103 találat a(z) megszűnés cimkére

Soha nem látott csúcson a megszűnő vállalkozások száma Cikk

Több mint ötezer vállalkozás szűnt meg szeptemberben Magyarországon, ennyi törlés még soha nem volt egyetlen hónapban. „Nem lepődtünk meg az adaton, világos volt, hogy augusztusban jelentős ügyhátralék halmozódott fel a cégbíróságon, és az alacsony értéket ősszel ismét magasabbak követik” – mondja Tóth Tamás, az adatokat közzétevő Opten ügyvezetője. A céginformációs szolgáltató a következő hónapokban is sok törlésre számít.

Megszűnés Kérdés

Tisztelt Adózóna! Nagyon sok cég döntene úgy, hogy 'bezárja' az éppen aktuális kft.-jét. Nem működik, nincs tartozása, de terhet jelent neki, akár a könyvelő, akár a bankköltség megfizetése. Mit tehet? Saját kérdés SZAKÉRTŐNK VÁLASZA: Kedves Olvasó! Amennyiben a cégnek nincs tartozása végelszámolással tud megszűnni. Ehhez mind könyvelői, mind ügyvédi közreműködésre szüksége lesz. A végelszámolás részletszabályait a 2006. évi V. törvény a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról tartalmazza. Üdvözlettel Dr. Szeiler Nikolett Engem a konkrét menete érdekelne. Ha ebben tudnának segíteni.

Megszüntetés Kérdés

Tisztelt Adózóna! Nagyon sok cég döntene úgy, hogy 'bezárja' az éppen aktuális kft.-jét. Nem működik, nincs tartozása, de terhet jelent neki, akár a könyvelő, akár a bankköltség megfizetése. Mit tehet?

Óriási leépülés az építőiparban Cikk

Csaknem 600 cég szűnt meg Magyarországon áprilisban az építőiparban, miközben mindössze 250 új alakult. Ilyen mértékű leépülésre sohasem volt példa, még akkor sem, amikor a lánctartozások és a gazdasági válság egyszerre szedte áldozatait az ágazatban. Az adatokat közzétevő Opten céginformációs szolgáltató szerint azonban a látszat csal: az építőiparban kevesebb a feszültség, mint három-négy éve.

Ügyvédi iroda megszűnésével kapcsolatban mik a teendők ? Kérdés

Ügyvédi iroda 2014. december 31-éig evás volt, 2015. jan. 1-jétől társasági adó hatálya alá jelentkezett át. 2015. március 18-án eldöntötte, hogy március 31-én megszűnik. Kérem szíves segitségüket arra vonatkozóan, hogy mik a pontos adózási és számviteli teendők, mert bizonytalan vagyok abban, amilyen lépéseket eddig megtettem a megszűnéssel kapcsolatban, jók-e . Válaszukat előre is köszönöm.

Az eva megszűnése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Evás bt. a 2014.dec.20-án esedékes feltöltési kötelezettségének késve tett eleget. Ez értelmezésem szerint nem eredményezi a 10. paragrafus szerinti nyilvántartott adótartozást, mivel a dec.20-ai feltöltés összegét nem írják elő a folyószámlán. Kérdésem, megszűnik-e az evaalanyisága? Ha igen, mikortól? Erről meg kell tenni utólag a bejelentést a NAV felé? Köszönettel

Evás bt. teendői megszűnéskor Kérdés

Bevételi nyilvántartást vezető evás betéti társaság elhatározta a megszűnését. Senkinek nem tartozik, minden bevétele befolyt, az evát is átutalta. Kell-e a megszűnést követő napra nyitómérleget készíteni? Ha igen, akkor melyik napra kell majd záró beszámolót készíteni? Ezeket a beszámolókat közzé kell-e tenni? A 30 napon belül benyújtott eva és helyi iparűzési adó bevalláson kívül kell-e, ha igen, milyen bevallást benyújtani az evás időszakról? A választ köszönöm.

Égyéni vállalkozó megszűnéskori áfa Kérdés

Egyéni vállalkozónak megszűnésekor van egy nagy értékű ingatlan, amely nyilvántartás szerint külön telek és külön épületként van nyilvántartva. Megszűnéskor mi után kell fizetni az áfát?

Egyéni vállalkozó megszűnése Kérdés

Egyéni vállalkozónak a vállalkozásban van egy nagy értékű ingatlana. Úgy gondolom, hogy megszűnéskor az áfát megfizeti a piaci érték után, de mi van az ingatlan értékével? Ha megszünés után adja el akkor, hogy adózik ?

Tízezrével dobják be a cégek a törölközőt. Ez a magyarázat Cikk

Az idén, az első három negyedévben 25 027 vállalkozást töröltek, és egyidejűleg 20 649 újat jegyeztek be a cégnyilvántartásba. A világgazdasági válság kezdete – 2008 szeptembere óta – ez az első év, hogy a törölt cégek száma meghaladja az újonnan alapítottakét. Az adatokat összevetve: ebben az esztendőben 17 százalékkal több társaság húzta le a rolót, mint amennyi kitette az új cégtáblát – tájékoztat a feketelista.hu.

Ezért csökken a cégek száma Cikk

Jelenleg 552 ezer cég működik Magyarországon, 1,35 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál - derül ki a Bisnode nemzetközi cégminősítő elemzéséből.

Megszűnési hullám tizedeli a cégvilágot Cikk

Február óta 3000 fölött van a havonta megszűnő cégek száma, a mögöttünk álló időszak minden idők háromhavi rekordját hozta. „Ha ez az ütem fennmarad, idén akár 40 ezer céget is törölhetnek a nyilvántartásból” – véli Tóth Tamás, az adatokat közzétevő Opten céginformációs szolgáltató ügyvezetője.

Sokakat bedöntenek a megszűnő építőipari cégek Cikk

Az Opten céginformációs cég szerint az idén az első negyedévben 1562 cég szűnt meg az építőiparban Magyarországon, ez 33 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Őstermelő, termőföld eladása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Őstermelő eszköztámogatása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Kivás cég osztalékfizetése ingatlanban

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close