8 találat a(z) mérlegképes cimkére

Online mérlegképes képzés Kérdés

Mérlegképes "jogosítvány"? Ki ellenőrzi? Kérdés

T Cím! Munkám során találkoztam olyan, közzétételre beadott mérleg-, eredménykimutatás + kieg melléklettel, ahol a személynévhez tartozóan nem a saját nyilvántartási száma szerepelt az illetőnek. Ennek okán kérdezem, hogy milyen szankcióval jár, ha a nyilvántartási szám tudatosan visszaéléssel került a beküldött iratokra? köszönettel Szabó Sándorné

Hogyan lehet visszaszerezni a regisztrált könyvelői minősítést? Cikk

Évente több ezer könyvviteli szolgáltatást végző, mérlegképes könyvelőt töröl a Nemzetgazdasági Minisztérium a honlapján közzétett nyilvántartásból azért, mert nem tudja teljesíteni az előírt kötelező továbbképzési feltételt, vagy csak egyszerűen nem közli időben adataik változását. Hogyan lehet újból elindítani a könyvelési szolgáltatását, s visszakerülni a regisztrált mérlegképes könyvelők közé?

Mérlegképes könyvelő újraindítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi ügyben kérném segítségét: Egy személy rendelkezik a mérlegképes könyvelői végzettséggel, azonban továbbképzésekre nem járt el, így kizárták/törölték a nyilvántartásból. Most azonban szeretné újból elindítani a mérlegképes könyvelést. Kérdésünk: ez esetben mi a teendője, hogyan lehetne újból indítani a dolgot? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Tóth Mária

Mérlegképes szakirányok 2 Kérdés

Tisztelt Szakértő! Jól értelmezem az előző kérdésemre "Mérlegképes szakirányok" adott válaszát? Sehol, semmilyen jogszabályban nincs leírva, hogy melyik szakiránnyal milyen terület beszámolóját lehet beadni, csak az IFRS-nél? Konkrétan egy PÉNZINTÉZETI beszámoló (amire vonatkozik a 250/2000-res rendelet, tehát például más a mérleg- és eredménykimutatás felépítése), NEM IFRS esetén sima VÁLLALKOZÁSI szakirányos regisztrációval beadható? Nem szükséges a pénzintézeti szakirányú regisztráció?

Mérlegképes szakirányok Kérdés

Tisztelt Szakértő! A mérlegképes regisztráció szakirányaival kapcsolatos a kérdésem: mennyire számít, hogy valaki melyik területen regisztrált? Például egy vállalkozási szakirányon regisztrált mérlegképes könyvelő könyvelhet-e (és beadhat-e beszámolót) faktor-, vagyonkezelő, befektetési szolgáltató cégeknek, amelyekre vonatkozik a 250/2000 kormányrendelet, így másfajta a mérleg- és eredménykimutatásuk is? Tiltja ezt valami, azaz kötelező-e a pénzintézeti regisztráció (törvényi hivatkozás van-e), vagy csak a cég és a saját felelősség tudatára van bízva, és ha szakmailag képes rá, akkor csinálhatja? És a többi szakirány közti átjárás (például IFRS)? Melyik mire van korlátozva, vagy bármelyik képesítéssel bármilyen beszámoló beadható?

Jól nézze meg a könyvelőt! Íme a szemüveg Cikk

Társaságunk végzi a vele kapcsolt viszonyban lévő társaság könyvelését. A kapcsolt cég annyit fejlődött az alakulás óta, hogy időszerű egy önálló könyvelő alkalmazása. Kérdésem: milyen feltételeknek kell teljesülniük, hogy önállóan könyvelhessen és beszámolót készíthessek? A társaságnak nincs könyvvizsgálati kötelezettsége jelen pillanatban. Olvasónk kérdésére Pölöskei Pálné adószakértő válaszol.

Határidő: mérlegképes kötelező továbbképzés Cikk

Nyolc óra adó és nyolc óra számvitel - továbbképzési kötelezettség és határidő.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Könyvviteli szoftverváltás

Nagy Norbert

adószakértő

Nem egyezményes ország külföldi munkavállalója

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Kettős könyvvezetésből vissza egyszeresbe

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 november
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close