239 találat a(z) különadó cimkére

Félmilliárd forintot próbál behajtani az elbocsátott dolgozókon az adóhivatal Cikk

Összesen 3,5 milliárd forint különadó folyt be a végkielégítések után 2010-ben, s mintegy félmilliárd forint hiányzik az államkasszából - derült ki a Nemzeti Adó-és Vámhivatal sajtótájékoztatóján. Ezt az 500 millió forintot, összesen 600 adózó nem vallotta be, miközben munkáltatójuk arról tájékoztatta az adóhatóságot , hogy végkielégítüsüket kifizették.

Válságadók: érezhető hatások Cikk

A válság előtti, 2007-es szintre ugrott a hazai A kategóriás tőzsdei cégek összesített nyeresége az első félévben, ám a profittömeg tavalyihoz viszonyított duplázódásában a Mol eredménye képezte a húzóerőt, a válságadó viszont változatlanul érezteti hatását.

A politikusok közel fele nem fizette be a különadót Cikk

A Pénzcentrum.hu az adóhatóság tájékoztatására hivatkozva csütörtökön arról számolt be, hogy a 98 százalékos különadó által érintett képviselők mintegy negyven százaléka, vagyis összesen 85 politikus nem tett eleget befizetési kötelezettségének a július 31-i határidőig.

Engedményt kér a Tesco a bérleti díjból a különadó miatt Cikk

Az önkormányzatokon spórolná meg a kormány által kirótt különadót a Tesco–Global Áruházak Zrt.

Különadó: 168 parlamenti képviselőnek kell fizetnie Cikk

Összesen 224 politikusnak kell 98 százalékos különadót - hozzávetőleg összesen 75 millió forintot - fizetnie a 2010-ben kapott végkielégítése után a törvényben előírt július 31-i időpontig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közlése szerint.

GKI: a válságadók visszafogják a munkahelyteremtést Cikk

A GKI Gazdaságkutató Zrt. legújabb gyorselemzése szerint a visszamenőleges válságadók, a magánnyugdíj-pénztári vagyon államosítása, a jelenlegi politika kedvezőtlen helyzetbe hozta az érintett szektorokat, és ezen keresztül Magyarországot is, ez visszafogja a munkahelyteremtést.

Különadó-ellenőrzések: milyen papírokat kérhet tőlünk a revizor? Cikk

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal megkezdte azoknak a magánszemélyeknek az ellenőrzését az adóhatóság, akika munkáltató adatszolgáltatás ellenére nem fizették be a 98 százalékos különadót és bevallást sem nyújtottak be. Mit ellenőrizhet az adóhatóság a 98 százalékos különadó bevallásoknál?

Különadó: aki nem vallott, azt megkeresi a NAV Cikk

Megkezdte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) azoknak a magánszemélyeknek az ellenőrzését, akiknek a munkáltatói adatszolgáltatások szerint 98 százalékos különadót kellett volna fizetniük, de még bevallást sem nyújtottak be - tudta meg a Pénzcentrum.hu az adóhatóságtól.

Szijjártó: több európai állam is "Magyarország útját járja" az adópolitikájában Cikk

A miniszterelnök szóvivője szerint az elmúlt időszak kormányzati döntései forradalmi módon újították meg a magyar adórendszert. Szijjártó Péter kiemelte: több európai állam is "Magyarország útját járja" az adópolitikájában. Szólt arról is, hogy az államadósság-növekedés ügyében szerinte megkerülhetetlen volt miniszterelnökök, pénzügyminiszterek felelőssége.

Népszabadság: a válságadó miatt emelkedhetnek a mobiltarifák Cikk

Tíz év óta először emelkednek a mobiltelefon tarifák, pont azelőtt, hogy hatályba lép a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) rendelete a nagykereskedelmi hívásdíjak csökkentéséről - derül ki a Népszabadság szerdai számában megjelent összeállításból.

Különadó: a kötelezettek 40 százaléka nem küldött bevallást Cikk

A számok azt mutatják, hogy a töredékrésze folyt be a várt különadónak, az arra kötelezettek 40 százaléka nem nyújtotta be az adóhatóságnak a 98 százalékos különadóra vonatkozó bevallását - olvasható a Pénzcentrum.hu cikkében

A különadó vitte el az alapkezelők tavalyi profitját Cikk

A dinamikusan bővülő bevételek ellenére 0,8 százalékkal csökkent a hazai alapkezelők adózott profitja, amiben nagy szerepet játszott a különadó.

Angyal József Cikk

Okleveles matematikus végzettséggel, több mint 20 éves szoftverfejlesztői múlttal érte meg a rendszerváltást.

Szja, végkielégítés: 5 dolog, amit ne rontson el a bevallásnál! Cikk

A személyi jövedelem bevallási határideje május 20-a. Alig néhány napjuk van a magánszemélyeknek arra, hogy eleget tegyenek bevallási kötelezettségüknek. Íme 5 tipp, hogy mire figyeljünk.

Végkielégítés: az adóhatóság elismerte, az Adózóna szakértőjének van igaza Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 30 napon belül visszatéríti az adózóknak különadót. A NAV egyetért Angyal József okleveles adószakértővel abban, hogy a korábban kiadott igazolások nem, illetve nem minden esetben megfelelőek a bevallás kitöltéséhez, ha a munkavégzés alóli felmentés 2009-ben kezdődött, de a jogviszony megszűnése 2010-re esett.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

NAV jogkövetési vizsgálat, adókülönbözet

Kocsis Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

Kata csedre való jogosultság évközi szüneteléssel?

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 november
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetÉs