39 találat a(z) munkaidő-nyilvántartás cimkére

Tanulságos eset a munkaidő-nyilvántartásról Cikk

Nem fogadható el olyan gyakorlat, hogy a beosztás szerinti munka- és pihenőnapokat a munkavállalók egymással rendszeresen cserélgetik, mert úgy a munkavégzés tervezhetősége, a munkaidő-nyilvántartás ellenőrzésének lehetősége szenvedne csorbát – mondta ki ítéletében a Kúria.

Bt-kültag munkavégzésre irányuló lehetséges jogviszonyai Kérdés

Adott egy betéti társaság, ahol 50-50%-ban van két tulajdonos. A beltag más munkáltatónál heti 40 órát elérően munkaviszonyban van, viszont a kültagnak ez lenne a főállása. Kérdésem az alábbi: ha munkaviszony keretében foglalkoztatott a magánszemély tag, akkor vonatkozik-e rá a teljes körű munkaidő-nyilvántartás (szabadság, túlóra, munkaidő), vagy mivel tulajdonos, ezeket nem szükséges figyelembe venni, és korlátlan "időkeretben" dolgozhat a saját vállalkozásában. Ebben az esetben milyen jogviszonykód alapján történhet a biztosítotti bejelentés? Amennyiben tagi jogviszony alapján kerül bejelentésre, abban az esetben viszont vonatkozik rá az emelt összegű járulék és közteherfizetési kötelezettség? Várom megtisztelő válaszukat.

Kamionsofőr bérezése Kérdés

Kedves Szakértő! Kezdő vállalkozás vagyunk, kamionsofőröket szeretnénk alkalmazni. A bérezésük kapcsán kérdeznénk, hogy megállapodhatunk-e velük fix havi bérben, vagy kötelezően alkalmazni kell a munkaidőkeretes elszámolást és bizonyos pótlékokat (éjszakai, vasárnapi stb.) kell, hogy fizessünk részükre? Amennyiben fix havi bért alkalmazunk, kell-e munkaidő-nyilvántartást vezetni? Természetesen a törvényi szabályokat maximálisan be szeretnénk tartani, de az adminisztrációt is csökkentenénk, amennyiben lehetne. Köszönjük a választ.

Munkaidő-nyilvántartás: kötelező, de van mozgásterük a munkáltatóknak Cikk

A munkáltató egyik alapkötelezettsége, hogy pontosan nyilvántartsa munkavállalói munka- és pihenőidejét. Ezt – munkaügyi ellenőrzés keretében – a felügyelet minden évben kiemelten ellenőrzi.

Szociális szövetkezet Kérdés

Tisztelt Szakértő! Alakult egy szociális szövetkezet. Tagjai munkaviszony alapján végeznek személyes közreműködést, amelyért pénzbeli juttatást is kapnak.Szeretném megkérdezni, jól gondoljuk-e, hogy természetbeni ellátásra és nyugdíjra jogosultak lesznek, de pénzbeli ellátásra (táppénz, gyed) nem? Munkaidő-nyilvántartásra nem kötelezettek? Nem vonatkozik rájuk a minimálbér kifizetésének kötelezettsége? Válaszát köszönöm.

Ezt kell tudni a túlóráról, hogy a főnök ne nézhessen rabszolgának Cikk

Amikor a munkáltató túlórára kötelezi a munkavállalót, akkor a pihenőidejéből vesz el, melyet anyagilag és/vagy szabadidővel kell kompenzálni. Az éves plafon a törvény alapján 250 óra, az elrendelés folyamán vizsgálni kell a munkavállaló körülményeit, munkaszüneti napon pedig csak kivételes, extrém esetekben túlórázhatunk.

Rugalmas munkaidő – rendkívüli munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunknál 4 fő rugalmas munkaidőben van foglalkoztatva, heti 40 órás munkarendben és 8:30-12:30 tartó törzsidővel. Munkaidő-nyilvántartás készül a jelenlétekről tételesen. Abban az esetben, ha a dolgozónak hónap végére túlórája keletkezik, akkor annak kifizetését későbbi időpontra lehet tenni? Mondjuk félévente, vagy kötelező annak kifizetése az adott hónap vonatkozásában? Válaszát előre is köszönöm.

Ügyvezető munkaviszonyban Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kft. tagja a képviseletet és a személyes közreműködését munkaviszonyban látja el, kötetlen munkaidőben. Kell szabadságnyilvántartást, illetve munkaidő-nyilvántartást vezetnie? Köszönöm válaszát!

Milyen nyilvántartás kell vezetni a munkaidőről? Kérdés

Az alkalmazottak munkaszerződése napi 8 óra munkaidőről rendelkezik, valamint, hogy ezen munkaidő rugalmasan kezdhető/fejezhető be a munka jellegénél fogva. A szabadságok nyilvántartása megtörténik, de más – például jelenléti ív, egyéb nyilvántartás – vezetése kötelező-e? A cég fuvarozással foglalkozik. Köszönöm.

Fuvarozók, figyelem! Minden egy helyen a munka- és pihenőidőről Cikk

Kiterjedt hazai, illetve európai uniós normarendszer szabályozza a közlekedésben, ezen belül a közúti közlekedésben dolgozók munka- és pihenőidejét. Cikkünkben részletesen bemutatjuk a fuvarozásban tevékenykedőkre vonatkozó előírásokat.

Munkaügyi nyilvántartás – jelenléti ív Kérdés

Tisztelt Szakértő! Régebben, a jelenléti ív használata esetén a munkavállaló minden nap aláírta az érkezést és távozást. Amennyiben a munkáltató excel-táblában vezeti a munkaidő-nyilvántartást, a munkavállalónak nem kell semmit aláírnia, hogy megérkezett, távozott? Válaszát köszönöm.

Munkaidő Kérdés

Tisztelt Szakértő! Takarítónőt alkalmazunk, heti 40 órás munkaviszonyban. A munkáltató szeretné, ha a munkavállaló 6-8 óráig és 12-18 óráig dolgozna. Lehetséges-e így a napi munkaidő? Ha igen, munkaközi szünetet nem kell a munkavállalónak ledolgozni, mivel azt 6 óra letöltött munkavégzés után kell kiadni? Milyen formában történjen a munkaidő-nyilvántartás? Válaszukat előre is köszönöm.

Társas tag munkaidő-nyilvántartása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Saját vállalkozásban dolgozó, társas tag esetében szükséges-e, és, ha igen, akkor hogyan, mi alapján történik a munkaidő nyilvántartása? Ugyanez a személy jogosult-e szabadságra (a munka törvénykönyve vagy más előírás szerint)? Másként megfogalmazva: Mi a havi számfejtés alapbizonylata a társas tag esetében? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel.

Timesheet Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem nonprofit szervezet, és bevezeti a napi szintű részletes timesheet vezetését. Az lenne a kérdésem, hogy a timesheet vezetése mellett kell-e még jelenléti ívet is kitölteni? Köszönettel: Kauker Zsoltné

Ebédszünet Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem, legyen szíves az alábbi ügyben állásfoglalást adni: A 2012. évi I., a munka törvénykönyvéről szóló törvény (továbbiakban: Mt.) alapján az alábbi tájékoztatás helyben szokásos módon közöltnek tekintendő. A 20 perces egybefüggő, munkaközi szünet kivételére a munkavállaló, a munkáltató rendelkezése szerint 12.00 és 12.20 közötti időszakban jogosult. A fentiekkel kapcsolatban egy kereskedelmi szektorban a nyitvatartási időre tekintettel hogyan lehet az ebédszünetet megoldani? A fentiektől eltérő ebédidőt kötelességünk-e a munkaidő-nyilvántartásban feltüntetni? Köszönettel: T. Mária

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Közvetített szolgáltatás/alvállalkozói teljesítés

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Szeszes ital dekorációként

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Rejtett munkaviszony egyéni vállalkozó esetén?

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs