4 találat a(z) mikrobusz cimkére

Mikrobusz költségeinek elszámolása Cikk

Üzleti útnak minősül-e, ha a kivás gazdasági társaság hétvégéken bérbe adja az általa lízingelt mikrobuszt? – kérdezte az Adózóna olvasója. Dr. Császár Zoltán adótanácsadó, jogász válaszolt.

Cégautóadó – mikrobusz Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem, hogy egy rendezvényszervezéssel foglalkozó kft. a vezetővel együtt, 9 fő szállítására alkalmas OPEL VIVARO mikrobusz után kötelezett-e cégautóadó megfizetésére. Tudomásom szerint a forgalmiba személygépkocsiként van bejegyezve, így az áfatörvény szerint is személygépkocsi, de az szja-törvény nem személyautónak mínősíti, így nem kötelezett cégautóadóra. Köszönettel várom válaszukat. Lantai Jánosné

Mikrobusz üzemanyagáfájának visszaigényelhetősége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem építőipari tevékenység végzéséhez a dolgozók különböző munkaterületekhez történő eljuttatásához 6 vagy 9 személyes mikrobusz külföldről törtnő beszerzését tervezi. A hatszemélyes mikrobusz külföldön tehergépkocsinak minősül, és a 87.04 vámtarifaszám alá tartozik. Kérdés, hogy Magyarországon is annak minősül-e a belföldi vámkezelést kövezően, a használat során felmerülő dízel üzemanyag áfája visszaigényelhető-e mind a hatszemélyes, mind a kilenc személyes mikrobusz esetén? A belföldi forgalomba helyezést regisztrációs adó terheli-e? Válaszukat köszönöm.

Személyautó költségelszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelünk 9 személyes mikrobusszal - ami a gépjárműadó tv. szerint még személygépkocsinak minősül, de az szja szerint nem - személyfuvarozást végez külföldre. A vállalkozás kft. formában működik. Ha jól tudom, a 60/1992. (VI.1) kormányrendelet csak az szja hatálya alá tartozó adóalanyokra vonatkozik. Kérdésem az lenne, létezik-e bármiféle módja, hogy a kft. a mikrobusz után átalányban, üzemanyag fogyasztási norma alapján számoljon el üzemanyagköltséget? Az áfa - úgy vélem - számlával sem lenne levonható, így jóval egyszerűbb lenne az elszámolás. Segítségét előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Átalányadózó adó-, és járulékfizetése

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Közösségi értékesítés / áfaregisztráció

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close