170 találat a(z) kiküldetési rendelvény cimkére

Céges személyautó költségelszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Céges személyautónál milyen költségek számolhatók el cégautóadó megfizetése esetében? 1. Lízingelt személygépkocsi. 2. Készpénzért vásárolt személygépkocsi. Kell-e útnyilvántartást vagy kiküldetési rendelvényt vezetni? Köszönöm válaszát.

Egyéni vállalkozó kiküldetési rendelvény Kérdés

Tisztelt Adózóna! Azt szeretném megkérdezni, hogy egyéni vállalkozó számolhat-e el költséget kiküldetési rendelvény alapján magának? Válaszukat előre is köszönöm!

Kiküldetési rendelvény Kérdés

Kiküldetési rendelvényt milyen kötelező formában kell előállítania egy cégnek? Lehetséges-e, hogy word dokumentumként állítja elő saját maga, nem programmal, de minden kötelező adatot tartalmaz a nyomtatvány, amit a rendelkezés ezzel kapcsolatban előír? Valamint ezeket a kiküldetési rendelvényeket szigorú számadás alá vonja, és pdf-formátumban archiválja?

Költségtérítéses kisokos – súlyos ára van, ha nem tudja Cikk

Kell vagy nem kell adót fizetni költségtérítés után? Hogy mikor igen és mikor nem, ezt foglaltuk össze. Ha nem tudja jól, annak súlyos az ára, itt azt is megtudhatja, mennyire.

Oktatási intézmény – kiküldetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban szeretném a segítségét kérni: több telephelyen működő oktatási intézmény tanárai saját gépkocsijukkal járnak a lakhelyüktől (mely nem az intézmény székhelye) 80-100 kilométerre lévő iskolákba oktatni, melyek az intézmény telephelyei. Kérdésünk, hogy kiküldetési rendelvénnyel utazási költségük elszámolható-e, mivel a telephelyek az adott tanítási időszakokban tömegközlekedéssel nem érhetők el, a 9 Ft/km költségtérítés pedig nem fedezi az üzemanyagköltséget? segítségét megköszönve, tisztelettel.

Személyautó tulajdonjogának igazolása Kérdés

Kiküldetési rendelvény alapján szeretnék a munkáltatómnál saját gépkocsihasználatot elszámolni. A tulajdonos én vagyok, de az üzemben tartó a fiam, így a forgalmi engedély, a kötelező felelősségbiztosítás is az ő nevén van. A törzskönyv van az én nevemen, de abban nem szerepel rendszám. Köszönöm a válaszukat.

Költségelszámolás lehetőségei Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk rendszeresen szállít a saját teherautóival Európa országaiba eszközöket, jellemzően a saját telephelyei között. Nem alkalmazottakkal bonyolítjuk a szállítást, hanem alvállalkozókat bízunk meg a sofőri feladatok ellátásával. Jellemzően egyéni vállalkozókról van szó. Az utak esetenként több naposak, felmerül szállásköltség, helyi utazási költség (taxi, vonaljegy stb.), amit a sofőrnek ki kell fizetnie készpénzben általában. A kérdésem az, hogy elszámolhatja-e a mi vállalatunk az ilyen utakkal kapcsolatos szállás, utazás, stb. költségeket vagy sem? Természetesen a mi cégünk nevére kiállított számlát kérünk minden esetben. Ugyanolyan kiküldetési rendelvényt kell a költségelszámoláshoz vezetni, mint egy alkalmazott esetén? Köszönöm a választ előre is.

Kiküldetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Járóbeteg-szakellátási tevékenységet folytató betéti társaságnak több településen van telephelye. A székhelyről a telephelyre történő, illetve a telephelyek közötti utazás költsége kifizethető-e a beltag részére kiküldetési rendelvény keretében?

Saját gépkocsi használata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Alkalmazott munkavégzéséhez használja saját/vagy az édesapja tulajdonában lévő személygépkocsiját. Az autót minden nap használja, enélkül nem tud dolgozni (munkaeszköze), mivel gyógyszerészlátogató. A saját néven lévő gépkocsi használatával kapcsolatosan alkalmazható-e a kiküldetési rendelvény, vagy útnyilvántartás, vagy tankolási számlák alapján költségtérítés fizethető-e neki? (Véleményem szerint ebben az esetben a kiküldetési rendelvény nem használható, jól gondolom?) Amennyiben költségtérítést fizetünk, azután milyen adólevonás/fizetési kötelezettség keletkezik, ha számlák alapján fizetünk, vagy ha a bizonylat nélkül elszámolható részt alkalmazzuk? Alkalmazható-e a bizonylat nélkül elszámolható rész? (NAV fogyasztás, üzemanyagnorma, 9 Ft/km alkalmazása?) Saját gépkocsi esetén kell-e fizetni cégautóadót? Mi a válasz ugyanezekre a kérdésekre, amennyiben az édesapja autóját használja? Köszönöm!

Szoftverek és nyomtatványok harca. Hajrá kiküldetési rendelvény! Cikk

A kft. befogadhat-e dolgozójától vagy tagjától szoftverrel készített kiküldetési rendelvényt? Vagy csak sorszámmal rendelkező nyomtatványról lehet szó, amit hivatalos nyomtatványboltban vesz? Milyen lehetőségek vannak az adminisztráció egyszerűsítésére? Olvasónk kérdésére Magos Zoltánné adószakértő válaszol.

Tagi jogviszonyosok kiküldetési rendelvénye Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem az lenne, hogy a bt. tagja pontosan mióta készíthet (kell készítenie) a saját autójának céges ügyben történt elszámolásához kiküldetési rendelvényt?

Kiküldetési rendelvény szofverrel Kérdés

A kft. befogadhat-e dolgozójától vagy tagjától szoftverrel készített kiküldetési rendelvényt? Vagy csak sorszámmal rendelkező nyomtatványon, amit hivatalos nyomtatványboltban vesz? Mik a lehetőségek az adminisztráció egyszerűsítésére ez ügyben? Köszönöm válaszát.

Egyszemélyes kft. tagjának kiküldetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyszemélyes kft. egyetlen foglalkoztatottja a tulajdonos, személyesen közreműködő tag. Kérdésem, hogy ő elszámolhatja-e kiküldetési rendelvény alapján a cég érdekében a saját gépkocsiján megtett utak költségét? Problémát jelenthet, hogy ő a kiküldő és a kiküldött is?

Külföldi kiküldetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyesület néhány tagja külföldi konferenciára utazik a szervezet képviseletében. A konferencián a szállás és étkezés biztosított, csak az utazás kerül költségbe. Az egyik tag személygépkocsijával történik az utazás. Kiküldetési rendelvényen kerül elszámolásra a gépkocsi használata a NAV üzemanyagár és fogyasztási norma alapján. Napidíj nem kerül kifizetésre, mivel teljes ellátásban részesülnek a tagok. Helyesen jár el az egyesület? Mindez a belföldön használatos nyomtatványon elszámolható vagy a külföldi kiküldetési utasítás nyomtatványt kell használni, melyhez az üzemanyag számlákat kell mellékelni? Segítségüket köszönjük!

Költségtérítés Kérdés

A kft. alkalmazottjának kiküldetési rendelvényen elszámolja a futásteljesítmény alapján a NAV által közzétett üzemanyagárat és a 9 forintot kilométerenként. A kérdés az, hogy emellett még elszámolhat-e számlával gépkocsimosást szükség szerint, és ezt is rá kell-e vezetnie a kiküldetési rendelvényre, vagy elegendő a számla? Nem találtam rovatmagyarázatot, sem kitöltési útmutatót, hová lehetne ezt beírni a kiküldetési rendelvényre.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Képernyő előtti munkavégzés

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Átalakulás esetén eredménytartalék felosztása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink