28 találat a(z) kedvezményes nyugdíj cimkére

Nők kedvezményes nyugdíja: nem mindegy, miből jön össze a 40 év Cikk

A nők kedvezményes nyugdíjszabályainál sokan összetévesztik a jogosultsági időt a szolgálati idővel. Ezért csalódnak, amikor kiderül, hogy a tervezettnél csak később lehetnek nyugdíjasok.

A nők 40 nyugdíj melletti kereseti és munkavégzési korlát Cikk

A nőkre vonatkozó kedvezménnyel nyugdíjba vonulók közül sokan szívesen vállalnak és kapnak is munkát. Mennyi lehet a keresetük, beszámít-e minden jövedelem a kereseti korlátba, akadály lehet-e a jogviszony típusa? Olvasói kérdésre Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Nyugdíj összege nők 40 éve után Kérdés

Tisztelt Winkler Róbert! Az ugyanezen a címen 2015. 06. hóban feltett kérdésemre szeretnék visszatérni (lent bemásolva), ugyanis ma az Onyf-nél személyesen azt közölték velem, hogy ebben az esetben csak a 40 év számít szolgálati időnek és csak 80 százalékot kapok. Azt javasolták, hogy kérjem most a nők 40 éve utáni nyugdíjat és utána dolgozzak a nyugdíjkorhatár eléréséig (2017 vége). Ezt követően kérjem a nyugdíjam összegének újbóli megállapítását és akkor fogják az egyetemi éveket is beszámítani. Kérem szíves véleményét. Köszönöm Tisztelt Szakértő! A nők 40 évnyi munkavégzése alapján történő nyugdíjba vonulás esetén a nyugdíj összegének megállapításánál a 40 éves (80 %) szorzó érvényes, vagy a felsőfokú tanulmányokat is figyelembe vevő teljes szolgálati idő alapján számolják a nyugdíj összegét? Köszönettel. Tisztelt Kérdező! A nők kedvezményes nyugdíjazása esetén is az összes megszerzett szolgálati idő - beleértve a kedvezményes jogosultsághoz figyelmen kívül hagyott időszakokat (pld: tanulmányi idő, munkanélküli ellátás, stb) – alapján kell kiszámítani a nyugdíj mértékét. Pld: az adott személy 1970.01.01.- 2015.04.30. között 4 évig felsőfokú tanulmányokat folytatott és 40 évig folyamatos munkaviszonyban állt (keresőtevékenységet folytatott), mely 40 év munkaviszony (keresőtevékenység) alapján a kedvezményes nyugdíjra jogosultságot szerez. 2015. április 30-án összesen 44 év szolgálati idővel fog rendelkezni, ezért a nyugellátás összegeként a havi átlagkeresete 88%-a illetné meg

Nők 40: ami beszámít a nyugdíj-jogosultsági időbe, és ami nem Cikk

Nem egyszerű eligazodni a nők kedvezményes nyugdíjára vonatkozó szabályok között. Összefoglaltuk, mi számít jogosultsági időnek, és mi nem, hogyan fordulhat elő, hogy adott esetben 40-nél több évet is kell produkálni.

Nők 40 éves kedvezményes öregségi nyugdíjának megkapása Kérdés

A fenti témában adategyeztetési eljárás, elutasítás, fellebbezés benyújtása megtörtént. Amire választ szeretnék kapni, amennyiben a fellebbezésben benyújtott okmányok valamelyikét mégsem fogadják el, azaz időt nem ismernek el, mi a következő lépés? A kedvezményes 40 évem már megvan, január 5-étől a számolásom alapján. Nem mondok le a kedvezmény igénybevételéről. Ügyvéd? Munkaügyi bíróság vagy hova fordulhatok, ha szükséges lesz rá? Ezt már most tudnom kell, mert abban a pillanatban, ha nem jó választ kapok a fellebbezésemre, fellebbezek tovább. Köszönöm előre is!

Kedvezményes nyugdíj férfiaknak: a harc folytatódik Cikk

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulása ügyében benyújtott, az Alkotmánybíróság (Ab) által alaptörvény-ellenesnek nyilvánított népszavazás kezdeményezője, mert vélekedése szerint sérült a népszavazáshoz való állampolgári joga – erről Bodnár József hétfőn tájékoztatta az MTI-t.

Kedvezményes nyugdíj férfiaknak is Cikk

Népszavazás dönthet a férfiak kedvezményes nyugdíjba vonulásáról. Cikkünk bemutatja az előzményeket és a jogi érveket.

Nők 40: ami beszámít a nyugdíjba, és ami nem Cikk

Keresőtevékenység, munkanélküli ellátás, gyermeknevelés, betegápolás: mi, hogyan számít be a nők kedvezményes nyugdíjazásához szükséges jogosultsági időbe?

A nők 40 év utáni nyugdíja Kérdés

Jelenleg teljes munkaidőben dolgozom (napi 8 óra). A jövő év, 2015 októberében lesz meg a jogosultsági időm a nők kedvezményes nyugdíjához 40 év, már kiszámoltattam a tb-ben. Szeretném megkérdezni, hogy ha a munkáltatóm munka hiánya miatt napi 4 órára változtatja a munkaidőmet, tehát részmunkaidőben foglalkoztat a jövő hónaptól, akkor hogyan befolyásolja ez a nyugdíjba menetelemet, időben és pénzben. Jelenleg minimálbért kapok. Elmehetek-e nyugdíjba jövő év októberében, a kedvezményes 40 év nőknek járó lehetőséggel? Köszönöm válaszukat!

Nők, akik nem jogosultak kedvezményes nyugdíjra Cikk

A nők kedvezményes öregségi teljes nyugdíjra való jogosultságának megállapításakor csak azokat az időtartamokat kell figyelembe venni, amelyek a törvény szerint jogosultsági időnek minősülnek, azonban a nyugdíj összegének megállapítása során valamennyi szolgálati idővel számolni kell. Mi nem számít jogoultsági időnek?

Nyugdíj 40 év után: akár 7 évvel is csökkenhet a jogosultsági idő Cikk

A korhatár előtti öregségi nyugdíj igénybevételének várhatóan egyetlen biztosan megmaradó intézménye a nők kedvezményes nyugdíjazási lehetősége. Íme a legfontosabb tudnivalók.

Nők kedvezményes nyugdíja: kik azok, akiknek biztosan nem jár? Cikk

Hiába nyújtotta be időben a szolgálati idő elismerési kérelmét az Országos Nyugdíjfolyósítóhoz, mégis le kell mondani a nőknek 40 év után járó kedvezményes nyugdíjról. Hol "csúszott hiba a rendszerbe"? Olvasói kérdésre Molnár László, az Adózóna nyugdíjszakértője válaszol.

"Pálfordulás nyugdíjügyben" Cikk

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) alelnöke szerint mindegyik ellenzéki párt 2010-es választási programjában szerepelt a negyvenes éveikben járók kedvezményes nyugdíj lehetőségeinek felülvizsgálata. Rétvári Bence szerint egy év alatt 180 fokot fordult az MSZP, az LMP és a Jobbik véleménye is a korai nyugdíjba vonulás kapcsán.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Pontgyűjtési kérdés

Nagy Norbert

adószakértő

Csed – átalányadózó vállalkozás alkalmazottal

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1