152 találat a(z) közvetített szolgáltatás cimkére

Faktorálás Kérdés

Cégtelefon továbbszámlázás nélkül_2 Kérdés

Közvetített szolgáltatás szerződés és áfa Kérdés

Számlázás Kérdés

Mikor kell teljesítésigazolás? Kérdés

Ideiglenes áram továbbszámlázása Kérdés

Online számlázás – költség-továbbszámlázás teljesítési időpontja Kérdés

Ügyvédi iroda – letéti költségek továbbterhelése Kérdés

Közvetített szolgáltatás lakáskiadás esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Hosszútávú lakáskiadás esetén mi tekintendő közvetített szolgáltatásnak? Alanyi adómentesség esetén ezekre vonatkozóan hogyan és mikor kell a számlát kiállítani? A következőkre gondolok: közös költség, gáz-, villany-, vízszámla. Válaszát előre is köszönöm!

Közvetített szolgáltatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy adóhatósági állásfoglalás kapcsán, az adóhatóságtól azt a választ kaptuk egy kérdésünkre, hogy külföldi vállalkozás és belföldi fióktelepe között nem értelmezhető az Áfa tv. 15. §-a, azaz a közvetített szolgáltatás. Mi ezzel nem értünk egyet, ezért kértük az adóhatóságot, hogy ezt fejtsék ki bővebben, de ezidáig még nem érkezett meg a válasz. A 15. §: Ha az adóalany valamely szolgáltatás nyújtásában a saját nevében, de más javára jár el, úgy kell tekinteni, mint aki (amely) ennek a szolgáltatásnak igénybevevője és nyújtója is. Véleményünk szerint a belföldi fióktelep önálló gazdálkodási szervezet és saját neve alatt szolgáltatásokat vehet igénybe, de nyújthatja is őket. Közvetített szolgáltatás esetén, a saját nevében mint a belföldi fióktelep rendeli meg a szolgáltatást, de más (a külföldi vállalkozása) javára jár el. Mi nem látjuk ennek akadályát az Áfa tv.-ben foglaltak szerint. Önöknek mi a véleményük erről? Köszönettel: ITL Group.

Közvetített szolgáltatások áfakulcsa Kérdés

Közvetített szolgáltatások továbbszámlázásánál milyen áfakulcsot kell alkalmazni? Kérem, valamennyi lehetséges opciót ismertesse. Köszönöm.

Közvetített szolgáltatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk az általa bérelt ingatlant albérletbe adja a bérbeadó hozzájárulásával. A közös költséget felénk kiszámlázza a bérbeadó, nem része a bérleti díjnak. Továbbszámlázhatjuk-e az albérlő felé, és ez közvetített szolgáltatás-e?

Közvetített szolgáltatás: török – magyar – ciprusi Kérdés

Tisztelt Szakértő! A ciprusi társaság megrendel magyar társaságtól reklámszolgáltatásokat (a bloggerrel való együttműködést, a cég játékainak youtube-on történő megrendelést és más szolgáltatásokat). A magyar cég közvetít ebben az ügyletben. Az összes munkát a török cég végzi. Kérdés, hogy a bejövő és kimenő szolgáltatás hol szerepel majd áz áfabevallásban? A kimenő számlán milyen lesz az áfakulcs? Köszönettel.

Közvetített szolgáltatás Kérdés

Tisztelt Szakértő Úr/Asszony! Ügyfelem webáruházán keresztül értékesít kisállatgondozási cikkeket. A vevők részére postai feladás útján továbbítja a megrendelt árut. A számlán szerepel a felszámított postaköltség is. A postaköltséget mint bevételt áfával növelt összegben szerepelteti a számlán. Bevételként könyvelhető mint mellékszolgáltatás, a postaköltség pedig egyéb szolgáltatás címén a számlák alapján könyvelhető, vagy esetleg más könyvelési tételek lennének jogszabálynak megfelelőek? Lehet-e így közvetített szolgáltatás a magánszemélyek részére értékesített áru postázási költsége? Válaszát előre is köszönöm: Molnár Ilona

Biztosítási díj továbbszámlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Építőipari fő tevékenységet végző társaság az alvállalkozóival kötött alvállalkozói szerződésében rögzíti, hogy a projekt teljes terjedelmére építési-szerelési biztosítást köt, amely az alvállalkozóra is kiterjed. A felek megállapodnak, hogy a megrendelő az alvállalkozói díj 0,1 százalékának megfelelő mértékű biztosítási díjat jogosult kiszámlázni az alvállalkozó felé. A megrendelő nem nyújt semmilyen más szolgáltatást (se megrendelői szolgáltatás, se egyéb járulékos díj nem merül fel) Alvállalkozó részére. Kérdésem a következő. A szerződésben rögzített biztosítási díjat milyen áfamértékkel kell továbbszámláznia az alvállalkozó felé? Mivel nincs "főszolgáltatás", ezért önálló ügyletnek kell tekinteni a biztosítási díj továbbszámlázását? Számvitelben a kiszámlázott biztosítási díj árbevételnek tekintendő-e, és a biztosításról szóló beérkező számla közvetített szolgáltatásnak minősül-e?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Könyvviteli szoftverváltás

Nagy Norbert

adószakértő

Nem egyezményes ország külföldi munkavállalója

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Kettős könyvvezetésből vissza egyszeresbe

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 november
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close