33 találat a(z) minősítés cimkére

Rehabilitációs, rokkantsági ellátás 2021 – mutatjuk kinek mennyi jár Cikk

A jelenlegi rokkantsági ellátórendszerben megállapítható rehabilitációs és rokkantsági ellátás összege az érintett megváltozott munkaképességű személy egészségi állapotától, valamint a havi átlagjövedelmének összegétől függ.

A magyar bankrendszer kilátásait is negatívra módosította a Moody’s Cikk

Több európai bankrendszer kilátását negatívra módosította csütörtökön a Moody's Investors Service, azzal a várakozásával indokolva a döntést, hogy koronavírus okozta járvány kedvezőtlen hatást gyakorol e bankrendszerek működési környezetére.

Értékpapír-minősítő céget alapíthat a tőzsde Cikk

Az értékpapírok kibocsátását segítő tanácsadó céget alapíthat a tőzsde, ha ehhez a tőzsdefelügyelet hozzájárul – tartalmazza a tőkepiaci törvény módosítása, amelyet 116 igen szavazattal, 54 nem ellenében fogadott el az Országgyűlés.

Telekké átminősített termőföld értékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy 30 éve termőföldként vásárolt ingatlan egy részének telekké történő átminősítése 2018 évben fejeződött be. A kérdésem az lenne, hogy az így telekként értékesítésre kerülő földrészlet jövedelme beletartozik-e az adóköteles jövedelmek közé, mert a 2017. január 1-től érvényes szja-törvény alapján nem tesznek különbséget az ingatlanok között, a szerzés éve szerint nem adózna. Azonban bennem felmerült, hogy a telekké minősítés, amely a földhivatalhoz bejegyzésre kerül nem képez-e kivételt, hiszen változás történik az ingatlannyilvántartásban. Válaszukat előre is köszönöm! Üdvözlettel: Lendvainé

Itt a lista a balatoni strandokról, amelyek Kék Hullám Zászlót nyertek Cikk

Harmincnégy balatoni strand nyerte el az idén a magas szolgáltatási színvonalat elismerő Kék Hullám Zászlót – közölte Balassa Balázs, a Balatoni Szövetség elnöke pénteken Balatongyörökön, a díjátadó ünnepségen.

Pedagógus besorolása pedagógus II.-be öregségi nyugdíjkorhatár előtt Kérdés

Iskolánk egyik pedagógusa 1956-ban született és pedagógus I. a besorolása. A vonatkozó kormányrendelet kimondja, hogy aki legkésőbb 2023. augusztus 31-éig eléri az öregségi nyugdíjkorhatárt, minden minősítési procedúra nélkül átsorolhatók pedagógus II-be. A hölgy korábban jelentkezett pedagógus II. minősítő eljárásra, amit aztán visszavont, így sikertelen minősítést kapott. Kérdésem az lenne, lehet-e ezt a két dolgot külön kezelni, és csak az öregségi nyugdíjkorhatárt megelőző 7 év miatt átsorolni a pedagógus II. fokozatba? Válaszát előre is köszönöm.

Javított a magyar gazdaságra vonatkozó kilátásán a Fitch Cikk

Magyarország jó úton jár, ezt a piaci szereplők, az Európai Bizottság és más nemzetközi szervezetek mellett már a hitelminősítők is megerősítik. Ezt Varga Mihály jelentette ki azt követően, hogy a Fitch Ratings stabilról pozitívra javította a magyar gazdaságra vonatkozó kilátását, közölte az NGM.

