4 találat a(z) letét cimkére

Családi gazdaságba belépő kiskorú tag Kérdés

Tisztelt Szakértő! A családi gazdaságba belép egy 1 éves gyermek. Kell-e neki őstermelői igazolvány? Kell-e neki adószámot kérnie? A családi gazdaság áfaalany, amely általános szabállyal adózik. Minden számla a családi gazdaság vezetőjének nevére szól, a többi tag (jelenleg adószámmal rendelkeznek) nemleges áfabevallást ad be. Ha esetleg nem kell adószám részére hogyan kezeli le az áfát, az szja-bevallása megnyitja a mezőgazdasági őstermelőknek elkészített bevallásokat? Édesanyja ír alá helyette minden okiratot? Ő adja a meghatalmazást a könyvelő részére? Esetleg van-e arra valami szabály, hogy a kiskorúra jutó jövedelmet letétbe kell helyezni? Nagyon köszönöm!

Letétként kezelés fogalma és munkáltató kötelezettsége Kérdés

Tisztelt Szakértő! A munkáltató kapott egy bírósági végzést: a cég alkalmazottja a végső döntésig kevesebb tartásdíjat fizet, a munkáltató a különbözetet letétként kell hogy kezelje (a jogerőssé válásig). Ez a kifejezés ön szerint melyiket jelentheti?: - Banknál letéti számla - Banknál egy számla alszámlája (nem letéti, de letétként szolgál) - Bírói letét? - teljesen mást. Az első kettőt tartom jónak ennyi adat alapján, de szeretném a segítségét kérni. Köszönettel.

Ingatlanközvetítő iroda fogadhat-e letétet Kérdés

Tisztelt Szakértő! Abban szeretnénk a segítségüket kérni, hogy ha ingatlanirodánkba bejön egy vevő, megnézte az ingatlant és az megfelel neki, hagyhat-e ott nálunk foglalót, hogy az ingatlan biztosan az övé legyen. Erre a cég ha nyit egy letéti számlát (ha lehet ilyet nyitnia) és azon kezeli a vevők előlegeit, foglalóit az szabályos-e? Ha van erre lehetőség, akkor ezt hogyan kell könyvelni? Köszönjük szépen a segítséget!

Kapott euróletét év végi értékelése Kérdés

Tisztelt Szakértők! Ügyvédi irodánk 5 millió euró ügyféltől kapott letétet kezel, ez az összeg 2016.12.31-én elkülönített letéti számlán volt. Kérdésünk: mint minden kötelezettséget, ezt is kötelezően át kell értékelni év végével, és így jelentős árfolyamveszteséget/nyereséget kell elkönyvelni? Vagy esetleg az ilyen típusú kötelezettségre vonatkozik valamilyen speciális szabály? Köszönettel, Szentesi Péter

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadó, költséghányad

Lepsényi Mária

adószakértő

15 Ft/km vagy 30 Ft/km?

Lepsényi Mária

adószakértő

De minimis támogatás szja-bevallásban

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs