20 találat a(z) közösségi termékbeszerzés cimkére

Teljesítési időpont Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem a következő: közösségi termékbeszerzés esetén mi az áfabevallásba beállítandó teljesítési időpont, ha a feladó a 12. hónapban feladta az árut, teljesítési időpontnak 12. hónapot írt, de az áru a kft.-hez csak január hónapban érkezik be? Köszönöm a választ.

Áfafizetés Kérdés

Egyéni vállalkozó jelenleg az általános szabályok alapján az áfafizetést választotta, mert 2014. év végén átlépte a 6 millió forintos bevételi határt. 2017. évben kijelentkezne az áfafizetés alól, és az alanyi adómentes státuszt szeretné választani, mert a bevételei 2015. és 2016. évben 6 millió forint alatt vannak, lesznek. 2016. évben közösségi termékbeszerzése volt, ahol közösségi adószámok feltüntetése mellett kapott számlát. Ha ezt az árukészletet nem tudja értékesíteni a 2016. évben, akkor ennek az áfájával mi a teendő? 2017. évben kell befizetnie, miután értékesíti? Válaszukat köszönjük!

Közösségi termékbeszerzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Közösségen belül történő termékbeszerzésnél (közösségi adószámmal rendelkezünk), ha a partnerünk a saját tagállamában alanyi adómentességet választott, és ezáltal nekünk, mint vevőnek nem keletkezik adókötelezettségünk a közösségen belüli beszerzés címén, milyen jelentési, bevallási kötelezettségünk lesz? Az áfabevallás melyik sorában kell szerepeltetni? Szükséges-e az A60-as bevallást elküldeni, és amennyiben igen, mit tehetünk, ha a partnerünk nem rendelkezik érvényes közösségi adószámmal? Válaszát előre is köszönöm.

Számlák árfolyamának meghatározása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem írják meg, hogy az alábbi esetekben milyen árfolyamon kell átszámítani az összeget: a számla kiállítási vagy teljesítési időpontja napján érvényes árfolyamon? 1) Közösségi termékbeszerzés 2) Közösségi termékértékesítés 3) Közösségi adóalanytól igénybe vett szolgáltatás 4) Közösségi adóalanynak nyújtott szolgáltatás 5) Harmadik országból történő termékbeszerzés/szolgáltatás igénybevétel 6) Harmadik országi termékértékesítés/szolgáltatásnyújtás.

Közösségi termékbeszerzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Közösségi termékbeszerzésről az eladó később állított ki számlát, mint ahogy a teljesítés történt, hiába reklamáltunk. Mi a helyes eljárás ebben az esetben? Havi bevalló esetén melyik hónapban kell a fizetendő adót bevallani, illetve melyik hónapban nyílik meg a levonási lehetőség? Segítségét előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Közvetített szolgáltatás/alvállalkozói teljesítés

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Szeszes ital dekorációként

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Rejtett munkaviszony egyéni vállalkozó esetén?

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs