12 találat a(z) méz cimkére

Mézzel bukott le egy teherautó sofőrje Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Gyulánál ellenőrizték azt a teherautót, ami a papírok szerint rakomány nélkül érkezett az országba, mégis csaknem 400 kilogramm mézet szállított.

Milliárdos kárt okozhat a méhek számának csökkenése Cikk

Milliárdos károkat okozhat a mezőgazdaságnak a méhek számának csökkenése a növények beporzásának elmaradása miatt – mondta az MTI-nek Haász Ferenc, a Békés megyei Göndöcs Benedek Méhész Egyesület elnöke.

Méz értékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Méhészettel foglalkozó őstermelő méz értékesítésére palackozást fog végezni, ennek engedélyeztetése folyamatban van. Végezhet-e lakossági mézértékesítést az otthonában, ahol a palackozni fog? Ha igen, milyen feltételekkel? Ez az értékesítés kereskedelmi értékesítésnek számít-e, pénztárgépköteles-e, vagy mint őstermelő, nyugtával értékesítheti az általa előállított és palackozott mézet? Köszönöm válaszát!

21 hordó mézet semmisít meg a Nébih Cikk

Előzetes adatgyűjtést követően egy méztermelőnél tartott élelmiszerbiztonsági és nyomon követési vizsgálatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A többszöri, mintavétellel egybekötött ellenőrzések során a szakemberek 21 hordó (mintegy 3600 kilogramm) igazolatlan eredetű, illetve hamisított mézet találtak. A Nébih elrendelte a jogsértő tételek forgalomból történő kivonását és megsemmisítését.

Évi 4,7 millió euró támogatást kap a méhészet Cikk

Az Európai Unió és a magyar kormány 50-50 százalékos finanszírozásában évi 4,7 millió euró támogatáshoz jut a magyar méhészeti ágazat, ami több mint 15 százalékkal haladja meg az előző támogatási ciklus forrásait – mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szombaton a Gyulai méz- és mézeskalács-fesztiválon.

Importszigorítást és több támogatást remélnek a méhészek az EU-tól Cikk

Magyar kezdeményezésre tárgyalnak a mézről, a méhészetek és a méhészek helyzetéről az Európai Unióban – mondta a Fidesz európai parlamenti képviselője, az ágazat helyzetével foglalkozó Méz-jelentés előterjesztője vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón.

A hamis kínai méz jelentős versenyhátrányt okoz az uniós méztermelőknek Cikk

A megtermelt méz kétharmadát tudják eladni a magyar termelők az uniós piacon.

Vigyázat, rovarirtóval szennyezett a mézek háromnegyede! Cikk

A világon termelt mézek csaknem 75 százalékában találtak rovarirtószer-maradványokat svájci kutatók. Noha az élelmiszerekre vonatkozó küszöbértéktől messze elmaradó mennyiségről van szó, napi szintű fogyasztás esetén ekkora dózis is hosszú távú egészségi problémát eredményezhet – vélik.

Veszélyes lehet az egészségre a hamisított méz Cikk

Az egészségre is veszélyes lehet az ismeretlen eredetű, hamisított méz a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) szerint, ezért egyértelmű eredetjelölési és a magyarországihoz hasonló nyomonkövetési rendszer bevezetését javasolják az Európai Unió számára.

Sok a méz, leálltak a felvásárlással Cikk

Kínálati mézpiac alakult ki Európában, többek között Magyarországon is, és ez az év eleji szintre vetette vissza a felvásárlási árakat – mondta a Világgazdaságnak Fazekas Gyula, a Magyar Mézkereskedők és Mézcsomagolók Egyesületének elnöke.

Kevés lesz az akácméz idén, megbetegedtek télen a méhek Cikk

A méhek 15-20 százaléka hullott el Békés megyében a télen. A túl kevés termelő méh miatt valószínűsíthető, hogy idén kevés repce- és akácméz lesz – tájékoztatta az MTI-t Haász Ferenc, a Békés Megyei Méhész Egyesület elnöke.

Hamisított mézet foglalt le a Nébih Cikk

Húsz tonna idegen cukrot tartalmazó hamisított mézet foglaltak le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei több hónapos vizsgálatot követően, a termékek közvetlenül kiskereskedelmi forgalomba nem kerültek − közölte a Nébih csütörtökön az MTI-vel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás bt. megszűnése

Szipszer Tamás

adószakértő

Nyelvoktatás számlázása

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close