208 találat a(z) különadó cimkére

Végkielégítés különadója: tb sem jár az országgyűlési képviselőknek? Cikk

Ha elfogadnánk az Országgyűlési Hivatal álláspontját, hogy az országgyűlési képviselők nem foglalkoztatottak, őket a "nép" és nem az Országgyűlési Hivatal foglalkoztatja, akkor azt hihetnénk ők nem jogosultak tb-re és a nyugdíjra sem. Csakhogy a tb-törvény másként rendelkezik. És akkor most kinek kell bevallania a különadót?

98 százalékos különadó: 5 képviselőt érintene Cikk

Összesen öt volt országgyűlési képviselőt érintene az a jogszabály-módosítás, amelynek beterjesztését a Fidesz részéről Kósa Lajos ígérte meg kedden azt követően, hogy kiderült: az Országgyűlés Hivatala szerint a honatyákat - az alkotmány, az országgyűlési képviselők jogállásáról, illetve az országgyűlési képviselők javadalmazásáról szóló törvény alapján - nem érinti a különadó-fizetési kötelezettség, illetve maga az Országgyűlés sem tekinthető különadóval kapcsolatban érintett szervezetnek.

Végkielégítés:mikor lehet megúszni a különadót? Cikk

Munkaviszony megszűnése után ki mentesülhet a 98 százalékos különadó megfizetése alól? Olvasói kérdésre a Nemzeti Adó-és Vámhivatal válaszol.

Végkielégítés: buktatók a különadó bevallásánál Cikk

Sok munkavállalót érint és sokan kifogásolják a végkielégítésekre visszamenőlegesen kivetett 98 százalékos különadót. Bevallani ugyan május 20-ig kellene, de a munkavállalóknak ehhez állítólag nincs elég adat a birtokukban. Mit kéne tenni? Adószakértői kontra adóhatósági vélemény.

Távközlési különadó: Magyarország ellen eljárás indult Cikk

Az Európai Bizottság hétfőn úgy határozott, hogy tájékoztatást kér Magyarországtól a telekommunikációs ágazatban bevezetett új különadóról.

Egy multi adózása: a Tesco állítja, az Adózóna kommentálja Cikk

Az Adózónán január 28-án megjelent "Mennyit adóznak a multik és ki jár jól?" című írásunk több pontját vitatta és egyben kifogásolta a Tesco Globál Áruházak Zrt., arra hivatkozva, hogy az írásban megjelent információk a társaság magyarországi jelenlétét kívánják rossz színben feltüntetni. Az alábbiakban összefoglaltuk az írás Tesco által kifogásolt pontjait, a cég véleményét, s idézzük Béres Molnár Gergelynek, a cikk szerzőjének reagálását is.

Fidesz: helyi különadót nem lehet kivetni Cikk

A Fidesz Zala megyei gazdatagozatának elnöke kedden közölte: hecckampányt folytat a Jobbik Zalaegerszegen azzal, hogy a bankokra, multinacionális cégekre helyi különadó kivetését javasolja, mert erre nincs joga az önkormányzatoknak.

HVG Adó 2011: letölthető frissített törvények itt! Cikk

A HVG Adó 2011 különszámában megjelent jogszabályok módosított változatát közöljük.

Különadó: az MSZP tájékoztatást kér az EB-vizsgálatokról Cikk

Az Országgyűlés Számvevőszéki és költségvetési bizottságának összehívását kezdeményezi az MSZP, hogy a parlamenti pártok tájékoztatást kaphassanak a kormánytól a különadókkal kapcsolatos európai bizottsági vizsgálatokról - áll az ellenzéki párt hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményében.

Ex-APEH elnök: a magán-nyugdíjpénztári vagyon államosítása történelmi bűn Cikk

Az adózási kérdésekben járatosak hónapok óta csak kapkodják a fejüket. A változások és a változások újólagos változásának ismeretében aligha gondolható, hogy ezek kiérlelt és összehangolt gazdaságpolitika részei lennének, sokkal inkább tűnnek rögtönzések sorozatának - írja Pitti Zoltán, az APEH volt elnöke a Népszabadságban megjelent véleménycikkében.

Különadó: a bankok 10-12-szeresét beszedhetik a számlavezetésért Cikk

Akciókkal édesgetik magukhoz és igyekeznek megtartani a számlájukat sokat használó ügyfeleket a bankok, bevételt nyerve a pénzforgalomból.

Ki fizeti meg a banki különadót? Cikk

A banki különadó terhét minden bizonnyal az ügyfelek is fizetik majd, a szabályozás ugyanis még nem elég szigorú.

Kikerült a visszamenőleges hatály a különadó törvényből - jelentős változások Cikk

Nem örökölhető a különadó fizetési kötelezettség, változik a fizetési határidő és kikerült a hatvannapot meghaladó rész a módosított törvényjavaslatból, nem kell március 1-ig visszamenőleg megfizetni az adót. Az alkotmányügyi bizottság kedd reggeli ülésén támogatta Lázár János zárószavazás előtti módosító indítványait, zárószavazás jövő héten lesz.

Visszamenőlegesen végrehajthatatlan a tegnap módosított különadó törvény Cikk

A parlament tegnap megszavazta a 98 százalékos különadó törvényt módosító indítványokat. Bár a végszavazásra a jövő héten kerül sor, már most kijelenthető, hogy a törvény visszamenőleges hatálya végrehajthatatlan. A törvény ugyanis december 30-án lép hatályba, eljárásjogi szempontból ezért csak a 2011-es alkalmazása rendezett.

Nyugdíj és szabadság: mit mond az új különadó törvény? - elfogadott módosítás Cikk

Elfogadta az Országgyűlés szerdán azokat a módosító javaslatokat, amelyek egyrészt jelentősen megváltoztatják a 98 százalékos különadó szabályait, másrészt átírják az alkotmány és az Alkotmánybíróságról szóló törvény módosításának szövegét. Az alkotmánymódosításról történő szavazást vita kísérte, miután a gépi szavazás eredménye szerint annak elfogadásához nem volt meg a szükséges kétharmados többség. Mivel négy kormánypárti képviselő szavazógépe nem működött, és ezt még az eredmény kihirdetése előtt jelezték, a házbizottság úgy döntött: az Országgyűlés elfogadottnak tekinti a módosító javaslatot.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Munkavégzés kijárási korlátozás alatt

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Kötelező szabadság, munkaidő-csökkentés

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 március
H K Sze Cs P Sz V
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close