14 találat a(z) koncertjegy cimkére

Belépőjegy-eladás Kérdés

Adómentes színház-, koncertjegyjuttatás Kérdés

Ami nagyon jót tesz a munkáltató és a dolgozó viszonyának: kulturális juttatások adómentesen Cikk

Nyáron megszaporodnak a koncertek és egyéb kulturális rendezvények, amelyeken való részvételt a munkáltató/kifizető is támogathatja azzal, hogy belépőjegyet vagy bérletet biztosít ezekre a rendezvényekre. Cikkünkben összefoglaljuk, milyen adózási szabályok vonatkoznak ezekre a juttatásokra.

A nap kérdése: külföldi koncertre szóló jegy adható-e adómentes juttatásként? Cikk

Munkavállaló cafeteriajuttatási keretében sport- és kulturális rendezvényre szóló belépőt választott. Az erről szóló számlát benyújtotta, amit viszont a munkáltató cafeteriaelszámolását végző külsős cég visszautasított, azzal az indokkal, hogy csak magyarországi adóalany által kibocsátott számlát lehet elfogadni. A szóban forgó számlát egy cseh cég állította ki egy külföldi koncertre. Van-e olyan korlátozás, hogy a számla kiállítója csak magyarországi adóalany lehet? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.

Cafeteriajuttatás Kérdés

Utalvány Kérdés

Ajándékutalvány, koncertjegy juttatása Kérdés

Tiszelt Szakértő! Hivatkozva a korábban feltett kérdésünkre adott válaszra https://adozona.hu/kerdesek/2018_10_5_Juttatas_adozasa_konyvelese_geu az alábbi kérdésünk van: ha saját koncertjegyet, iletve saját ajándékutalványt sorsol ki a kft., akkor a nyertesnek való átadás ingyenesen nyújtott szolgáltatásnak minősül-e, és kapcsolódik-e hozzá áfafizetési kötelezettség? Ebben az esetben a koncertjegyet, illetve az utalványt személyi jellegű egyéb kifizetések vagy egyéb ráfordítások között számoljuk el?

Koncertjegyszámla Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kulturális jegyet vásárolt a dolgozónk, de a saját nevére vette a koncertjegyet, és állíttatta ki a számlát. Elszámolhatom-e a számlát, mint adómentes cafeteriajuttatást így is, vagy csak akkor lehet elszámolni, ha a cég nevére szól? Köszönettel: L.A.

Jegyfutár Kérdés

Tisztelt Szakértő! Előadáson hallottam, hogy a színház-, koncertjegyek közvetítésével foglalkozó társaságnak a jegy áráról nem kell számlát kiállítania, az ugyanis maga a jegy. A gyakorlatba azonban ezt nem tudom átültetni. Hová könyveljük a jegyért kifizetett összeget, és hol legyen, amíg a társaság tovább nem adja a jegyeket? Hogyan, mikor, mi alapján vallom be a fizetendő áfát, ha nem számlázom ki? A teljesítés, amikor a jegyet eladta, ami nem egyezik az előadás dátumával, ami a jegyen szerepel. A színházaktól áfás számlát kap, levonható áfatartalommal, egyik-másik még jutalékkal is csökkentett. A társaság díja, ami jegyenként 2-300 forint, számlázandó, és áfaköteles is. Ha csak a jutalék és a kezelési költség a társaság bevétele, akkor áfamentességet is választhatna, mert a jegy ára nélkül 6 millió forint alatt maradna a forgalma. Hogyan kell ezt helyesen könyvelni és bevallani? Köszönettel.

Sportbelépő- és koncertjegy-értékesítés áfája Cikk

A sportbelépő- és koncertjegy-értékesítés turisztikai szolgáltatásnak minősül-e az áfatörvény szempontjából? (Az engedélyeztetési hatóságnál nem tudták megmondani, hogy az egyszeri rendezvény – például focivébédöntő – turisztikai eseménynek számít-e.) Olvasói kérdésre Bartha László adójogi szakjogász válaszolt.

Koncertjegyek és külföldi fellépések áfája Kérdés

Előadó-művészeti tevékenységgel és ezzel kapcsolatos jegyforgalmazással foglalkozó céggel kapcsolatosak a kérdéseim. Ha külföldi koncertjegyeket vesz a cég eladásra, és azokat értékesíti belföldi, illetve külföldi magánszemélyek és cégek felé, hogyan kell helyesen számlázni? Fentiek áfa területi hatályon kívüliek? Áfabevallásban hol kell szerepeltetni? Másik fele a kérdésemnek, ha előadóművészi tevékenységet végez a cég külföldön, akkor milyen számlát állít ki, ha a megrendelő külföldi cég, illetve magánszemély? Áfabevallásban hol szerepelteti? Van-e jelentősége, hogy a megrendelő EU-tagállambeli vagy sem?

Kulturális költség elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. munkaviszonyban lévő dolgozójának kifizetheti-e a Budapest Sportarénában lévő koncert 4 darab belépőjegyét, ha a számla a munkáltatója nevére szól? Üdv. Fix Kft.

Külföldi jegyértékesítés Kérdés

Tisztelt Adózóna! "A" társaság magyarországi adóalany, amely egy külföldön (EU-n) belüli országban megrendezendő koncertre értékesít jegyeket. "B" társaság, amely szintén magyarországi adóalany "A" társaság viszonteladójaként online módon szintén értékesíti ugyanezen koncertre a jegyeket. Kérdésem, hogy "B" társaság a végső vásárlók (akik jellemzően magánszemélyek) részére milyen áfakulcs felszámításával köteles a számlát kiállítani? A végső vásárlók magyar és külföldi személyek is lehetnek. "A" és "B" társaság között milyen áfakulcs felszámításával kell kiállítani a számlát? Válaszukat előre is köszönöm.

Sportbelépőjegy áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk sportrendezvényre szóló belépőjegyeket vásárolt munkavállalóinak, áfája levonásba helyezhető? Valamint a komolyzenei koncert belépőjegyek áfája ugyancsak levonásba helyezhető? Az áfatörvény 124. §-ában nem találtam erre vonatkozóan korlátozást.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Új pedagógusbér, esélyteremtési illetmény

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Végkielégítés, gyod, tartósan beteg, gyes

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1