7 találat a(z) kockázati biztosíték cimkére

Ekaer Kérdés

Ekáer: 2021. január 1-jén változik a szabályozás Cikk

2021. január 1-jével változnak az Elektronikus Közútiáruforgalom-ellenőrző Rendszerre (ekáer) vonatkozó szabályok, olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

Kockázati biztosítás cafeteria elemként Kérdés

A munkavállaló által kötött és fizetett kockázati biztosítás díjának térítése cafeteria (választható) elemként biztosítható? Amennyiben igen, akkor milyen dokumentum, nyilatkozat szükséges hozzá?

Mától már ezt is fizetni kell! Cikk

Mától kockázatos termék közúti fuvarozásához ekáerszám kizárólag biztosíték nyújtása esetén adható. A biztosíték részleteiről tájékoztatót közölt a NAV.

Sürgős teendője van, ha nem akar az ekáerben kockázati biztosítékot fizetni Cikk

Az NGM január 22-én meghosszabbította az ekáer próbaüzemét, és február 28-áig a kockázati biztosítékot sem kell megfizetniük a fő szabály szerint erre kötelezetteknek. „Azonban azoknak, akik március 1-je után - az ekáer próbaüzemének lejártát követően – is mentesülni akarnak a kockázati biztosíték befizetése alól, még januárban kérniük kell felvételüket a köztartozásmentes adatbázisba” – figyelmeztetett Jancsa-Pék Judit, a LeitnerLeitner, osztrák gyökerű Közép-Európa szakértő adótanácsadó cég partnere.

Ekáer: ki mentesülhet a biztosíték nyújtása alól? Cikk

Az ekáer szerint a kockázatos termékek fuvarozásához kockázati biztosítékadás is kapcsolódik, ami jelentős anyagi és adminisztrációs terhet ró a vállalkozásokra. Ki mentesülhet a biztosíték nyújtása alól? Ennek részleteit járta körbe Hegedüs Sándor, az RSM DTM adóüzletág vezető partnere legújabb blogbejegyzésében:

EKÁER – köztartozásmentes igazolás Kérdés

Januárban kértük a felvételt a köztartozásmentes adózói adatbázisba. Kockázatos termék a használt ruha. Kérdésem az lenne, hogy február 1-jétől már szerepel a cég az említett adatbázisban, és így mentesül a biztosítéknyújtás alól, vagy csak a február 10-ei frissítést követően?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyházból egyesület – ingatlanok

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Alapítvány átad

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Mezőgazdasági vállalkozóból őstermelő

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs