13 találat a(z) közvetítői jutalék cimkére

Közvetítői jutalék elszámolása Kérdés

Egyesület számlázási kérdés Kérdés

Beszedett összeg alvállalkozó helyett – számlázás Kérdés

Közvetítői díj áfakérdése Kérdés

Közvetítői jutalék EU-n kívüli országban letelepedett cég felé Kérdés

Ingatlan Kérdés

Közvetítői jutalék Kérdés

Tisztelt Szakértő, Magánszemély Svájcban bejegyzett társaságtól kap közvetítői jutalékot megbízási szerződés alapján. A magánszemély illetőségi helye Magyarország. Milyen adó- és járulékfizetési kötelezettség terheli a magánszemélyt , illetve a kifizetőt? Terheli-e a magánszemélyt szocho-fizetési kötelezettség? Ebben az esetben mi az adó és a szocho alapja ( 90% vagy 85%)? Az árfolyamszámításnál melyik napot kell figyelembe venni? Válaszát előre is köszönjük.

Közvetítői jutalék kifizetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk indítani szeretne egy új szolgáltatást, amit telefonos applikáción lehet igénybe venni. A már regisztrált felhasználók ajánlani tudják a szolgáltatást ismerőseiknek, akik, ha igénybe veszik azt, akkor az ajánló minden egyes esetben jutalékot kap. A kérdés, hogy ezt a szolgáltató hogyan tudja kifizetni? A regisztrációkor nem kérünk el személyes adatokat, így kifizetéskor nem kerül adó levonásra. A jutalékok havi összege személyenként 5000 és 20 000 Ft között várható az előzetes kalkulációk alapján. Cégünk szabályosan jár így el? Milyen egyéb adminisztrációs kötelezettsége keletkezhet még emiatt? Előre is köszönöm a választ.

Közösségen belüli közvetítői jutalék áfamegítélése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vállalkozás olaszországi partnerének szerződés alapján közvetítői jutalékot számláz. A partnernek Magyarországon nincs telephelye. A kiszámlázott közvetítői jutalékot milyen jellegű szolgáltatásnak kell tekinteni? Áfa területi hatályán kívüli és az áfabevallás 91. sorában szerepeltetni, vagy 92. sor és A60-bevallás 03. lapján is közösségi adóalany felé nyújtott szolgáltatást bevallani? Válaszát köszönöm.

Külföldi portálon történő munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Mérnöki szolgáltatással foglalkozó cégünk egy külföldi portálon keresztül szerez megrendelőket. A megrendelőnk a portálon keresztül talál ránk. A teljesítés után a díjat a megrendelőnk a portálnak utalja, amelyből a portál 10 százalékot közvetítői jutalékként automatikusan levon, majd egy “virtuális számlán” tárol. Amennyiben kérvényezzük, az összeg kiutalásra kerül, egy 30 USD kiutalási költség felszámolása után. A portál felületén a 10 százalék közvetítői jutalékról számla készül, amely a hazai szabályozásnak is megfelelő. A “kiutalási költség”-ről viszont ilyen nem készül. A kérdés, hogyan lehet a fenti tranzakciót számlázni/könyvelni? Amennyiben például a szolgáltatás díja 1000 USD, a közvetítői jutalék 100 USD, a kiutalás költsége 30 USD.

Közvetítői jutalék áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk különböző rendezvényekre belépőjegyek értékesítésével foglalkozik. A jegyek értékesítésére bizományosi szerződést kötöttünk. A nyári, szabadtéri rendezvényekre a belépőjegyek áfakulcsa 18 százalék. Az lenne a kérdésem, hogy a 18 százalékos értékesítéshez kapcsolódó bizományosi díjat is 18 százalékkal kell-e a számlán feltüntetni, vagy az 27 százalékos? Változik-e valami, ha nem bizományosi díjat, hanem értékesítési jutalékot számláznak?

Befektetési arany jutalék Kérdés

Egy Magyarországon bejegyzett kft. befektetési arany értékesítési szolgáltatást fog közvetíteni közösségi adóalany (német cég) részére. A 2014. évre vonatkozó befektetési arany közvetítői jutalék értékét melyik áfabevallási soron kell feltüntetnie a kft.-nek? Az A60-as összesítő nyilatkozatban fel kell-e tüntetni a jutalék összegét? A német cégnek kiállított jutalékszámlán melyik paragrafust kell hivatkozásként feltüntetni az áfatörvényből? A számla kiállító és vevő cég közösségi adószámát fel kell tüntetni a számlán? Amennyiben magyar vagy külföldi nem adóalany magánszemélynek értékesít a kft. befektetési aranyat, akkor azt áfa szempontból hogyan kell kezelni? Várom mielőbbi válaszukat! Előre is köszönöm!

Kuponos értékesités Kérdés

Pszichológus kuponos értékesités keretében értékesiti szolgáltatását: a kuponok ellenértéke, amit a vevők utalnak, a közvetitő cég számlájára folyik be. A közvetitő cég a befolyt vételár 50 százalékát közvetitői jutalékként kiszámlázza a szolgáltató pszichológusnak, a fennmaradó összeg a szolgáltatót illeti, amelyet a közvetitő cég a szolgáltatónak átutal. Úgy gondolom,hogy ez az elszámolás számviteli, illetve adóügyi szempontból nem helyes. Hogyan kellene szabályosan eljárni? Tisztelettel várom válaszát.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Fizetővendéglátás

Lepsényi Mária

adószakértő

Katás vállalkozás megszüntetése

Lepsényi Mária

adószakértő

Pótbefizetés rendezése

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs