226 találat a(z) különadó cimkére

Szja, végkielégítés: 5 dolog, amit ne rontson el a bevallásnál! Cikk

A személyi jövedelem bevallási határideje május 20-a. Alig néhány napjuk van a magánszemélyeknek arra, hogy eleget tegyenek bevallási kötelezettségüknek. Íme 5 tipp, hogy mire figyeljünk.

Végkielégítés: az adóhatóság elismerte, az Adózóna szakértőjének van igaza Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 30 napon belül visszatéríti az adózóknak különadót. A NAV egyetért Angyal József okleveles adószakértővel abban, hogy a korábban kiadott igazolások nem, illetve nem minden esetben megfelelőek a bevallás kitöltéséhez, ha a munkavégzés alóli felmentés 2009-ben kezdődött, de a jogviszony megszűnése 2010-re esett.

Kihirdették a különadó új szabályait Cikk

A Magyar Közlöny pénteki számában kihirdették a végkielégítéseket sújtó, 98 százalékos különadó Országgyűlés által hétfőn elfogadott új szabályait, amelyek így - a törvény szövege alapján - szombattól lépnek hatályba.

Új kalkulátor végkielégítések bevallásához: - törvénymódosítás után Cikk

Miután az Alkotmánybíróság megsemmisítette a különadó visszamenőleges hatályát, a kormány módosította a végkielégítésekre vonatkozó törvényt. Ez érinti a május 20-i bevallásokat, mivel újra kell számolni 2010-re a különadó alapját. Számoljon az Adózóna új kalkulátorával!

Különadó: hiába módosította a kormány a törvényt Cikk

Az Alkotmánybíróság megsemmisítette a 98 százalékos különadó törvény visszamenőleges hatályát előíró rendelkezését. A testület határozatában kiemeli, hogy a 2010-es év vonatkozásában jogalkotásra van szükség ahhoz, hogy a törvény kiterjedjen a nevezett évre is. A törvény megszületett. Mégsincs minden rendben. Miként néz ki a bevallás most?

Különadó: újabb bedvány kerülhet az Alkotmánybíróság elé Cikk

Alkotmánybírósághoz fordul a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) a 98 százalékos különadónak a parlament által hétfőn elfogadott új szabályai miatt; a beadvány a jövő hét végére elkészülhet - közölte Galló Istvánné, az érdekképviseleti szervezet elnöke kedden.

"Tévesen értékelték az Alkotmánybíróság május 6-i határozatát" Cikk

Visszaélés esetén akár öt évre visszamenőleg is kivethető a 98 százalékos különadó - mondta az Alkotmánybíróság (Ab) sajtófőnöke kedden.

Orbán Viktor a különadóról Cikk

A miniszterelnök szerint a magyar nép igazságérzetével ellenkezik, hogy csak a 2010 után kapott végkielégítéseket lehet 98 százalékos különadóval sújtani.

Különadó: átment a parlamenten Lázár javaslata Cikk

Lázár János törvénymódosítási javaslata értelmében a 98 százalékos különadó a 2010. január 1-jén vagy azt követően a jogszabályban meghatározott jogcímen megszerzett jövedelmeket sújtja.

Különadó: Rogánnak is van módosító indítványa Cikk

Az országgyűlési és az európai parlamenti (EP) képviselőkre, valamint az alpolgármesterekre is a 2010. január 1-jén vagy azt követően megszerzett jövedelmek alapján vonatkozzon a különadó-fizetési kötelezettség - ezt javasolja a fideszes Rogán Antal abban a módosító indítványában, amelyet hétfő délután nyújtott be az aznap reggel a különadóval kapcsolatban beterjesztett törvényjavaslathoz.

Már ma szavazhatnak a különadó újraszabályozásáról Cikk

Együtt, időkeretben tárgyalja meg hétfőn az Országgyűlés a 98 százalékos különadó újraszabályozására vonatkozó fideszes javaslatot, valamint a jó erkölcsbe ütköző egyes juttatások hatékonyabb visszaköveteléséhez szükséges egyes törvénymódosításokról szóló LMP-s indítványt. A határozathozatal is megtörténhet még a nap folyamán.

Benyújtotta Lázár a különadót újraszabályozó fideszes javaslatot Cikk

Hétfő reggel benyújtotta a parlamentnek a végkielégítéseket sújtó 98 százalékos különadó újraszabályozására vonatkozó javaslatát a Fidesz frakcióvezetője, miután az Alkotmánybíróság (Ab) múlt pénteken megsemmisítette a különadó visszamenőleges hatályát.

Gyurcsány "adóellenállásra" buzdít Cikk

A Facebookon Gyurcsány Ferenc "adóellenállásra" buzdít, azt javasolva: mindenki, akit érint a 98 százalékos különadó, hétfőn adja be adóbevallását, és ne tekintse a különadó alá eső jövedelemnek a végkielégítést, szabadságmegváltást.

Fidesz a különadóról: az ország érdekeivel ellentétes az Ab-döntés Cikk

A Fidesz meggyőződése, szerint az Alkotmánybíróság Magyarország érdekeivel ellentétes döntést hozott - reagált a párt frakcióvezetője a testület 98 százalékos különadó visszaható hatályát megsemmisítő döntésére.

Különadó: a szakszervezetek örülnek az AB-döntésnek Cikk

Üdvözlik a szakszervezeti szövetségek vezetői az Alkotmánybíróság (Ab) pénteken nyilvánosságra hozott határozatát, amelyben megsemmisítette a 98 százalékos különadó visszamenőleges hatályát.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gyesről visszatérő munkavállaló szabadsága részmunkaidőnél

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Csedre jogosultság

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Lejáró gyed veszélyhelyzetben

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close