75 találat a(z) munkanélküli cimkére

A munkanélküli ellátásra regisztrált személy tb-je ? Kérdés

Jelentős visszaesés a foglalkoztatási adatokban Cikk

Megjelent a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2020. február–áprilisi időszakra vonatkozó foglalkoztatási adatokat összefoglaló gyorstájékoztatója.

A bankokat és a társaságokat támogatja a kormány, a lakosságot nem – ellenzéki vélemények az adómódosítókról Cikk

Az egyes adózási tárgyú törvényeknek a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak mérséklése érdekében szükséges módosításáról szóló törvényjavaslat tárgyalásával kezdte csütörtökön munkáját az Országgyűlés.

Orbán: az állam adna munkát az álláskeresési segély nélkül maradóknak Cikk

Nem tervezi a jelenleg három hónapos álláskeresési járadék időtartamának emelését a kormány, helyette az állam biztosítana munkát azoknak, akik nem tudnak a versenyszférában elhelyezkedni – derült ki ma az Orbán Viktor miniszterelnök által az Országgyűlésben parlamenti képviselők kérdéseire adott válaszaiból.

320 ezer fölött a munkanélküliek száma Magyarországon Cikk

Meghaladja a 320 ezret a regisztrált álláskeresők száma az ATV Híradó birtokába került adatok szerint.

6 millió fölött a munkanélküli segély kérők száma az Egyesült Államokban Cikk

Ismét több mint hárommillióval emelkedett és soha nem látott szintre, 6,6 millió fölé nőtt az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban a múlt héten az új koronavírus-járvány kedvezőtlen gazdasági hatásainak következtében.

A munka nélkül maradt dolgozók fizetésének akár 80 százalékát téríti az állam Szlovákiában Cikk

Igor Matovič miniszterelnök ma délelőtt bemutatta a kormány azon hét javaslatát, amellyel a dolgozók tömeges elbocsátását szeretnék meggátolni – írja az ujszo.com.

Brutális szám: egyetlen nap alatt 16 ezer munkanélküli segélykérelem Ausztriában Cikk

Hétfőn 16 ezer új munkanélküliségi segélykérelmet regisztrált az osztrák munkaügyi hivatali szolgáltatásokat is ellátó Arbeitsmarktservice (AMS) munkaközvetítő szervezetnél.

Kevés a munkaerő, mozgósítaná a tartalékot a PM Cikk

A munkaerő-tartalék aktivizálásának fontosságáról beszélt – egyebek mellett – Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára, aki egy mai konferencián azt is hangsúlyozta, hogy a versenyszférában több munkavállalóra van szükség, mint amennyi állás nélküli, foglalkoztatható ember van Magyarországon.

Nőtt a németországi munkanélküliek száma Cikk

A német konjunktúra lassulása a munkaerőpiacon is kezdi éreztetni hatását, augusztusban nőtt a munkanélküliek száma az előző havihoz képest és emelkedett a munkanélküliségi ráta is a német szövetségi munkaügyi hivatal, a Bundesagentur für Arbeit (BA) csütörtökön publikált jelentése szerint.

Nőtt a fiatal munkanélküliek száma Cikk

A 2019. május–júliusi időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma 158 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 3,4 százalék volt. A nők mutatói javultak, miközben a férfiak körében stagnált a munkanélküliség.

Kft.-tag járulékfizetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft.-nek vagyok nem személyesen közreműködő tagja, volt 8 órás munkaviszonyom, ami megszűnt, ezután álláskeresési járadékban részesültem, és jelenleg is regisztrált munkanélküli vagyok. A kérdésem az, hogy mivel a kft.-ben tag vagyok (még ha nem személyesen közreműködő, és nem én vagyok az ügyvezető) keletkezik-e valamilyen adó- és járulékköteles jövedelmem, kell-e valamilyen jogviszonyban engem bejelenteni? Válaszát köszönöm.

Szövetkezeti munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy szociális szövetkezet, melyet munkanélküliként regisztrált emberek alapítottak. Ezek a személyek mint regisztrált munkanélküliek tagi jogviszonyban dolgoznak a szövetkezetben. A munkaügyi központ kiközvetíti őket, hogy közmunkát vállaljanak. Ha nem fogadják el ezt a közmunka-lehetőséget, akkor törlik őket a munkanélküli nyilvántartásból. Ha törlik ezeket a személyeket a nyilvántartásból, a szövetkezetben maradhatnak mint tagi jogviszonyosok? Továbbra is végezhetnek munkát tagi jogviszonyban? Vagy csak munkaviszonyban foglalkoztathatók? Esetleg milyen más jogviszonyban foglalkoztathatók? A másik kérdésem, hogy ha a szövetkezet tagja már nem munkanélküli, hanem munkaviszonyban dolgozik egy másik vállalkozásnál, akkor maradhat-e az alapító tagok között, attól függetlenül, hogy nem végez semmilyen munkát a szövetkezetben? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: G-né.

Nehezen mozgósíthatók a munkaerő-tartalékok Cikk

A munkaerőpiac megmaradt tartalékai már csak igen nehezen mozgósíthatók, így a munkanélküliség csak nagyon lassan csökkenthető tovább – így kommentálták az MTI-nek nyilatkozó elemzők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn kiadott legfrissebb foglalkoztatási és munkanélküliségi adatait.

Egyre többen dolgoznak, de messze még a teljes foglalkoztatottság Cikk

Az április-júniusi időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 511 ezer volt, 36 ezerrel több, mint egy évvel korábban – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A gazdaságilag inaktív népesség létszáma javarészt a lélekszám csökkenése miatt jelentősen apadt, de még így is 1 millió 745 ezer munkaképes korú nem dolgozik.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás csed és gyed számításának alapja

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Jövedelem piaci érték alatti bérleti díj miatt

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szövetkezet igazgatójának jogviszonya

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close