Egyesület költségátterhelésének áfakezelése Kérdés

Tisztelt Adózóna! Ügyfelem egy áfaalany egyesület, amely azért jött létre, hogy egy bizonyos szolgáltatástípusnál "fehérítse" a piacot. Ennek érdekében minősíti a szolgáltatókat, és amelyik a szigorú szempontrendszer alapján megszabott feltételeket teljesíti, az kap tőle egy "fair szolgáltató" védjegyet. A minősítés egyik eszköze a próbavásárlás, amelyet egy független külső, áfaalany cég végez. Mivel a szolgáltatók előtt érthető okokból titkolni akarják a próbavásárlást végző cég kilétét, de a vizsgált adóalanyoktól beszedik a próbavásárlás díját, így a próbavásárlást végző cég az egyesületnek számláz, az egyesület pedig továbbterheli a költséget a vizsgált szolgáltatók részére. Kérdésként merült fel az ügylet áfakezelése. Az egyesület áfatartalommal növelt számlát állít ki a vizsgált szolgáltatók felé, és a próbavásárlást végző cég által rá áthárított áfát levonásba helyezheti, vagy nem helyezheti levonásba a rá áthárított áfát, és áfamentesen kell számláznia? Válaszukat előre is köszönöm.

Hamarabb visszakapják az áfát, kisebb bírságot fizetnek Cikk

A második negyedéves rangsoroláskor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az 538 ezer magyarországi cég közül 208 ezernek adta meg a megbízható státuszt, e vállalkozások kaphatják kézhez az általános 75 napnál 30 nappal korábban a visszaigényelt általános forgalmi adót – mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek.

Nőtt a megbízható adózók száma Cikk

Decemberhez képest húszezerrel több vállalkozás büszkélkedhet azzal, hogy megbízható minősítést kapott a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól. Idén már az „alvó” cégeket is kidobja a rendszer, ezért gazdasági teljesítmény nélkül egy cég sem kerülhet a megbízható kategóriába – közölte a NAV.

Komplex minősítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállalónk, aki jelenleg még táppénzen van, a kormányhivatal határozata alapján egészségi állapota 20%, állapota alapján a D minősítési csoportba tartozó, rehabilitációja nem javasolt, kizárólag folyamatos támogatással foglalkoztatható. Munkaköre gépi forgácsoló. Ha lejár a táppénze, foglalkoztathatjuk-e ugyanabban a munkakörben, heti hány órában, és maximum mennyi jövedelemmel? Köszönöm válaszát.

Könyvvizsgálat, pénzintézeti minősítés Kérdés

Az általunk könyvelt társaságnál értékhatár miatt nem kötelező a könyvvizsgálat, azonban az egyik társaság könyvvizsgálót kiván választani, de nem tudjuk, hogy szükséges-e a pénzintézeti minősítés a könyvvizsgálónak, ha a főtevékenysége 6492 egyéb hitelnyújtás, zálogházat üzemeltet, közvetített hitellel, az MNB-nél levő aktív státusza alapján kiemelt közvetítő. A másik társaság, ahol szintén aktív státusznál pénzpiaci ügynök, a főtevékenysége 4511 személygépjármű-kereskedelem. Használtgépjármű-kereskedő, biztosításokat közvetít. Kérdésem: szükséges-e a fenti tevékenységű társaságoknál pénzintézeti könyvvizsgálói minősítésű könyvvizsgáló választása, vagy választhatnak olyat is, akinek nincs ilyen minősítése, csak kamarai tag könyvvizsgáló?

Már 36 ezer adózó kockázatos – ismét minősített a NAV Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal harmadik alkalommal minősítette a cégjegyzékbe bejegyzett, valamint az áfaregisztrált adózókat. Ahogy az a jogszabály módosítása alapján várható volt, a kockázatos adózók száma 420-ról 36 ezerre nőtt.

Minősített könyvelők: kiszorítanák a kontárokat, akik rengeteget ártanak Cikk

Nevet változtatott, és Minősített Könyvelők Egyesülete (MINKE) néven működik tovább a Minőségi Könyvelők Klubja – jelentette be Harkai István elnök a szervezet közgyűlésén. A MINKE célja a szakma fejlődésének segítése és társadalmi megítélésének javítása.

Félmillió adózót minősített a NAV, csak 190 288 megbízható Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a második negyedévben is minősítette a cégjegyzékbe bejegyzett és áfa-regisztrált adóalanyokat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Osztalék

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Végrehajtónak járó költségek

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Munkabér átutalása más bankszámlaszámára

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 június
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close