207 találat a(z) nők 40 cimkére

Katás, nők 40 éves szolgálati idővel nyugdíjas Kérdés

Szeretném megkérdezni, hogy ha katás egyéni vállalkozó vagyok nyugdíjas (a nők 40 éves jogosultság alapján), ebben az esetben mi számít jövedelemnek, a 25 ezer forint után vélelmezett jövedelem, vagy a teljes bevétel? Ugyanis nem mindegy, hogy mit számol a NYUFIG jövedelem-alapnak.

Nyugdíj melletti munkavállalás Kérdés

A nők 40 évével nyugdíj mellett munka szerződéssel dolgozom havi bruttó 157 ezer forintért. Betéti társaságban kültagként esetenként az így keletkezett jövedelmem együttesen nem haladhatja meg éves szinten a minimálbér 18-szorosát?

Nők 40 alapján nyugdíjas és dolgozik? Így kell járulékot fizetnie Cikk

A 40 év jogosultsági idő alapján nyugdíjas nőkkel kapcsolatban sok kérdést kaptunk a tb- besorolásukra, továbbá a keresőtevékenység melletti járulékfizetésükre vonatkozóan. Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

Nyugdíj a „nők 40” alapján. Van-e mindig kereseti korlát? Cikk

Olvasónk a nyugdíjba menetelét fontolgatja, a nők kedvezményes nyugdíjazása alapján. Dolgozna továbbra is. Vonatkozik-e rá a kereseti korlát? Winkler Róbert nyugdíjszakértőnk válaszolt.

Nők 40 nyugdíj: mi számít bele? Cikk

Olvasónk azt szerette volna megtudni, hogy a 40 éves munkaviszonyába beszámít-e a külföldön végzett munka? Kérdésére Winkler Róbert nyugdíjszakértőnk válaszolt.

A nők kedvezményes nyugdíjazása Kérdés

Tisztelt Szakértők! Az általános nyugdíj törvény a születési dátum alapján pontosan megadja az öregségi nyugdíjba vonulás napját. (Például: 1956. május 08-án kedden születettek 2020. november 07-én szombaton érik el a jogosultságot.) Kérdésem, hogy a Nők 40 éves jogviszonyának elérésének számításánál mi a pontos eljárás. Például: az 1955 március 25-én született nő, aki 1978 szeptember 01. óta van biztosított jogviszonyban a 2018. év szeptember 01-én éri el a 40 év jogosultsági időt?

Nyugellátás korhatár előtt Cikk

Van-e bármilyen lehetősége korhatár előtti nyugdíjazásra az 1956-ban született nőnek? Olvasói kérdésre Winkler Róbert nyugdíjszakértőnk válaszolt.

Amit a nők kedvezményes nyugdíjazásáról tudni kell Cikk

A nők 40 év jogosultsági idő esetén öregségi nyugdíjba mehetnek. Bemutatjuk, hogy melyek a nők kedvezményes nyugdíjazásának feltételei, illetve mi számít jogosultsági időnek, és mi nem.

Nyugdíj: ők kapják a legtöbbet Cikk

A félév végén mintegy 14 ezerrel kevesebben részesültek öregségi nyugdíjban, mint negyedévvel korábban – derül ki az Országos Nyugdíj-biztosítási Főigazgatóság (ONYF) ellátási összegeket is tartalmazó legfrissebb adataiból.

Kft.-tagság mellett kiegészítő tevékenységű egyéni vállalkozó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyszemélyes kft. tagjaként kiegészítő tevékenységű egyéni vállalkozó a "nők 40 éves szolgálati ideje" kedvezménnyel nyugdíjba ment 2013. 11. hónapban ( a nyugdíjkorhatárt nem érte el). 2014. 01. 01-jével bejelentkezett a kaata alá, mint kiegészítő tevékenységű egyéni vállalkozó. Azóta a kft.-ben egészségügyi szolgáltatási járulékot fizet, az egyéni vállalkozásában havi 25 ezer forint katát. Helyesen jár-e el? Köszönettel R. Győzőné

Nyugdíjba számító évek részmunkaidő és őstermelés esetén Cikk

Ha valaki csak napi kettő, négy, illetve hat órában dolgozik, akkor ezek az évek hogyan számítanak a nyugdíjba? Egy naptári év egy évet ér-e például a nők 40 éves jogosultsági szabályok szerint? Ha egy őstermelő éves bevétele minimális, körülbelül 600 ezer forint, és ez után fizeti a törvényben előírt kötelezettséget, az ő éveit hogyan számolják? – tudakolta olvasónk. Kérdéseire Winkler Róbert nyugdíjszakértőnk válaszolt.

Nők kedvezményes nyugdíjazása: ezekre kell figyelni Cikk

A „nők 40” szabály alapján szeretne nyugdíjba menni egy jelenleg még aktív dolgozó. Lehetséges ez? – tudakolta az érintett eddig szerzett szolgálati idejéről is beszámoló munkáltatója. Kérdésére Winkler Róbert nyugdíjszakértőnk válaszolt.

Nyugdíj a nők 40 szabály alapján – ami beszámít, és ami nem Cikk

Minden szolgálati idő jogosultsági időnek számít-e, azaz figyelembe lehet venni a nők 40 szabály alapján a nyugdíjazásnál? Vagy az előbbi tágabb, az utóbbi szűkebb fogalomkört takar? Az Adózóna olvasójának kérdésére Winkler Róbert nyugdíjszakértőnk válaszolt.

Nyugdíjlehetőség (nők 40 év) Kérdés

Feleségem 1954. márciusában született. A hivatalosan megállapított szolgálati ideje 39,5 év, amelybe az egyetemet (nappali) is beszámították. 2012. májusa óta munkanélküli. Nekünk úgy tűnik, hogy "a nők 40 évvel nyugdíjba mehetnek függetlenül az életkoruktól" lehetőség az ő számára nem nyitott, mivel ebbe a 40 év jogosultsági időbe csak a keresőtevékenység és a gyes/gyed számít be. Jól értjük? Az idén januártól érvényes módosítások ezen nem változtattak? Összefoglalva: 1954. márciusában született nő, aki nappali tagozaton végzett az egyetemen, és ezzel együtt 39,5 év szolgálati ideje van, igénybe vehet-e bármilyen kedvezményes nyugdíjba meneteli lehetőséget?

Nyugdíj a nők 40 szabály alapján – újabb beszámítható időtartamok! Cikk

Március 23-ától bővült a nők nyugdíjazásánál 40 éves jogosultsági időbe beszámítható időtartamok köre. Összefoglaltuk a kedvezményes nyugdíjba menetel régi és új előírásait.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Rendes felmondás esetén mikor kell elszámolni a dolgozóval?

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Kiküldetés

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31