8 találat a(z) mérőóra cimkére

Elektromos céges autók otthoni töltésének költségtérítése Cikk

Társaság vezető beosztású munkavállalói részére elektromos (tisztán elektromos) céges autókat biztosít, a munkavállalók otthonában vállalja a töltőállomások kiépítését (céges tulajdonban maradnak a töltőállomások). A munkavállalók részére megtéríti a felhasznált elektromos áram költségét. Hogyan, milyen bizonylat alapján teheti meg ezt a munkáltató – kérdezte olvasónk. Nagy Norbert adószakértő válaszolt.

Elektromos autók otthoni töltésének céges elszámolása Kérdés

Ingatlan-bérbeadás, rezsiköltség továbbhárítása Kérdés

Augusztus 15-éig be lehet diktálni a mérőóraállásokat Cikk

Augusztus 1-jétől léptek életbe az új rezsiszabályok. Az MVM és az E.ON egy nappal ezelőtt még arról tájékoztatott, hogy augusztus 5-éig, vagyis van a leolvasott adatok közlésére. Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ma azt közölte honlapján, hogy minden érintett ügyfelének lehetőséget biztosít a mérőállás bediktálására, ezért annak határidejét augusztus 15-éig meghosszabbítja.

Milliók kerülnek át új áramszolgáltatóhoz, olvassa le a mérőórát! Cikk

Szeptember 1-jétől az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-hez kerül át több mint 2,2 millió ügyfél az Elmű-Émász Energiaszolgáltató Zrt.-től; a szolgáltatóváltással a folyamatos áramellátás zavartalanul biztosított, a villamos energia ára nem változik, ugyanakkor megváltoznak az ügyfélszolgálati elérhetőségek, valamint jól láthatóan elválnak a hálózati elosztótársaságok is – közölte ma az MVM Next.

Felosztották a piacot – nagyot buktak rajta Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy 10 vállalkozás felosztotta egymás között egy áramszolgáltató egyes, villanyórák cseréjére kiírt közbeszerzési tendereit. A versenyhatóság összesen mintegy 300 millió forintnyi bírságot szabott ki a jogsértésért, olvasható a GVH honlapján.

Saját gázóra kialakítása Kérdés

Tisztelt Adózóna! Egy kft. ingatlanának fűtéséhez szükséges gázt egy másik ingatlanon keresztül kapja. A gázfogyasztást egy cég számlázza mindig neki, egy főmérő és egy almérő (ez a kft.-é) mérőállásának különbözete alapján. Most ez a kft. úgy döntött, hogy egy közvetlen mérőt szeretne. Az eddig felmerült költségek: gázcső, illetve a gázcső elhelyezése a föld alatt (közműfektetés pneumatikus földfúró rakétával). Valószínű, hogy még további költségek is fognak felmerülni. Az lenne a kérdésem, hogy a gáz közvetlen vételének kialakítása beruházásnak minősül-e? Ha igen, akkor miként történik a könyvelése aktiválás előtt (külön költségszámlákon kell a költségeket gyűjteni, vagy azonnal a 161 beruházási számlára történik a könyvelés)? Válaszukat előre is köszönöm! Üdvözlettel: Kukla Lászlóné

A legújabb rezsicsökkentés színe és visszája, avagy a mérőóra költségei Cikk

A vízműveket érintheti a mérőórákkal kapcsolatos költségek szolgáltatókra terhelése, ugyanis a villanyórákkal és a gázórákkal kapcsolatos költségeket jelenleg sem a fogyasztók fizetik.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

EPR-kódok

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Ingatlan átruházásának adóvonzata

Lepsényi Mária

adószakértő

Ingóság értékesítése

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1