8 találat a(z) magánorvos cimkére

Óriási összegek landolnak a magánorvosoknál és a patikákban Cikk

A magyarok közel harmada járt magánorvosnál az elmúlt egy évben, ők tavaly átlagosan 137 ezer forintot hagytak ott. Tavaly átlagosan 74 ezer forintot ment el gyógyszerekre – derül ki az UNION Biztosító megbízásából az NRC által 1200 fő megkérdezésével elvégzett reprezentatív kutatásból.

2003. évi LXXXIV. törvény módosítása Kérdés

Rendelettel kényszerítik bele a magánorvosokat az állami egészségügybe Cikk

Január 1-jén hatályba is lép a változtatás. A magánellátásban dolgozókat rendelettel kötelezné a kormány arra, hogy havonta 20 órát dolgozzanak az állami egészségügyben – írja a hvg.hu.

Koreai ügyvezető és családja tb-je Kérdés

Műtét elszámolási költsége, járulékok Kérdés

Nyugta vagy számla? Kérdés

Magánorvosi számla Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítséget szeretnék kérni Önöktől, mert a cég tulajdonosát nem tudom meggyőzni arról, hogy egy gasztroenterológiai szakorvosi vizsgálat nem a cég működése érdekében felmerülő költség. Mi ugyanis egy egészségügyi papír, orvosi papírlepedő, tisztítószer nagykereskedelmi cég vagyunk, aminek semmi köze sincs a gasztroenterológiához. Az a baj, hogy pl. a Kelen Kórház Kft. simán kiállít egy számlát a cég nevére, mert az orvos és asszisztens egybehangzóan állítja, hogy ezt bizony el lehet számolni a zrt. működési költségei között. Valamit biztos elfelejtettem megtanulni, illetve sem az Szja sem a Tao. törvényben nem találtam az elismert költségek között egyéb orvosi ellátás címén elszámolható költséget. Kérem segítsenek, mert már egy éve ezzel nyaggat, jár diabetológushoz is, mert cukorbeteg, onnan is hozni akar természetesen magánrendelésről számlát. Van a cégnek szerződött orvosa, de az neki nem megfelelő, oda nem megy el. Várom válaszukat, melyet előre is köszönök. Tisztelettel: Anderlik István Gyuláné

Magánorvos áfakötelezettsége Kérdés

Társaságunk "magánorvosi" szolgáltatást kíván nyújtani saját rendelőjében. A rendelés során a következő ellátásokra kerül sor: – egészségügyi szűrővizsgálatok elvégzése, – páciensek általános orvosi vizsgálata, – orvosi műszerekkel történő állapotfelmérés, – diagnózis felállítása, – gyógyszeres kezelés, – kisebb orvosi beavatkozások elvégzése, – konzultáció a további teendőkről a páciensekkel. A páciensek a szolgáltatás ellenértékét készpénzben fizetik ki, erről nyugtát kapnak. Kérdésünk arra irányul, hogy a szolgáltatás mentesnek minősül-e az áfatörvény 85. § (1) bekezdés c) pontja alapján, amely szerint az adó alól mentes az a szolgáltatásnyújtás és az ahhoz szorosan kapcsolódó sérült- vagy betegápolás, amelyet humán-egészségügyi – ideértve természetgyógyászatot is – tevékenységet végző – ilyen minőségében – teljesít?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Nyugdíjemelés feltételei nők 40 nyugdíj esetén

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Közbeszerzés

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Áfa rendezetlen tétel

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 november
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3