38 találat a(z) munkaerőhiány cimkére

Óriási a munkaerőhiány, külföldi dolgozókra hajt Románia Cikk

Egymillió dolgozó hiányzik a munkaerőpiacról Romániában – közölte pénteken Eugen Teodorovici pénzügyminiszter. A tárcavezető ezt javasolja, töröljék azt a 2010-ben hozott rendelkezést, amely szerint a munkáltatók kötelesek átlagbért fizetni a külföldről érkezett dolgozóknak.

Irreálisak a balatoni bérigények – állítják a vállalkozók Cikk

Minden korábbinál nehezebb a szezonkezdés a szakképzett munkaerő hiánya és az irreális bérigények miatt a Balatonnál, ugyanakkor a növekvő kereseteknek köszönhetően kezdenek visszatérni a külföldön munkát vállaló fiatalok – számoltak be dél-balatoni kisvállalkozók egy balatonszárszói fórumon kedden.

Diák munkavállalókból is hiány lehet a nyár végére Cikk

Néhány éve még sok diáknak nem tudtak munkát adni az iskolaszövetkezetek, ma már jó eredmény, ha a vállalati partnerek igényeinek a 80 százalékát teljesíteni tudják – írja csütörtöki számában a Világgazdaság.

Jön a digitális átalakulás – robotokkal a munkaerőhiány ellen Cikk

Az automatizációban, a digitalizációban és a robotizációban látványos fordulat következhet be öt éven belül, főként a nagyvállalatoknál – mondta a Világgazdaságnak Szűts Ildikó, az Országos Humánmenedzsment Egyesület elnöke.

Közérdekű nyugdíjas szövetkezet Kérdés

Tisztelt Adózóna! Társaságunk szerződéses személyszállítással foglalkozik, munkavállalóink 90 százaléka autóbuszvezető. Mivel e szakmában nagy a munkaerőhiány, dolgozóink jelentős hányada nyugdíjas. A kedvező adózási feltételek miatt szeretnénk alakítani egy közérdekű nyugdíjas szövetkezetet a meglévő nyugdíjas dolgozóinkból és a nyugdíjas szövetkezet számlázná be az autóbuszvezetők bérét és járulékait a ténylegesen buszokkal rendelkező és személyszállítást végző cégekbe. Kérdésünk, hogy a nyugdíjas szövetkezet által számlázott szolgáltatási díj munkaerő-kölcsönzési díjnak minősül-e és a nyugdíjas szövetkezetre ebben az esetben vonatkoznak-e a munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cégeket érintő előírások mint nyilvántartásba vételi kötelezettség, 10 millió forintos letéti díj, végzettségre vonatkozó előírás? Tisztelettel: Ecker Dániel

Trafiklobbi: több terméket szeretnének árulni a dohányboltosok Cikk

A forgalmazható termékek vagy szolgáltatások körének további bővítésére van szükség a dohány-kiskereskedelmi rendszer hosszú távú stabil és eredményes működéséhez, a dohánytermékek esetében pedig fontos lenne az egységcsomagolások 2019-re tervezett bevezetésének elhalasztása – szorgalmazzák a dohány-kiskereskedők.

Munkaerőhiány van szinte minden szakterületen Cikk

Majdnem minden szakterületre elért a munkaerőhiány a profession.hu felmérése szerint, az állásközvetítő portálon 2017 harmadik negyedévében meghirdetett 35 ezer állás új rekordot jelent.

Ázsiából érkezhetnek vendégmunkások Cikk

Akár 3-5 éven belül reális opció lehet kínai, vietnami, indonéz és pakisztáni vendégmunkások szerződtetése, hogy megoldják a magyarországi építőipari cégek munkaerőhiányát – mondta Scheer Sándor, a Market Zrt. elnök-vezérigazgatója a csütörtöki Világgazdaságban.

Nyugdíjas munkaerő: csodafegyver az országos munkaerőhiányra? Cikk

Törvény tiltja, hogy nyugdíjasok közalkalmazottként, akár pedagógusként dolgozzanak, pedig óriási a tanárhiány. Pedig a nyugdíjas-szövetkezetek már komoly cégekkel is szerződnek – írja a hvg.hu

Megint változna a munka törvénykönyve: ki, mit szeretne? Cikk

A munka törvénykönyve módosításáról tárgyal a kormány a munkáltatói és a munkavállalói érdekképviseletekkel. Az alábbiakban a legfontosabb vitás területeket, illetve a jövő év elején hatályba lépő módosításokat mutatjuk be.

Ez lehet a hatásos fegyver a munkaerőhiánnyal szemben? Cikk

Már nemcsak a szezonális munkák során fellépő munkaerőigényt elégíti ki a munkaerő-kölcsönzés, hanem a munkaerőhiány hatásait is ezzel az eszközzel igyekeznek tompítani. Erre utal, hogy egy év alatt csaknem megduplázódott a kölcsönzött munkaerőt igénybe vevő építőipari, illetve vendéglátó-ipari cégek száma – tapasztalja a munkaerő-kölcsönzésben jártas Trenkwalder.

Külföldiekkel enyhítik az építőipari munkaerőhiányt Cikk

Külföldi társaságok enyhítik a munkaerőhiányt a magyar építőiparban, amelyből tízezernél is több szakmunkás hiányzik – mondta a Magyar Nemzetnek az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke.

Munkaerőhiány a Balatonnál Cikk

A Balatonnál az idei turisztikai szezonban nagy hiány van a gyakorlattal rendelkező szakemberekből, elsősorban szakácsból, pincérből, eladóból, a helyzetet ugyan enyhíti a diákok nyári munkába állása, de szükség volna állami szerepvállalásra is – mondta Kertész Rezső ügyvezető társelnök a KISOSZ (Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Somogy Megyei Érdekképviselete) dél-balatoni turisztikai szezonindító fórumán Balatonszárszón.

Összesen 9 milliárd forint munkásszállások létesítésének támogatására Cikk

A munkásszállók építésére, illetve felújítására rendelkezésre álló 9 milliárd forintból 18 munkásszálló is kialakítható, amelyekben 4000 munkavállalót is el tudnak majd helyezni – tájékoztatta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára szerdán az MTI-t.

LMP-javaslat ukrajnai vendégmunkások helyett Cikk

Az LMP szerint a kormánynak ukrajnai vendégmunkások Magyarországra csábítása helyett a bérek általános emelésével, a lakhatási problémák kezelésével és a szakképzés színvonalának javításával kellene kezelnie a munkaerőhiányt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Termőföld átminősítése

Lepsényi Mária

adószakértő

Mezőgazdasági telephely – földértékesítés

Lepsényi Mária

adószakértő

Ingatlan bérbevétele magánszemélytől

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close