nyugdíjemelés: már júniusban indokolt lett volna az elszálló infláció miatt Cikk

A legutóbbi kormányinfón elhangzottak szerint majd csak szeptemberben születhet döntés az esetleges évközi nyugdíjemelésről. A Bankmonitor számításai szerint viszont már júniusban indokolt lett volna egy 4,6 százalékos emelés annak érdekében, hogy a nyugdíjak – a törvényi előírásoknak megfelelően – megőrizzék a reálértéküket. Az egy hónappal frissebb inflációs adatok ismeretében ez a szám már 4,7 százalékra tehető.

Kevés az esély az évközi rendkívüli nyugdíjkorrekcióra Cikk

Egyre kevésbé látszik esély az évközi rendkívüli nyugdíjkorrekcióra, sőt, a novemberire sem lehet mérget venni – fogalmazott a Népszavának Farkas András nyugdíjszakértő, akit azt követően kerestek, hogy a hétfői kormányszóvivői tájékoztatón a Népszava rákérdezett a rendkívüli emelésre. Mint ismert, a több százezer tagot számláló Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa a rendkívül magas inflációra hivatkozva legalább 3 százalékos, nyári korrekciót kért januárig visszamenőleg – írja a nepszava.hu.

Nyugdíj melletti munkavégzés és ellátásemelés Cikk

Versenyszférából, kft. alkalmazottjaként a nők 40 évével vált nyugdíjassá az adózó. Nyugdíj mellett szeretne még munkát vállalni, erre lehetősége most egy közszférában lévő egészségügyi intézmény gyógyszertárában lenne. A jelenleg hatályos módosítások után (159/2023. kormányrendelet) kérdéseim a következők: - rá sem vonatkozik a keresetkorlát; - a nyugdíjfolyósítás szüneteltetésre kerülne a munkaviszony fennállásának időtartamáig; - a nyugdíj újraszámításra, ha jól értelmeztem nincsen lehetősége, hisz nem szerez szolgálati időt. Olvasónk kérdéseire Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa: garantálni kell, hogy a nyugdíjak emelése feleljen meg az inflációnak Cikk

Jogszabály-módosítással kell garantálni, hogy a nyugdíjak emelése feleljen meg az inflációnak, azaz a nyugdíjak reálértéke ne csökkenjen. A Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa szerint ezért további 1,5 százalékkal kell megemelni a nyugdíjakat.

Átlagnyugdíj, átlagkereset: kisebb lett a szakadék Cikk

Hosszú idő után most először közeledhetett az idősek és az aktív korúak átlagos jövedelmi szintje, a Bankmonitor becslése szerint tavaly 51 százalékra emelkedett az átlagos nyugellátás és a nettó átlagkereset aránya.

Ideiglenes özvegyi nyugdíj 13. havi Kérdés

Csütörtöktől érkeznek a 15 százalékkal emelt nyugdíjak Cikk

Csütörtöktől érkeznek a 15 százalékkal emelt nyugdíjak – hívta fel a figyelmet Varga Mihály pénzügyminiszter szerdai Facebook-bejegyzésében.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Nyugdíjkifizetés

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Jár-e végkielégítés?

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Orvosi igazolás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink