227 találat a(z) megbízási szerződés cimkére

Megbízásidíj-előleg számfejtése Kérdés

Megbízási jogviszony bejelentése Kérdés

Kata és a munkaviszony Kérdés

Rendszeres honorárium külföldi szolgáltató cégnek Kérdés

Megbízási díj az EU-tagállamban biztosított részére Magyarországon Kérdés

Költségtérítés megbízási szerződés mellett Kérdés

Sajátjogú nyugdijas ügyvezető javadalmazása Kérdés

Kiküldetés, útiköltség Kérdés

Megbízási díj Kérdés

Felújítás barátokkal, rokonokkal: ez különbözteti meg a segítséget a munkaviszonytól Cikk

Felújítás, barátok, családtagok segítségével – ez gyakori nem csak a családon belül, de a vállalkozások életében is. Az ismerősök segítsége mikor minősül munkának, hol kezdődik a munkaviszony? Olvasói kérdésre dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Járulékfizetés július 1-jétől Kérdés

Ügyvezető jogviszonya és a társasági szerződés Kérdés

Tisztelt Szakértők! Az alábbi kérdésben kérném szíves segítségét. Egy két személyes kft. ügyvezetője megbízásos jogviszonyban van. Fizeti a minimumjárulékot, mert nincs más jogviszonya. A társasági szerződés szerint is megbízásban látja el a teendőit. Most szeretnénk munkaviszonyba átrakni. Kell-e ehhez társasági szerződést módosítani, vagy elég egy taggyűlési határozattal eldönteni? Köszönettel: Török Tamás

Áfa tv. értelmezése Kérdés

Tisztelt Adózóna! Kérem szakértőjük állásfoglalását, hogy az alább kivonatolt megbízási szerződés vonatkozásában az Áfa tv. 37. § vagy a különös szabályokat tartalmazó 39. § alkalmazandó! MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS mely létrejött egyrészről – megbízó (külföldi /közösségen belüli/ cég, magyarországi telephely nincs), valamint – megbízott magyarországi telephelyű magyar adóalany vállalkozó között az alábbi feltételekkel: 1.) Megbízó által elvégzett 56 panelépület felújítási munkáit követően esetlegesen felmerülő garanciális feladatok szervezése és lebonyolítása. Megbízott (Vállalkozó) feladata: a garanciális tevékenység folyamata: – bejelentés vétele, regisztrálása (tulajdonostól, önkormányzattól), – alvállalkozó felszólítása a hibák kijavítására, határidő kiszabása (e-mailben, faxon, levélben), – alvállalkozó írásbeli visszajelzésének regisztrálása, végrehajtás ellenőrzése, tájékoztató a bejelentő részére (írásban), – a javítás megtörténtének regisztrálása a számítógépes nyilvántartásban és az épület dokumentációjában, – amennyiben a vállalkozó nem javít az adott határidőre, más vállalkozótól ajánlatkérés, megbízás a javításra, – alvállalkozó garanciális visszatartásából vagy bankgarancia-lehívásból fizetni a javítást elvégző vállalkozót, – kéthavonta tájékoztató összeállítása az elvégzett munkáról a megbízónak, – alvállalkozói bankgaranciák lejárati idejének figyelése.

Oroszországi megbízási díj biztosítási kötelezettsége Magyarországon Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magyar állandó lakóhellyel rendelkező magyar állampolgár megbízási szerződést kötne egy kb. két hétig tartó feladat elvégzésére, a megbízó nem magyar cég. A munkát Oroszország területén végezné, a díjat ott helyben készpénzben kapná meg. Úgy vélem, hogy ebben az esetben a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezmény alapján a jövedelem Magyarországon adózik, a Szocho törvény alapján pedig szociális hozzájárulási adó is terheli, Szeretném kérni a szakértőt, hogy erősítse vagy cáfolja meg az szja-val illetve a szochoval kapcsolatos álláspontomat. Kérdésem arra vonatkozik, hogy a szociális hozzájárulási adót a foglalkoztatónak vagy a magánszemélynek kell-e megfizetnie, illetve hogy ez a jogviszony eredményezhet-e biztosítási kötelezettséget Magyarországon, és ha igen, figyelembe vehető-e a 30 százalékos szabály? Előre is köszönöm válaszukat!

Megbízási szerződés, plusz külföldi kiküldetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelünk egy külföldi kiállításra köt megbízási szerződést valakivel. Megbízási díjat nem akar neki adni a megbízó, kizárólag napidíjat, a külföldi kiküldetés idejére. Kérdésem, hogy ezt megteheti-e? Ha igen, akkor kell-e a T1041-en jelenteni? Köszönjük!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Elveszett nyomdai számla

Bunna Erika

adótanácsadó

Őstermelő szochója

Lepsényi Mária

adószakértő

Adószámos magánszemély

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close