160 találat a(z) kiküldetési rendelvény cimkére

Tagi jogviszonyosok kiküldetési rendelvénye Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem az lenne, hogy a bt. tagja pontosan mióta készíthet (kell készítenie) a saját autójának céges ügyben történt elszámolásához kiküldetési rendelvényt?

Kiküldetési rendelvény szofverrel Kérdés

A kft. befogadhat-e dolgozójától vagy tagjától szoftverrel készített kiküldetési rendelvényt? Vagy csak sorszámmal rendelkező nyomtatványon, amit hivatalos nyomtatványboltban vesz? Mik a lehetőségek az adminisztráció egyszerűsítésére ez ügyben? Köszönöm válaszát.

Egyszemélyes kft. tagjának kiküldetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyszemélyes kft. egyetlen foglalkoztatottja a tulajdonos, személyesen közreműködő tag. Kérdésem, hogy ő elszámolhatja-e kiküldetési rendelvény alapján a cég érdekében a saját gépkocsiján megtett utak költségét? Problémát jelenthet, hogy ő a kiküldő és a kiküldött is?

Külföldi kiküldetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyesület néhány tagja külföldi konferenciára utazik a szervezet képviseletében. A konferencián a szállás és étkezés biztosított, csak az utazás kerül költségbe. Az egyik tag személygépkocsijával történik az utazás. Kiküldetési rendelvényen kerül elszámolásra a gépkocsi használata a NAV üzemanyagár és fogyasztási norma alapján. Napidíj nem kerül kifizetésre, mivel teljes ellátásban részesülnek a tagok. Helyesen jár el az egyesület? Mindez a belföldön használatos nyomtatványon elszámolható vagy a külföldi kiküldetési utasítás nyomtatványt kell használni, melyhez az üzemanyag számlákat kell mellékelni? Segítségüket köszönjük!

Költségtérítés Kérdés

A kft. alkalmazottjának kiküldetési rendelvényen elszámolja a futásteljesítmény alapján a NAV által közzétett üzemanyagárat és a 9 forintot kilométerenként. A kérdés az, hogy emellett még elszámolhat-e számlával gépkocsimosást szükség szerint, és ezt is rá kell-e vezetnie a kiküldetési rendelvényre, vagy elegendő a számla? Nem találtam rovatmagyarázatot, sem kitöltési útmutatót, hová lehetne ezt beírni a kiküldetési rendelvényre.

Így úszhatók meg az adók az üzemanyagköltség térítése után Cikk

Egyik törvényt a másik jogszabállyal összeolvasva állapítható csak meg, mikor nem kell cégautóadót fizetni, mik a feltételei az üzemanyagköltség-térítés jövedelemadó-mentességnek. Összefoglaltuk a kiküldetési rendelvényre vonatkozó előírásokat is.

Kikületési rendelvény Kérdés

Tisuztelt Szakértő! Kft. ügyvezetője saját gépkocsival intézi a kft. ügyeit. Kérdésem: városon belüli ügyintézésre is lehet kiállítani kiküldetési rendelvényt? Ha nem, akkor ezeket a kisebb utakat hogyan kell elszámolni? Segítségét köszönöm. Ildi

Egyéni vállalkozó és a kiküldetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy alapítvány egy egyéni vállalkozót bízott meg azzal, hogy a közhasznú tevékenységéhez kapcsolódó feladat ellátása érdekében külföldre utazzon. Megtéríti számára a munkadíjon felül a repülőjegyet, a szállást, és napidíjat is kap. A repülőjegy a magánszemély nevérel, a szállásdíj az alapítvány nevére szól. A kérdésem az lenne, hogy ezeket a "járulékos" költségeket milyen módon kell elszámolni a vállalkozóval? Külföldi kiküldetési rendelvénnyel, vagy a vállalkozónak kell számlát kiállítania ezekről a költségekről? Nagyon köszönöm a válaszát. Lédererné

Kiküldetési rendelvény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kiküldetési rendelvénnyel kapcsolatban kérem a segítségét. Korábban azt hallottam valahol, hogy adott napon "az első" út nem minősül kiküldetésnek, mert azt otthonról tesszük meg és az emiatt munkába járásnak minősül. Mennyiben helytálló ez? Mi van, ha az első út például Budapestről Debrecenbe vezet? Köszönöm a segítséget! Vágner Emília

Kiküldetési rendelvény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. alkalmazottjának kiküldetési rendelvényt szeretnénk elszámolni, lehetséges-e, ha nem rendelkezik saját tulajdonú gépjárművel, például: feleség, a férj nevén van a személygépkocsi? Válaszukat előre is köszönöm

Cégautóadó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha a cég tulajdonos ügyvezetője a saját személygépkocsiját használja üzleti célra és kiküldetési rendelvény alapján kap térítést a törvényben előírtak szerint, üzemanyagnorma*NAV üzemanyagár és a kopás. Kérdésem az lenne, hogy ha cég venne erre az autóra autópályamatricát, akkor cégautóadó-fizetési kötelezettség keletkezik-e és ha igen, akkor kinek? Válaszát előre is köszönöm!

Munkába járás több telephelyre Kérdés

Tisztelt Szakértő! Amennyiben a munkavállalót alkalmanként a munkáltató egy-egy napra nem a munkaszerződésben rögzített telephelyre küldi dolgozni, hanem egy másik településre, akkor a vonat-/buszjegy elszámolható-e munkába járás költségeként, vagy szükséges kiküldetési rendelvény készítése?

Adóigazolás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdezni szeretném, hogy a kiküldetési rendelvénnyel elszámolt autóhasználat után kapott összeget fel kell-e tüntetni az adóigazoláson, kilépés esetén az adatlapon? Ha igen, melyik sorban? Ha a munkavállaló külföldi kiküldetésben volt az adóévben, akkor a kiküldetésre kapott bért összevontan, az egyéb belföldi munkabérrel kell kimutatni vagy külön soron? Ha külön soron, akkor pontosan hol? Köszönöm!

Útiköltség-elszámolás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Mindenki előtt ismert az a rendszer, hogy, ha az alkalmazott a saját gépjárművét használja a munkáltatója érdekében, és ehhez kiküldetési rendelvénnyel rendelkezik, illetve útnyilvántartást tud felmutatni az általa megtett útról, úgy költségtérítést kaphat a költségei ellentételezésére, melyet vagy hónap közben az általa benyújtott szabályszerű bizonylatok (útnyilvántartás, kiküldetési rendelvény) alapján térítenek meg számára, vagy pedig a fizetésével együtt számfejtik részére, és a bércetlijén is feltüntetik. Kérdésem az lenne, hogy, ha két cég köt egymással vállalkozási szerződést, mely szerint az egyik azt vállalja, hogy a másik adminisztratív feladatait ellátja, akkor ezt leszámlázza az egyik fél a másik felé. Viszont, ha a felek azt is kikötik, hogy a feladat ellátásához gépkocsihasználat-térítést is fizetnek a megtett út arányában, úgy azt számlázzák-e egymás között (és ha igen, milyen áfakulccsal), vagy pedig a feladatot ellátó cég útnyilvántartását benyújthatja-e a közvetlenül az első cégnek, hogy kifizessék számára a felmerült költségei ellenértékét? Ha ez így van, akkor cégautóadó-fizetésre kötelezett a magánszemély?

Osztrák cég Magyarországon Kérdés

Tisztelt Szakértő Osztrák cég Magyarországon dolgoztatna építőiparban, milyen bejelentési kötelezettségei vannak, hogyan kell adóznia, ha van fióktelep, és, ha nincs? A munka végzése meghaladja a 183 napot. Szükséges-e kiküldetési nyomtatvány, van-e valamilyen előírás a bérrel kapcsolatban, s mennyi járulékot kell fizetnie?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadós jövedelem után fizetendő szocho

Lepsényi Mária

adószakértő

Kedvezményszabály

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1