4 találat a(z) kacsa cimkére

Ismét pusztít a madárinfluenza: a Nébih javasolja az állományok zártan tartását Cikk

Egy létavértesi (Hajdú-Bihar megye) kacsatartó gazdaságban is madárinfluenza jelenlétét igazolta a Nébih laboratóriuma január 14-én. A vizsgálatok ezúttal is a betegség H5N8 altípusát mutatták ki. Az állategészségügyi szakemberek a mintegy 115 000-es állomány leölését már gyanú alapján megkezdték.

Vigyázat, büdös és romlott lehet a házhoz szállított liba és kacsa! Cikk

Az ünnepek közeledtével számos bejelentés érkezett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalhoz (Nébih), miszerint a különböző hirdetések alapján tett megrendelést követően büdös, fogyasztásra alkalmatlan, tisztított libát vagy kacsát szállított házhoz az eladó. A hasonlóan kellemetlen tapasztalatok elkerülése érdekében a Nébih ismételten felhívja a lakosság figyelmét, hogy kizárólag ismert eredetű, ellenőrizhető minőségű élelmiszert vásároljanak!

Őstermelés – bérnevelés, bérhízlalás Kérdés

Őstermelő kacsatöméssel foglalkozik, "hízott kacsa bértartás" címén díjat számláz áfásan. Neki az szja-szabályok szerint a kiszámlázott nettó "hízott kacsa bértartás díj" összegét kell figyelembe venni VAGY a számlamellékletként a vágóhíd által feltüntetett elszámolási lapon megadott "őstermelő bruttó árbevétele" összeget kell nézni? Ez a kistermelői bevételi értékhatár megállapítása miatt fontos! Ez van az említett elszámoláson például: Jóváírás összesen (hízott kacsa): 2 000 000 Ft Terhelés (soványkacsa, takarmány): 1 600 000 Ft Kompenzációs felár alapja: 400 000 Ft Kompenzációs felár vagy áfa: 108 000 Ft Kifizetendő: 508 000 Ft Őstermelő bruttó árbevétele: 2 108 000 Ft Az áfás őstermelő által kiállított számlán pedig a "0147 TEÁOR kóddal hízott kacsa bértartás" szerepel nettó 400 ezer forint plusz áfa értékben. Ezt a számlát egy, a felvásárló által kiállított excel táblában összesített adatok alapján állították ki. Tehát a számlán feltüntetett plusz bevételek és költségek nem áfa alapjául szolgáló tételek, csak az őstermelő által kiállított számla az. Úgy tudom, hogy ha az őstermelő felvásárlási jegyet kap (nem áfás, nem ő állítja ki a számlát), akkor mindenképp a felvásárlási jegyen szereplő teljes bruttó hízott kacsa értéket kell az szja-értékhatárnál figyelembe venni, de ennél az esetnél mi a helyzet, ahol ő adja ki a számlát, amin csak a szolgáltatási díj szerepel? Milyen tevékenység számlázásával lehet jelen bérnevelés-bértartás-bérhizlalásnál elérni, hogy csak maga a szolgáltatási díj legyen a bevételi tétel?

Támogatást kaphatnak a kacsa- és libatenyésztők Cikk

Jövedelempótló támogatást kaphatnak a madárinfluenza miatti károkkal leginkább érintett kacsa- és libatenyésztők. A támogatásra 1,7 milliárd forintot különített el az agrártárca, amelyet még idén tavasz végéig megkaphatnak az érintett állattartók – olvasható a Földművelésügyi Minisztérium honlapján.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Online pénztárgép

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Készpénzes számla pénztárgépes boltban?

Nagy Norbert

adószakértő

Áruértékesítés közösségen belül

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close