23 találat a(z) kiegészítő tevékenységet folytató cimkére

Kiegészítő tevékenységet folytató társas vállalkozó a '08-as bevallásban Kérdés

Átalányadózó nyugdíjas? Kérdés

Szochoplafon – kiegészítő tevékenység Kérdés

Kiegészítő tevékenységű társas vállalkozó kivétje Kérdés

Számlaadás nyugta helyett Kérdés

Kiegészitő tevékenységet folytató adómentes katás vállalkozó vagyok, humán egészségügyi szolgáltatást végzek, eddig kézi nyugtát adtam ki. Az új rendelkezés szerint kötelező lesz számlát kiadni. Tekintettel arra, hogy egy napon akár 20 darab nyugta is kiállitásra került a résztvevők létszámától függően, most az a kérdésem, hogy lehet-e kézi hordozható nem helyhez kötött pénztárgépet használni, amely be van kötve a nav-hoz és kis nyugtát ad, vagy olyan hordozható gép kell, amely a nyugta helyett számlát ad ki, és azonnal küldi az adatokat a nav felé. Ez utóbbi esetben nagyon sok és munkaigényes a több személyes adattal való számlázás.Válaszát köszönöm!

Nyugdíjas járulékfizetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2019.02.10-től öregségi nyugdíjas leszek. Egy kft.-ben 50 százalékos tulajdonrészem van, ügyvezető vagyok, a feladatot munkaviszonyban látom el. 02.10-től milyen járulékfizetési kötelezettség terhel? Ugye nem leszek kiegészítő tevékenységet folytató társas vállalkozó? Köszönettel: Szabó és Fia Kft

Kiegészítő tevékenységet folytató társas vállalkozók nyugdíjjáruléka Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem a kiegészítő tevékenységet folytató társas vállalkozókra vonatkozik, mert nekem nem egyértelmű, hogy nekik kell-e 10% nyugdíjjárulékot fizetni vagy sem. A nyugdíjas alkalmazottnál egyértelmű, hogy csak szja-kötelezettség keletkezik. Válaszát előre is köszönöm.

Nyugdíjjárulék fizetés egyéni vállalkozónál Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném megtudni, hogy a kiegészítő tevékenységet folytató, illetve a heti 36 órát meghaladó munkaviszonnyal rendelkező egyéni vállalkozónak mikor kell nyugdíjjárulékot fizetnie? Úgy tudom, hogy csak akkor kell, ha év közben van vállalkozói kivét. Ha erre a kivétre év közben nem kerül sor, akkor év végén csak a vállalkozói adózás (9%) levonása után fennmaradó eredmény adóköteles, amit csak a 15 százalék szja és a 14 százalék ehofizetési kötelezettség terhel. Vagy ezután is kell nyugdíjjárulékot fizetni? Válaszát előre is köszönöm!

Kiegészítő tevékenységet folytató – egészségügyi szolgáltatási járulék fizetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kiegészítő tevékenységet folytató után fizetendő egészségügyi szolgáltatási járulékot milyen bevalláson tudom bevallani? A 08-ason nem találom. Köszönöm!

Főállású katás egyéni vállalkozó nyugdíjba vonulása Kérdés

Főállású katás egyéni vállalkozó 2016 decemberében öregségi nyugdíjra lesz jogosult, amit szeretne igénybe venni. Katás vállalkozását folytatni szeretné, mint nyugdíjas. Elég, ha a nyugdíjba vonulás napjával bejelenti, hogy kiegészítő tevékenységet folytat?

Kiegészítő tevékenységet folytató társas vállalkozó II. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az azonos című válaszával kapcsolatban az a kérdésem merült fel, hogy ebben az esetben ezt hogyan teheti meg? Kétéves elmaradása van. Utalásra van leheteőség? A cégnek vagy a magánszemélynek kell utalnia? Továbbá a '08-as bevalláson a tagot és az egészségügyi szolgáltatási járulékot fel kell tüntetni? Válaszát előre is köszönöm.

Kiegészítő tevékenységet folytató társas vállalkozó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Korábban a kiegészítő tevékenységet folytató társas vállalkozót a 1453 jogviszonykóddal jelentettük be. Ez mostanra megszűnt, és helyette nem találok olyat, ami egy nyugdíjas tag bejelentésére alkalmas lenne. Telefonos érdeklődésem során azt a tájékoztatást kaptam, hogy a jogviszonykód azért szűnt meg, mert őket már be sem kell jelenteni. Ez valóban így lenne? Azon kívül az illető, akiről szó van, 74 éves nyugdíjas tag és külföldi. Bért nem vesz ki, nem tartózkodik az országban. Külföldön biztosított, hiszen nyugdíjas. Az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésére kötelezett? Válaszát előre is köszönöm.

Munkanélküli regisztráció Kérdés

Tisztelt Szakértő! Abban az esetben, ha valakinek van kiegészítő tevékenységként végzett vállalkozása, de a főállása megszűnt, regisztrálhat-e a munkaügyi központban? Várom válaszát.

Nyugdíjas tag egészségügyi járuléka Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem az, hogy két vállalkozásnál kiegészítő tevékenységet folytató ügyvezetőnek mindkét cégben meg kell-e fizetnie az egészségügyi szolgáltatási járulékot, vagy csak az egyikben? Egyikben vesz fel bért, a másikban nem. Köszönöm.

Óriási különbség a családi adó-, illetve járulékkedvezményben Cikk

A gyermekekre tekintettel igénybe vehető személyi jövedelemadó- és járulékkedvezményt két külön törvény szabályozza, így a kedvezmények érvényesítése több eltérést is magában hordoz. Az alábbi cikkben ezeket a különbségeket foglaljuk össze.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ingatlan-bérbeadás

Lepsényi Mária

adószakértő

Átalányadózás újraválasztása

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs