45 találat a(z) közösségen belüli szolgáltatás cimkére

Közösségen belüli bérmunka Kérdés

Hibás adattartalom a számlán Kérdés

Közösségen belüli szolgáltatás igénybevétele áfa árfolyama, könyvelése Kérdés

Közösségben belül igénybe vett szolgáltatás Kérdés

Közösségen belül igénybe vett szolgáltatás – áfabevallás időszaka Kérdés

Közösségen belüli szolgáltatás, import szolgáltatás Kérdés

Közösségen belül igénybe vett oktatási szolgáltatás áfája Kérdés

Közösségen belüli szolgáltatás Kérdés

Fordított áfa, közösségen belüli szolgáltatás Kérdés

Webhosting számla Kérdés

Romániai alvállalkozó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magyarországi tervező vállalkozás, magyarországi ingatlanon dolgozik. Egy román tervezőirodát von be alvállalkozóként. Az ügyletről milyen számlát kellene kiállítania a román félnek? Milyen áfatartalomma? Van-e különbség aközött, ha az alvállalkozó csak egyszer, vagy huzamosabb/tartósabb ideig végzi a szolgáltatást a magyar cég irányába? Köszönettel

Közösségi áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelünk, egy alapítvány, alanyi áfamentes. Rendelkezik közösségi adószámmal. Szlovákiából vett igénybe szolgáltatást. Ebben az esetben összesítő nyilatkozatot és áfabevallást is kell benyújtania? Meg kell fizetnie az áfát, és nem vonhatja le? Jól godoljuk? A számla nettó áron került kiállításra, az eladó is rendelkezik közösségi adószámmal. Köszönjük!

Közösségen belüli szolgáltatás igénybevétele Kérdés

Tisztelt Szakértő! Belföldi székhelyű vállalkozásunk Romániában ügyvédi szolgáltatást vett igénybe. A romániai partner által kiállított számlán szerepel a közösségi adószáma, de azt a VIES adószám-ellenőrző szolgáltatással lekérdezve érvénytelennek találtuk. A partnerünk állítása alapján azért, mert ő Romániában adómentes tevékenységi körbe tartozik. Kérdésem: 1.) Ebben az esetben meg kell fizetnünk az áfát, illetve levonásba helyezhetjük azt? 2.) Az A60-s összesítő nyilatkozatban szerepeltetni kell ezt az ügyletet? Várom szíves válaszukat! Köszönettel.

Közösségen belüli szolgáltatás igénybevétele FAD-os számlával Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk egy osztrák cégtől konténert bérel. A konténert a cég leszállította a munkavégzés helyére, ami Magyarország. Eddig 2 alkalommal állítottak ki számlát a részünkre: egyet a kaucióról "áfakörön kívüli" megjegyzéssel, illetve egyet az esedékes bérleti díjról "fordított adózás"-sal. Mindkét számla értéke HUF-ban került megállapításra. A cég az osztrák adószámát tüntette fel a számlán, bécsi székhelyű, azonban az ügyintézés helye Magyarország (magyar telefonszám és ügyintéző; a cég több országban is rendelkezik ún. depóval). Kérdésem, hogy a bérleti díjról helyesen állították-e ki a fordított adózású bizonylatot? Ha nem, akkor milyen áfakulcsot kellene használniuk? Köszönöm a választ!

Közösségen belül épitőipari szolgáltatás áfája Kérdés

Szlovák cég végez épitőipari szolgáltatást belföldön, konkrétan egy iskolát újít fel. A mi belföldi EU-s adószámmal rendelkező cégünk anyagot és szolgáltatást szállít, illetve végez a belföldi ingatlanon. Kérdésem: hogyan kell az anyagot és a tevékenységet számláznom a szlovák cégnek, áfásan vagy áfamentesen? A választ előre is köszönöm! Üdvözlettel: Farkasné Kiss Edit Beszámoló Készítő Kft.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Alapanyag árának számlára történő utalása és számlázás

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Őstermelő bevétele

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Őcsg adózása kilépő tag esetében

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs