190 találat a(z) nők 40 cimkére

Így mennek nyugdíjba kedvezményesen a nők Cikk

Több mint százezer nő vette igénybe azt a kedvezményt, amely életkortól független nyugdíjba vonulást tesz lehetővé 40 év munka után - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára csütörtökön budapesti sajtótájékoztatóján.

Korengedményes nyugdíj és ápolási díj Kérdés

Tisztelt Szakértő! A segítségüket szeretném kérni az alábbiakban: Édesanyám jelenleg 58 éves, eddigi szolgálati ideje 38 év és 3 hónap. Tehát a nőkre vonatkozó 40 éves, kedvezményes nyugdíjig mintegy 1 éve és 9 hónapja lenne hátra, amennyiben a jogszabályok nem változnak, ezt szeretné is igénybe venni. Azonban a Nagymama betegségei (tartósan beteg státuszba sorolták orvosai) miatt állandó ápolásra szorul. Édesanyám, feladva a munkáját, ellátná az ápolást, azonban nem vagyunk tisztában vele, hogy ebben az esetben az ápolással töltött időszak beleszámít-e a szolgálati idejébe. Az Önök egyik cikkében találtunk ide vonatkozó információt (http://adozona.hu/tb_jarulekok_nyugdij/Nyugdij_szolgalati_idonek_minosul_az_apolas_CW7GLN.aspx), de sajnos más portálok ezzel ellentmondásosan vagy azt írják, hogy a nők 40 éves nyugdíjánál ez nem vehető figyelembe, vagy azt, hogy csak a gyermek ápolásával töltött idővel számolhatunk. Várom szíves visszajelzésüket!

Nők 40 év utáni nyugdíj Kérdés

A hírekben lehetett hallani, hogy a munkáltató ha olyan nőt foglalkoztat, akinek kevesebb mint egy év hiányzik a 40 évhez bértámogatást, illetve járulék-kedvezményt kap. Ebből lett valami?

Öregségi nyugdíj-e a nők 40 éve Kérdés

Tisztelt Szakértő! Államháztartás területén dolgozom. A múlt évben jelent meg az 1700/2012. Kormányhatározat, melynek 1.1 pontja kimondja, ha a személy jogviszonya a rá vonatkozó öregségi nyugdíjkorhatár betöltése miatt szűnt meg, akkor arra a helyre új foglalkoztatott már nem vehető fel újra. Mi a helyzet azokkal a nőkkel, akik 40 év munkaviszonnyal mennek nyugdíjba? Ebben az esetben ez öregségi nyugdíjnak minősül (1.6 pont alapján)?

Ők mehetnek nyugdíjba 2014-ben Cikk

Az Országgyűlés még 2009-ben döntött arról, hogy az öregségi nyugdíj korhatárt a 62. életévről – az 1952-es születési évjárattal kezdődően az 1957-es korosztállyal kiteljesedve – fokozatosan a 65. életévre emeli. E szabály alapján összefoglaltuk, hogy kik mehetnek nyugdíjba 2014-ben.

Korhatár előtti nyugdíjat kap és dolgozik is? Erre figyeljen! Cikk

Ha valaki dolgozik vagy vállalkozik, miközben valamilyen korhatár alatti ellátásban részesül, munkájáért kapott, vállalkozásában felvett nyugdíjjárulék-köteles jövedelme nem haladhatja meg az úgynevezett éves kereseti korlátot. Ha mégis több annál, le kell mondania nyugellátásáról. Cikkünkben ismertetjük azokat a legális megoldásokat, amelyek megszüntetik, vagy enyhítik ezt a gondot.

67 százalékos rokkant nyugdíj Kérdés

1954. 08. hóban született nő 37 év 9 hónap szolgálati idővel 2010.04. hótól 67 százalékos, III. rokkantsági fokú nyugdíjban részesül. Rokkant nyugdíjazása óta biztosítási időt nem szerzett, munkaviszonya nem volt. 104 ezer forint a saját és 18 ezer forint az özvegyi nyugdíja. Kérdésem: részére meg lehet-e állapítani a nőknek járó 40 éves szolgálati idővel szerzett nyugdíjat (a rokkantnyugdíj szolgálati időnek minősül-e), és emellett is folyósítják-e az özvegyi nyugdíjat. Köszönettel

Korhatár alattiak, mégis több a nyugdíjuk az átlagosnál Cikk

Az 1955 előtt született, korábban a fegyveres testületeknél szolgáló nyugdíjasok járandósága jóval meghaladta az átlagos ellátást, az utóbbit a 40 év jogosultsági idő alapján nyugdíjba vonult nőké is felülmúlta szeptemberben – derül ki az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) legfrissebb adataiból.

Egyéni vállalkozó nyugdíjba vonulása Kérdés

Főállású egyéni vállalkozó hó közbeni nappal (pl .február 6.) kéri az öregségi nyugdíj megállapítását (nők 40 éves). Kérdésem, hogy ez esetben hogyan alakul a február havi 58-as bevallása. Amennyiben megszünteti a vállalkozását, csak időarányosan a 6 napra kell megállapítani az adót és járulékot? Mi a helyzet, ha a vállalkozása átalakul kiegészítő tevékenységűvé, akkor hogyan kell a februári kötelezettséget megállapítani, megbontani? Az egyszerűség érdekében tekintsük úgy, hogy minden hónapban a minimálbér után fizeti a járulékokat. A tört hónap miatti megosztás elvére vonatkozik a kérdésem. Köszönöm a válaszukat.

Nyugdíj: szüneteltethetik, visszafizettethetik Cikk

Kaphat-e egyidejűleg korhatár előtti ellátást, öregségi nyugdíjat és bért vagy más jövedelmet az ember? Ez attól függ, hogy mekkora az a kereset, de attól is: milyen adózási formát választ jövedelmére az érintett.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Lakásszövetkezet tulajdonában lévő lakás használata

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Efo gyed mellett

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 december
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs